Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197986
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2010 10:26 - Първанов открито подкрепи атаката на Октопода срещу правителството и усърдно се захвана да подклажда обща политическа криза
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове:
0



Първанов открито подкрепи атаката на Октопода срещу правителството и усърдно се захвана да подклажда обща политическа криза imageС което безцеремонно потъпква конституционното си задължение да бъде обединител, а не разединител на нацията и на държавата. Аз така тълкувам изявленията на "другаря" Георгий Седефчович Первановый, които той отправи от Кърджали, където се намира на платена от държавния бюджет обиколка с цел създаване на своя лична "гражданска партия" - понеже, както знаем, силно е обезпокоен от наближаващото изтръгване на зъбките му от така ароматния кокал на властта. Но ето, прочетете първом съобщението на БНР, а пък след това ще продължа коментара си: Президентът се опасява от политическа дестабилизация

Автор: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали

Президентът Георги Първанов коментира ескалацията на социално напрежение в страната като резултат от неспособността на правителството да реши възлови проблеми. Според него ефектът на кризата не е само икономически, а е свързан и с липсата на смели реформи.

В Кърджали държавният глава предупреди за възможност от дестабилизация на политическото управлениe. Подобна възможност президентът очерта в новото поведение на партиите, които подкрепят ГЕРБ:

"Всички от досега подкрепящите партии по различни поводи изразиха своите съмнения, съмнения, които вероятно за съжаление ще се задълбочават. И това е проблемът на една коалиция, която съществуваше условно, да не кажа тайно. Без ясни ангажименти, без подписано споразумение. Ескалацията на политическото напрежение, вече насложена над изострянето на социалното, създава притеснение за стабилността на управлението. Надявам се това да не се случи защото все пак това правителство получи високо доверие точно за да изведе страната от кризата и за да осъществи необходимите реформи. Ако това не се случи, не смея да прогнозирам къде отиваме."

Така, туй бил казал наш сациально-ченгесаро-кагебисткий президент. Ако го беше казал по друго време изявлението му, разбира се, щеше да има и друг смисъл; но он го казва точно по време на разгръщането на кампанията на Октопода, т.е. на бандитско-мафиотските кръгове, групирани около Алексей Петров-Трактора и около скандалния главен прокурор, приятел на бандитите, именно Филчев, голям приятел на президента Гоце (който, да не забравяме, го укри от правосъдието, пращайки го посланик в Казахстан!). От което излиза, че таваришч Президент така или иначе удря едно мощно президентско рамо на подкрепа в акцията на разноликата бандитско-мафиотска групировка, наречена "Октопод", срещу правителството.

Прочее, изглежда некоя чавка съвсем е изпила акъло на нашия "сациално-ченгесаро-кагебитский президент", щом като он се обади точно в тоя момент и точно по тоя начин; което пък означава, че сам се идентифицира, че е приятел и поддръжник на бандитите, на мафията, на "Октопода". Изобщо не му пука на Седефчович, че по този начин ще бъде изтълкувана акцията му, щото явно разчита на малоумието на нацията и на щедро платеното от мафията мълчание на медиите; щото ако го беше поне малко страх от общественото мнение, щеше да си държи езика здраво зад зъбите в този деликатен и решаващ момент, в който ще се разбере: мафията ли ще надделее или ще надделее нацията, т.е. правителството. Длъжен съм да отбележа, че в други, по-нормални страни, за такива провокационни и злоумишлени изявления в подкрепа на мафията президентите моментално си губят поста - ако изобщо може да им мине през главата такава жестока издънка. Но у нас, виждаме, може, е нас явно сичко може - щом може и президентът открито да подкрепя бандитите, а пък нацията да продължава да си похърква най-блажено.

imageА ето сега втория момент, която се набива на очи в изявлението на нашия усърден като паяк "строител" на мрежата на бъдещата си партийка, понеже всеки вече е забелязал, предполагам, как Първанович неуморно циркулира по всички краища на страната, преструвайки се, че уж си изпълнява президентските задължения, докато просто върти далаверка: със средства на държавния бюджет си прави личната партийка. Та вторият важен момент в президентското изявление е този: Първанов, както се забелязва с просто око, без да му пука, че е Президент, подклажда и насърчава избухването на политическа криза в страната и държавата, понеже се мъчи да вбие клин помежду партиите, подкрепящи правителството. Което е скандално: държавният глава по Коституция трябва да помирява, а не да насъсква една срещу друга партиите!

Прочетете още веднъж думите на изпечения лъжльо и изобщо не се поддавайте на подвеждащото внушение, че он, видите ли, се бил загрижил, не дай си Боже, да избухне и политическа криза в страната като капак на тежката икономическа криза. Първанов се бил опасявал, представете си, от политическа дестабилизация, айде де, тука, в окото ми, кораб минава ли?! Не, нема такова нещо, Първанов прави всичко зависещо от него, за да подклажда и ескалира настъпването на политическа криза, подхвърляйки съчки в огъня на тлеещото напрежение между партиите, на чиято парламентарна подкрепа се базира управлението на Бойко Борисов.

Първанов, прочее, си остана ченге и като президент ето вече 10 години, остана си примерно ченге, на което дърпат конците откъде ли не: от Кремъл, от КГБ, от ДС, от мутро-мафията, от олигархията. Он примерно изпълняваше, а виждаме, и сега продължава да изпълнява секакви задачи; ето, сега някой го е инструктирал да работи за свалянето на Бойко Борисов, поради което агент Гоце е изкозирувал и немедлено почна атаката и дори се осмели да подкрепи Октопода! Не изключвам сигналът за тая атака да е даден от Москва, щото Бойко сякаш пак взе да се бави по реализирането на руските атомно-енергийни проекти на наша територия, а пък Москва не позволява такива волности.

Какво ще стане нататък никой сега не може да каже. Нещата обаче не вървят на добре. Щом и Гоце се активира и всеки ден прави нужното, за да налива масълце или бензин в огъня на кризата, та да се разгори още по-буйно; явно сценарият е да се направят кардинални промени в ситуацията пак в интерес на управляващата у нас руско-българска ченгесаро-кагебистка олигархия. Дали и Бойко не можа да им угоди ще се разбере тепърва.

За момента таваришчите сякаш не го харесват много, щото май допускат, че се е разкрачил между Америка и Русия, а от него се иска да скочи в прегръдките на Матушката, както това отдавна е направил, за пари, естествено, нашият притежател на мезонети в София, Виена и Париж и на драгоценни пушки тавариш Гоце Перванавий, сациална-атгаворний президент Балгарии...  


Тагове:   криза,   обща,   открито,   Октопода,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!