Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2199498
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2009 10:50 - Премиерът и министрите да престанат да се държат като медийни, пиар, чалга и имидж влъхви и факири, ами да почнат да работят истински...
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0




imageВ блога на Иво Инджев, под коментара, озаглавен Евродизиак, който ви препоръчвам да прочетете, ми се наложи да напиша следната бележчица:

Вярно е, трябва постоянно да се напомнят и повтарят даже и най-простите неща и очевидности, щото не се съзнават. И то не се съзнават не от неотговорни граждани, а от най-отговорни политически и държавни фактори, от управниците. Тия трябва да престанат да се перчат с оглед единствено да печелят пошлите симпатии на простолюдието и т.н. "народна любов". Щото е време да си запретнат ръкавите и да започнат истински да си работят работата, заради която са избрани.

Щото както е тръгнало, това правителство се очертава да стане правителство от пиар-гении и факири, а така доникъде няма да стигнем. Министрите и премиерът са призвани да се захванат с реалните проблеми, а не да си правят постоянен пиар, да си лъскат и поддържат само и единствено имиджа на "народни любимци" и "херои". Аман от това самолюбуване, за което тон задава лично премиерът, а пък другите му подражават и почват да се държат по абсолютно същия начин.

Като едното нищо по този път ще станем медийно-виртуална държава, щото реалността почва да изтича между пръстите след като едно съзнание е обзето от такива най-субективни мании и въжделения за това как простолюдието те възприема, как още повече да се харесаш "на хората", как да се перчиш и да се правиш на интересен и на "отворен", да се правиш на пич и супермен по медиите, и прочие, и т.н.

Защото подобен манталитет, свеждащ се до изключително внимание само спрямо "виртуалната страна на нещата" (непрестанни грижи за имиджа, пиар-манифестации, шоуменски изхвърляния и пр.) неумолимо води дотам, че се забравя за същинската, действителната, реалната им страна. Разбрахме, че някой е виновен за днешното положение, ок, има си органи да търсят вината, но управлението не се свежда до това само да хортуваш колко всичко е лошо и да сочиш кой е виновен, ами да работиш за поправянето на положението.

imageЗащото медийните изхвърляния са ефектно нещо, но да се разчита само на тях, означава да се чака някакво чудо, което да поправи нещата. Изглежда нашите управници са на път осмен пиар-спецове да станат и спиритуалисти и окултисти, т.е. да почнат да правят заклинания и магии по медиите, та белким нещата тръгнат към поправяне. Няма да се учудя ако Б.Борисов е назначил на щат в министерския съвет някаква ясновидка или врачка, която да му дава най-ценните съвети. Казвам това, щото тия неща са свързани и взаимно се обуславят. Управлението не е непрестанно шоу, а най-деликатна и сложна работа, която на малцина се удава. Не ни трябват повече шоумени и чалга-влъхви, имаме си ги в изобилие, искаме свестни и работливи управници!

За този втори момент, именно за реалното, а не за магическото действие по поправянето на нещата изглежда съвсем се забравя. Щото министрите създават вече устойчивото впечатление, че се грижат най-вече за това как по-силно да гъделичкат чувствата на немислещия избирател, та да си правят не знам какъв си имидж и пиар, подражавайки на "главния медийно-пиар гений и факир на республиката", именно на бат си Бойко.


Тагове:   пиар,   имидж,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!