Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197278
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.12.2006 14:49 - Най-напред Бог им взема ума…
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1318 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-напред Бог им взема ума…

image Из печата: “Главният редактор на вестник “Труд” Тошо Тошев получи днес, 6 декември 2006г., най-високото военно отличие, награден знак “За вярна служба под знамената” - първа степен. “Вашите заслуги към отбраната са съществени, винаги сте проявявали висок професионализъм, чувство за отговорност, родолюбие и всеотдайност при обективното отразяване на дейността на въоръжените сили на България”. Това каза министърът на отбраната Веселин Близнаков при награждаването на главния редактор на вестник “Труд”. Голямото отличие се дава и във връзка с рождения ден на Тошо Тошев.”
image
Какво да каже човек… безсрамие, цинизъм, наглост… думите наистина са безсилни. Гоце пък преди време го награди с орден “Стара планина”. Просто двамата били големи приятели, та защо да не му даде един орден?! Както даде и на… Манджуков. И на кой ли не…

Иска ми се да кажа обаче ето това: агент Бор наистина е много заслужил пред днешната управляваща олигархия. Той е заслужил този медал за “За вярна служба под знамената” - още когато е бил “явочник” пък не бил знаел това… Но той заслужи всичките си ордени и медали най-вече затова понеже наистина всеотдайно воюва за днешния триумф на олигархията ни. То не бяха мърсотии, то не бяха плюнки и храчки, то не бяха гадости, то не бяха гнусни лъжи във вестника му в тия години. Но имаше защо: “народонаселението” беше видиотено до степен пак да гласува за Гоце-президента, за Волен-апостола, а сега пък всичките му симпатии са за… Дон Бойко. Битката за пълното господство на олигархията беше страшна, но беше спечелена. И заслугите на Тошо Тошев-Бор са неоценими. И паметник трябва да му издигнат скоро.

Кой ли ще получи следващия орден “Стара планина” от ръцете на Гоце? Искате ли да се обзаложим?
image
Аз смятам, че следващия орден Гоце ще връчи или на… Слави Трифонов, или пък на… Кеворкян (агент Димитър), или пък на… Ивана (тя била пяла за победата му, пък и “културата” ни обогати също така!), или пък на… Божидар Димитров (ако не му го е връчил вече, пък аз да не съм разбрал), или пък в края на краищата на… Драгомир Драганов. Който се обезсмърти с толкова патриотичната “покана” към всички, на които не им харесвала “нашата България” - има предвид, естествено, Българията на олигархията! - да си вземат вързопчетата и тоягите и да я напуснат. Как да не го наградиш с орден за тия думи?! Гоце, що не действаш вече?!
image
На нищо вече не мога да се учудя, те на всичко вече са способни. Нямат срам, нито свян.

Но знаете ли, има нещо, което е радващо: те си загубиха ума, което е предвестник на гибелта им.
Когото Бог иска да погуби, му взема най-напред ума - нали така се казваше в онази стара мъдрост?

Така че да не скърбим, а да се радваме…



Тагове:   Бог,   напред,   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!