Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196808
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.01.2010 12:56 - Срам: списание за България, издавано вече 10 години от българи-ентусиасти във Франция, няма нито един абонат в България!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 706 Коментари: 1 Гласове:
0




imageКЪМ БЪЛГАРСКИТЕ СРЕДСТВА ЗА ИНФОРМАЦИЯ: ВЕСТНИЦИ, РАДИО, ТЕЛЕВИЗИЯ...

REVUE PЙRIODIQUE
SUR LA VIE EN BULGARIE
1 rue Jules Michelet, 92700 Colombes (FRANCE)
Tйl. 00.33.(0)1.42.42.76.96
Directeur: Tontcho Karaboulkov
karaboulkov.tontcho@wanadoo.fr

ТОВА Е ИСТИНАТА!

Нашето списание – Revue Pйriodique sur la vie en Bulgarie – излиза на френски език във Франция от повече от десет години насам. Целта е да се опитаме да запознаем що-годе французите не само с миналото, но и с настоящето на България, с нейните вчерашни и днешни проблеми, с вярата ни в утрешния ден. Онзи, който като мен е прекарал съзнателния си живот във Франция знае колко слабо сме познати тук, колко понякога сме познати само с отрицателните си черти. Така беше в миналото – говореше се само за големите страни, които прекрояваха картата на света, най-често в ущърб на малките и беззащитни народи. И затова ние, шепа непоправими оптимисти, се събрахме и решихме да сложим началото на списанието.

Но с какви средства? - попитаха някои. Без средства, само с нашата вяра и оптимизъм! Така започнахме, така продължаваме и днес. И постепенно абонатите дойдоха, наистина малко, но все пак достатъчно, за да не загубим вяра и да продължим. Защото ПЕРИОДИЧНО СПИСАНИЕ върху живота в България се издава с доброволния и безплатен труд на автори и сътрудници, нашите разноски включват само пощенски и печатни разноски. И нищо друго. Списанието не получава никаква помощ от никоя институция, френска или българска, нашите абонати са от Франция или от други страни по света.

Често ме питат: Имате ли абонати в България?

С болка отговарям, че нямаме нито един абонат в България. Никое министерство, академия, университет, вестник или списание, никое българско посолство по света не е счело за необходимо да подкрепи идеята за съществуването на едно независимо българско списание, излизащо на френски език във Франция. А в списъка на нашите абонати ние имаме не само частни лица, българи и французи от Франция и от други страни, но и библиотеки от САЩ, Германия, Франция... Когато се срещаме с официални български представители по света, ние си разменяме любезно визитните картички, разказваме отново житието-битието на списанието, но резултатите спират до тук...

Добри приятели българи често ни предлагат: да ви намерим български спонсори за списанието (спонсори: каква хубава „българска“ дума!) Нашият отговор винаги е бил: не искаме спонсори, намерете ни абонати! „Ще ви намерим!“ И отново обещания без резултати.

Да, това е истината! Едно българско списание, излизащо на френски език във Франция, на което българските официални институции са обърнали гръб.

Нищо, ние ще продължим. Искахме само да споделим с Вас огорчението си от толкова много пренебрежение към българската кауза по света!

A за онези, които въпреки всичко ще проявят интерес към Ревю Периодик, ние ги приканваме да хвърлят поглед на нашата електронна страница.

Тончо Карабулков, Директор на Периодично списание върху живота в България  


Тагове:   срам,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - Пак се натиквате в срамни истории
17.01.2010 13:02
В Свищов с дарения са построени :Първото читалище, ОСЕМ ПЪРВОНАЧАЛНИ ( ДО 7 КЛАС) УЧИЛИЩА, тЪРГОВСКА ГИМНАЗИ,... И ТОВА Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ НА СВИЩОВЛИИ. Никога дарителите не са ругали държавата си... а вие само това правите...дарение на хули и негативизъм. Добра дума за нещо имате ли?! Не, знам, че нямате...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!