Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197032
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.02.2009 16:47 - И.Костов, 14 януари: Правителството трябва да си отиде колкото се може по-бързо!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageСвършихме своите заседания в предходната сесия сред протести. Сега започваме сред протести. Разликата е само, че на 19 декември имаше газ, а сега няма. Има омерзение. Омерзението се ражда преди всичко от това, че българите виждат провалени своите надежди за ползите от европейско членство. Омерзението се ражда от това, че страната ни е заклеймена като най-корумпираната, най-зле управляваната, най-некомпетентно управляваната страна в Европа. Това е причината за омерзението.

Огромно парламентарно мнозинство не знае как да действа, не знае как да използва предимствата на своето доминиране в Народното събрание, отнася се без необходимата заинтересованост за проблемите на страната.

Затова първият приоритет на ДСБ ще бъде защитата на българските граждани и фирми от наслагващите се една върху друга кризи, които сериозно влошават качеството на живот в страната и условията да с прави бизнес и предприемачество в България. Кризата, за която ние предупреждавахме – ето, пред мен е моята реч от миналата година – е първата, върху която се насложи управленска криза и безпомощност, наложи се международната финансова криза, нездравият икономически растеж, сега и кризата на прекратените доставки на синьо гориво. В тази обстановка някой трябва да заяви и ние го заявяваме, че трябва да се постави като основен приоритет грижата за състоянието на българските домакинства и българските фирми.

Второ. Заявяваме от името на ДСБ, че ние ще инициираме и ще подкрепим вот на недоверие към това правителство в тази сесия на Народното събрание, в случай, че на България се наложат нови финансови санкции или друг вид санкции, които да показват, че недоверието между ЕС и България се задълбочава. И нека никой не се опитва да представи това в друго действие, освен в смисъла, който ние влагаме в него! Трябва Тристранната коалиция, която създава недоверие към България, която очерня образ на страната, трябва да отиде в опозиция. Това е добре и за предприемачите от БСП, това е добре и за домакинствата от ДПС, това е добре и за хората, които подкрепят НДСВ. Защото вие нарушавате основната задача, която стои пред България. А тя коя е? В условията на наслагващи се една върху друга кризи да бъде защитено това общество, да бъде защитена тази икономика. Затова трябва да си отидете колкото се може по-бързо!

(Прочети докрая >)

(Из ИЗКАЗВАНЕ на Председателя на ПГ на ДСБ Иван Костов при откриването на сесията на Народното събрание, дата: 14-01-2009)

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   може,   отиде,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!