Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197073
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.02.2010 15:07 - Обръщение към обществеността и медиите по повод тежката ситуация в ИФИ към БАН след като се разбра, че неговият директор е бил ченге на ДС
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0



Обръщение към обществеността и медиите по повод тежката ситуация в ИФИ към БАН след като се разбра, че неговият директор е бил ченге на ДС imageУважаеми колеги и журналисти!

Писмото към вас пиша аз, ст.н.с. от ИФИ към БАН, д-р Стефан Пенов, с 27 г. научен стаж. Бил съм преподавател и в СУ "Св. Кл. Охридски" над 10 г. Имам почти 12 г., прекарани като експерт и съветник в Народното Събрание на РБ от 36 до 40. Трябва да се намери някой, който не се страхува да каже Истината и да изтъкне факта, че "псевдоцарят е гол"!!! Този някой и поне още десетина учени трябва да не са типични представители на народопсихологичния ни профил и да не действат по-принципа на "преклонената глава"" или "Всеки за себе си - Бог за всички".

От години представители на тоталитарния режим тероризират Института по Философски изследвания! Те са оглавявани от бившия личен секретар на Милко Балев, аонсовския професор - Васил Проданов и, както се оказа, АГЕНТА НА 6-ТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС - др. Иванов. Всички знаем имената на най-приближените му слуги, които и сега го защитават - назначените от Васил Проданов (Иванов за 6-то упр. на ДС) за научен секретар на ИФИ и член на Специализирания Научен Съвет доц. Веселин Петров и проф. Димитър Цацов, Димитров 2 пъти е назначен във ВАК и председател на местния НС в ИФИ (също партийно-политически кадър). Няма да споменаваме за някои дами, доказани с комисия ПЛАГИАТИ, нарочно подкрепяни от Васил и кликата му. Честни и сериозни учени са тероризирани от В. Проданов и кликата му. По-малко конкуретните и послушните или близки нему се толерират незаслужено. Проданов пречи на творческите изследвания и, имайки комплекс към сериозната философия, СИСТЕМНО УНИШОЖАВА ФИЛОСОФИЯТА със смехотворната си "приложна философия" и политически публикации"!!!

Една от причините да се случва това е, че Уставът на БАН е ТОТАЛИТАРЕН, a Законът за БАН е от 1991 г. и в действителност е също недемократичен. В БАН няма мандатност на длъжностите. Също така не Общите събрания ръководят тази НАЦИОНАЛНО ЗНАЧИМА СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛНА НАУЧНА ИНСТИТУЦИЯ!!! Действа все още демократическият централизъм. УС и Директорите заграбват цялата власт! Обаче! Както ме увери г-н Министърът на Образованието, младежта и науката след промяната на азиатския Закон за научни степени и звания, предстои приемането на нов Закон за висшето образование и НОВ Закон за БАН!

imageУважаеми колеги, наката и философията са ценност, но не допускайте от създалата се ситуация да се възползват бездуховни мутри, невежи политикани или тоталитарни агенти. Нека спасим БАН и да помогнем на МОМН да проведе правилната и европейска реформа.

За ИФИ предлагам конкретно: Васил Проданов незабавно да си подаде оставката от ОС на БАН и като Директор. Да бъде избран нов представител в ОС на БАН и временен Директор. Напр. подходящ е проф. Ангел Стефанов в комплект с друг хабилитиран учен. Добре е длъжностите повече да не се съвместяват!

Колеги, сега е време да запазите академичната философия и своето истинско призвание. Призовавам цялата академична общност, народните представители, някои от които ме познават, и уважаемите журналисти (които сме подкрепяли - напр. случаите с БНР и БТА) ДА ЗАПАЗИМ АКАДЕМИЧНАТА НАУКА, но и да я спасим от нечисти тоталитарни ръце!

С уважение и надежда за нормално бъдеще за науката и образованието в Европейска България: ст.н.с, доц., д-р Стефан Пенов  


Тагове:   ченге,   бан,   директор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!