Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197657
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.12.2008 23:20 - Ако путинска Русия не успее да си върне България, по-скоро ще я изтрие от лицето на земята отколкото да се примири
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageДа, няма съмнение за плановете на Москва за България. Трябва да сме наясно, че Русия никога няма да се примири с българското членство в НАТО и ЕС. Ако не могат да обърнат България геополитически отново на изток, руснаците сигурно са готови да я затрият от лицето на земята.

България или ще е с нас, или няма да я има - така си мислят те. Геополитически България е във фокуса на Москва, направо е Кремълска обсесия; на моменти ми се струва, че те биха преглътнали по-скоро дори загубата на Украйна, отколкото на България.

За жалост в България Русия може да разчита на изключително мощна пета колона. Освен това в България русофобията няма голяма традиция и почва. Прибалтийските републики например имат големи руски малцинства, но местното население е антируски настроено. Българите като цяло може да не „обичат” непременно руснаците, но само отделни сегменти от обществото определено ги мразят.

imageМежду другото има един американски анализатор Джефри Найквист, който, позовавайки се преди всичко на беглеца от КГБ Анатолий Голицин, твърди, че Русия все още се контролира в сянка от старите комунисти и че цялата демократизация е само един фарс с много по-далечна и зловеща цел: да се унищожи Запада и най-вече САЩ, като се приспи вниманието им и бъдат разложени отвътре морално и икономически. За целта Кремъл освен всичко инструментализирал и Ал Кайда, която била под контрола на Москва.

В решаващия момент можело дори да бъде нанесен ядрен удар срещу Америка. Третата световна война предстояла, респ. била вече в ход. Според един друг американски анализатор световна война, инициирана от Кремъл, можело да се очаква през 2009.

(Автор: Стоян)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   България,   отколкото,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!