Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2198136
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 21:59 - Две публикации в мрежата, които заслужават да бъдат прочетени
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageПървата е тази: ГОСПОДИН ЛЕГКОСТУП, ВИЕ СТЕ ИДИОТ!. Така се нарича - не се удивлявайте! - ректорът на Великотърновския университет, който е предложил руският диктатор Путин да получи почетната титла "доктор хонорис кауза" на ВТУ. Ето още малко крайно показателна информация за професор Легкоступ, която ще допълни представата ви за "академичния дух", витаещ в старопрестолния ни университет:

Злите езици твърдят, че професорът зорлем се е добрал до средно образование, но това изглежда не му е попречило да стане професор по педагогика, въпреки че по образование е художник.

Прочетете останалото, струва си, няма и да съжалявате. А ето и втората публикация, която ви съветвам непременно да прочетете. Тя е от блога на Паула Лайт и се нарича ДОСИЕ НА ДОСИЕТАТА. В нея между другите съвсем правдиви констатации се пише и това, над което си струва да се замислим:

“Разбирам човека, че не е имало как да не докладва. Хванаха го по бели гащи и го вербуваха.” - сподели ми веднъж редови служител на прословутия Шести отдел от онова време. - “Това, което, обаче, не мога да разбера е защо беше толкова усърден. Пишеше нови и нови доноси всеки ден. Понякога, дори на нас, на които това беше работата, ни ставаше неприятно и гнусно”. А същият този лакей беше депутат. Ето такива нищожества трупаха дивиденти, катереха обществената стълбица и се издигаха, подхранвани от кръвта и сълзите на своите събратя. Колко разбити кариери и разбити души! Колко смазани човешки мечти и стремежи! Колко болка и зло! Злокачествените ракови клетки се разрастваха, кипяха от енергия, зареждаха се с живот за сметка на ония, които са погубили. И те, отново те продължават да дирижират живота ни и днес, защото не изрязахме раковите тъкани и закъсняхме с операцията. Затова сега националната ни душа е толкова тежко болна, на смъртно легло. Живеем квази живот и чувстваме как невидимият кукловод продължава да дърпа конците с победоносна усмивка.

Ако някой се запита каква е връзката между двете публикации, ще ви я кажа, макар че можете да се сетите и сами: офицер от КГБ като Путин бива награждавано с академична титла не от някой друг, а от други ченгета, но от ДС (филиал на КГБ), т.е. те просто награждават началника си и му се подмазват. Те се възхищават от него, щото той е душител на демокрацията в Русия: сещате ли се сега за какво си мечтаят нашите ченгета щом техен кумир е Путин? Схващате ли сега каква искат да видят нашата България ченгенцата, пък било те и "академични"?! Не ви ли стана малко страшно ако изобщо чатнахте за какво питам?

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   Мрежата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!