Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196749
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.02.2010 17:44 - Българската културна общественост, изстрадалият български музикант иска да чуе истината, иска да повярва, че живее в правово и демократично общество
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0



    imageАми да. Това е – България.

Около Музикалния театър „Стефан Македонски“ всичко бързо поутихна и твърде е вероятно пак да се забули. И между впрочем така става всеки път. Това е – България. „Третия свят“ на Континентът Европа, нещо подобно, като „Афро-Екваториален пояс“ – само че, на Балканите. Тук е той „Балканският Трети свят“. Ами да.

Това е – България.

Гангстерите се измъкват по пантофи, не ги лови ни милиция ни полиция, ни прокурор, а и да ги лови, задържат ги за двайсет и четири часа и пак ги пускат. Максимум, за четиридесет и осем часа, ако са убийци или нарко трафиканти. Това е…
Ами да. Това е България.

Господи! Стори този път – да не е така.

Нека тоя път виновните за скандалите със Софийската филхармония и Музикалния театър „Стефан Македонски“ да понесат заслуженото. Българската културна общественост, изстрадалият български музикант иска да чуе истината, иска да повярва, че живее в правово и демократично общество, а не в ориенталско-дивашка, нагласена по вкуса на шепа мултаци и пезевенковци, феодално-мутренска държавица.

Господин Панкин няма място в Министерството на културата. Бил се отказал „благородно и самоволно“ от „завоювания“ пост Директор на Оперетата?! – и за туй министърът го бил приютил под крилото си… Господин Панкин – на борсата, да погладува малко!

imageГ-н Александър Йосифов, ако е сгафил, директно – на прокурора.

Чета по-горе, г-н Йосифов се бил окопал навсякъде, в Музикалната академия, в Нов Български университет – абе акъл имат ли тия хора, бе, Ректори, Декани, Настоятели! – абе как може този ми ти Анти-Музикант да бъде приет да преподава на децата ни и да ги учи на музикално „четмо и писмо“, да оставим настрана низкия му граждански и обществен морал?!

Да им е честит проф. Александър Йосифов на Академията и на Нов Български университет! Ама за децата, за студентите, жалко… За България жалко.

А, Негово превъзходителство Министърът Вежди Рашидов – оставка! Немедлено!

Написа: Георгий Костакев


Тагове:   общество,   музикант,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!