Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196760
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2009 11:48 - За огромната му преданост към медиите и за почти постоянното многогодишно даване на интервюта на Бойко Борисов требе да се даде награда!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
0




imageИво Инджев е написал коментар на тема Побратимяват насила Ленинград и Калифорния, където анализира текст на БТА, в който се съобщава, че някакъв си руски скулптур изваял бюст на руския бащица Путин и поискал премиерът лично да го подпише, ала Путин нещо се инатял, щото, естествено, е много скромен. Прочетете мислите на И.Индджев по въпроса, а ето моя коментар, който ми се наложи да напиша в тази връзка:

Страшна работа е всичко това, и много опасна: но си личи, че у нас има доста поклоници на авторитарния режим на таваришч Путин, което пък навежда на мисълта, че такива нямат нищо против и у нас да се получи нещо такова, примерно, авторитарен режим на наший родной "любимец на нацията" Бойко Борисов. Щото он, този последния де, впрочем, надали ще има нещо против, след като отдавна си е назначил, макар и за нещатен, ала добре платен министър по ласкателствата не кой да е, а самия Бареков. Пък и защо ли нямам усещането, че демократичният ни и европейски премиер е принципен и горещ привърженик на демокрацията, на ценностите, свързани със свободата и прочие, и тъй нататък?

Нищо чудно след някоя годинка и у нас разни творчески настроени подмазвачи да почнат да ваят статуи на нашия герой от Банкя, на нашия спасител, на крепителя на народните упования и надежди. Все пак, трябва да отчетем, Путин вече почти 10 години е у властта, докато Б.Б. - само три месеца. Но растежът на авторитета му за туй време е толкова огромен, рейтингът му пращи, вече гони и ще надмине като едното нищо тоя на самия Путин, което говори, че перспективата му в туй отношение - обожествяването на личността му от боготворящата го нация с овчи манталитет - е направо бляскава. Предвиждам, че към края на първия му мандат - ако така хероично продължават неръкотворните подвизи на храбрия ни премиер по медиите - у нас да се приеме "особен закон", според който ония като мен, които си позволяват да се съмняват - въпреки талазите народна любов, които ги заливат! - та които безразсъдно си позволяват да се съмняват в гения и величието на "бащицата", да бъдат тикани поне в психиатрии. Колко му е това да се направи де, требе отнекъде да се почне все пак?!

Когато Б.Б. победоносно земе втори мандат - он вече се закани, че ГЕРБ ке ни управлява барем 1000 години! - тогава композиторите ще запретнат ръкави и ще почнат да пишат чалга-кантати за прослава на народния вожд, а пък Левчев, дай му Бог сили и живот, ще напише знаменитото: "Госин Борисов, никой не може да ми забрани да те обичам!". И романи ке почнат да се пишат, и статуи ке се ваят, щото ний, българите, да си признаем де, още не сме успели да смаем окончателно и безвъзвратно света: мъчим се да го смаем, но има още накъде да се развиваме в глупостта си като нация.

Хубавото е, че вече си имаме "Борисовград", та поне град на негово име нема да има нужда да назоваваме. Но, впрочем, какво пречи, таваришчи, един град барем "Бойковград" да наречем, а? Примерно, Дупница с туй унизително и по просташки звучащо име напълно заслужава да бъде провъзгласена за Бойковград, стига братя Галеви да нямат нищо против, ама не вервам да смеят да се противят на народния ентусиазъм.

imageТа ете такива светли бъднини ми се мержелеят на хоризонта, и подобни блюдолизнически текстчета и коментари, появяващи се в медиите все по-често, вещаят точно това. В общи линии вий забелязвате ли по нашите медии от 7-8 години да се говори нещо друго, освен за бате ви Бойко, а? Аз не забелязвам, а вие? Е, и да има нещичко, то е изключение, но неговата мощна персона украсява всеки български телевизор почти постоянно, с малки прекъсвания, в редките минути, в които премиерът си почива, или е в нужника, а в останалото време е все пред камерите.

Е те затова требе наистина да му се построи паметник, за огромната му преданост и за великия му принос в обогатяването на родната духовност и словестност с почти постоянното многогодишно даване на интервюта на бодрите телевизионни репортерки и пред самия Бареков - в тия години на непресекнат душевен подем на нацията ни. Сметам, че е време да се подигне тоя въпрос за паметник, щото даже великият Уго Чавес не е давал толкова интервюта за единица време, колкото успя да даде за тия паметни години нашия титан Бойко Борисов. А пък това, че наш скулптур още не е направил бюст на бат си Бойка си е направо същински резил. Поне Вежди можеше нещо да стори по въпросо в знак на благодарност че Бойко го тури министър! А, струва ми се, че е редно да се мисли така, какво ще речете? Или нещо бъркам?


Тагове:   награда,   даде,   даване,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!