Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2198515
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.05.2009 21:09 - Страховете Дмитриевичеви: галеното дете на олигархията вече плаче, че ще му вземем любимата играчка, властчицата
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageВчера премиерът Дмитрич даде интервю за Нова ТВ, сигурно сте го гледали, а ако не сте, ето ви по-долу поантата в него. Защото всичко останало са воднисти приказки в стил "а ла Гоце Първанов", нищо неказващи, но пък мъчещи се да ни убедят в някакви мними "успехи": след като заради заради това калпаво правителство, ръководено от никога преди това не работил свястна работа премиер, България загуби към 1 милиард евро субсидии от ЕС, е пълно безсрамие да се говори за "постижения" и "велики дела". Но в един момент съветският гражданин Дмитрич спря да говори празни приказки и каза онова, което му е на сърцето, пажалуйста, четете и се радвайте:

Водещ: Сега, въпросът е ако...

Сергей Станишев: Защото животът е шарен, както великденските яйца – има и едното, и другото. Важното е сега на тези избори. Ние много обичаме винаги да гласуваме за нещо радикално ново. Това се е случвало няколко пъти. Аз гледам много сериозно на тези избори не от лична амбиция, а защото според мен БСП на тези избори има една амбиция да гарантира, и една мисия по-точно, да гарантира стабилността на българската държава, да гарантира, че няма да се правят глупави експерименти, да гарантира, че няма да настъпи време на реваншизъм, защото стана ясно, че ГЕРБ и ДСБ, Бойко Борисов и Иван Костов, готвят коалиция. Това управление, този тип управление сме го виждали 1997-2001 г.

Водещ: За много хора успешно.

Сергей Станишев: За много хора успешно, за много хора, и според мен за повечето българи, доста порочно, защото този стил на управление и този тип коалиция би довел, както вече казах, до много остро полемизиране на икономиката, до мачкане на всичко, което не е с тях. И аз понякога се впечатлявам и се плаша, когато хората по места ми разказват, как партията ГЕРБ, която още е в опозиция, вече заплашва – заплашва бизнеса, заплашва хора, които не са съгласни с тяхното мнение. Това го правят сега. Ако имат властта, те ще направят, според мен, доста поразии, освен, да оставим настрана, че нямат никаква конкретна визия и план за икономическо и социално развитие, как да предпазят хората днес от тези рискове, които са реални.

imageВодещ: Кое ви кара да мислите така?

Сергей Станишев: Ами, кара ме това, което чувам от говоренето не само на лидера, а и на техните икономически екипи. Имаше наскоро един дебат, най-сетне измъчено постигнат от мен, в който, трябва да кажа, че кметът на столицата, който си признава, че не разбира от икономика, се държа доста по-адекватно от икономическия му екип и това ме притеснява, истински ме притеснява, защото днес няма по-важно нещо от гарантирането на стабилността на икономиката, на финансите, на доходите на хората, защитата на всеки, който има нужда. Много е трудно, ще бъде по-трудно и точно в този период е нужно и компетентно, и интелигентно, и диалогично управление. Няма диалог в тази комбинация, бих казал, неочаквано лоша, или очаквано лоша, ГЕРБ и ДСБ, Бойко Борисов и Иван Костов, защото те могат само да командват. Който не е с тях, е техен враг. Това е манталитет, който е много опасен за страната.

Подчертал съм местата, където спонтанно са избликнали най-големите страхове на нашия арогантен съветски малчик с хулигански наклонности Дмитрич: вгледайте се и ще откриете, че той вече горчиво плаче за властчицата, която му падна изневиделица, и която той през цялото време възприемаше като детска играчка. Детска, но доста опасна игричка повери в ръцете на този гален малчик на олигархията ни благодушният иначе български народец. Резултатите са налице: безброй пропилени шансове, загуби, глоби, спрени субсидии, всекидневна ширеща се по улиците престъпност от всякакъв вид, ужасяюща корупция, каквато другаде само в путинска Русия има и никъде другаде по света няма, никакво правосъдие, най-бедна страна не само в Европейския съюз - това са "изцяло позитивните резултати" на управлението на Доган, който използва Дмитрич в ролята на глупака, който вади кестените от огъня. А пък недотам умното дете Дмитрич се вживя дотам в ролята си, че през цялото време си мислеше, че уж нещо управлява, че уж от него нещо зависи, и се перчеше като пуяк, докато досъсипа всичко.

Е, трябва да сме честни де, има и позитивни резултати това управление на БСП и любимите протежета на ченгесариата от ДС, именно Доган и Симеон. Позитивното в това управление е, че българо-руската комуноидно-ченгесарска олигархия, която де факто ни управляваше в последните 8 години, се насмука най-нахално, като жадна за кръв въшка, с такъв огромен национален ресурс, какъвто никога преди не е могла да окраде. Тоест този път таварищите крадоха така разбойнически, както никога преди това не са крали; този те надминаха самите себе си, което, както и да го погледне човек, си е постижение и рекорд.

imageА от нас се иска в този момент нещо твърде просто: да изстискаме този гноен цирей върху тялото на българската демокрация, който допуснахме да израсте, имам предвид същата тази ченгесаро-кагебистка най-крадлива олигархия, която ни управлява в тия 8 години; този гноен цирей наистина израстна, и то не къде да е, ами директно на челото на многострадалната българска демокрация, та да ни срами пред целия свят. Иска се от нас също така да смажем тази преяла с власт въшка, която също се мъдри върху челото на демокрацията ни. И това ще стане на предстоящите избори, ето, Дмитрич вече предчувства участта си, и почна да циври за своята любима играчка, властчицата, която това галено дете на олигархията ни, син на политбюровец на Т.Живков, си мисли че сякаш му е завещана по наследство.

Сега разбрахте ли от какво ги е страх олигарсите и мутроченгесариатът, чиито политически слуги бяха Дмитрич и компания; снощното признание на премиера Дмитрич показва точно от какво ги е страх: ами от съюза на Бойко Борисов и Иван Костов ги е най-вече страх! Страх ги е от обединението на консолидираната традиционна българска десница с ГЕРБ, страх ги е десните да не почнат да им искат сметка за злоупотребите. Поради което тепърва трябва да очакваме, че и този път БСП и ченгетата ще направят всички възможни подлости, за да развалят този съюз - и като мома преродена БСП да се помъчи този път да се венчае с ГЕРБ, та отново да е до така приятно димящия кокал на властта. Ето тази стратегия можем да очакваме в предстоящите дни до и непосредствено след изборите.

Но всичко зависи от волята на Негово Величество Избирателя. От нас, мислещите и разбиращите избиратели, много зависи. Зависи обаче и от тия, които са дезориентирани, объркани, невярващи вече на никой и на нищо. Ето защо много трябва да се разговаря с тия хора, за да не стане така че отново тази арогантна комунистическа напаст да успее да примами малодушните и да оцелее. Като този път ще се съюзи с който и падне, само и само да е на власт; знаем, че таварищите изобщо нямат никакви скрупули. И ако това стане, тогава гнойната пъпка на една изцяло деморализирана, опорочена и развратна власт ще продължи да расте и да краси лицето на България.

Което ще бъде същински резил. Но и самоубийствено ще бъде: тия няма да мирясат, докато всичко не съсипят, окрадат и разорят. Затова и трябва непременно да ги спрем и изритаме завинаги от властта: решаващият момент за това наближава. Изборите са този момент и този шанс да се отървем завинаги от изцяло корумпираните, аморални, безпардонни и вредни за страната управници, верни слуги и най-презрени изпълнители на волята на Кремъл...


Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!