Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196266
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.11.2010 19:51 - Мартин Карбовски пак се разхлипа - в статия, писана за пари, за какво друго?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1180 Коментари: 0 Гласове:
0



Мартин Карбовски пак се разхлипа - в статия, писана за пари, за какво друго?! imageМартин Карбовски бил написал поредната си (поръчкова) статия за СТАНДАРТ под претенциозното, ала мъртвородено (претенциозно съчинено) заглавие На черните ни дробове пише "Произведено в България", в която някои хора прочели изключително силни и правдиви думи; ето ги:

Поколението получава инсулт. Красива работа. Някой ще напише книга, друг ще направи фондация. Баташов и Ицо Мутафчиев ще се оправят. Но никой няма да разбере истината за лайната, в които трябваше да плуваме - направихме невъзможното, за да постигнем обикновеното. Благодарение на нас все още имате държава, мамка му.

Момчетата ще се оправят, казвам ви. Те си коваха сцената, те си играха на нея, те ще излязат от дупката, в която паднаха. Първата кожа е нашата собствена, втората - чиста стомана.

Дръжте се, пичове, дръжте се!


На мен лично писанията на Карбовски ми се виждат блудкави, позьорски, маниерни - и той съвсем не може да ме впечатли, въпреки непъните му да е оригинален. Понеже текстовете му са предимно фрази, обличащи един беден, но за сметка на това крайно претенциозен смисъл. Щото дълбоките мисли, впрочем, не се дължат на обилното ядене на по-деликатесни продукти, които авторът явно може да си купи с тлъстите хонорари - давани за поръчкови слугински статии в скучновати олигархични вестници.

Та по тази причина, понеже съм си на моменти доста нахален, не се сдържах да напиша там, във Фейсгрупата, прославяща неговите прозрения, следната злобничка забележка:

Ужасно лъжлив позьор е тоя Карбовски, не го ли усещате? В Стандарт на статия броят поне по 100 лева на обикновен автор, а на по-специалните и на изпълняващите мръсни поръчки - неколкократно повече. Тия сърцераздирателни (и разридателни) словца дебеличкото галено момче на българските медии Карбовски ги пише единствено за пари, та да има какво да яде - и да трогва индивиди с притъпени към истината сетива, които получават стомашни спазми при четенето на фалшивите му излияния...

Ако такъв като Карбовски се окаже, че е щатния сърдечен и нравствен проповедник на народа, то това означава, че сме непоправимо увредена в ценностно и духовно отношение нация...

Това написах там. Обожателите на Карбовски за момента мълчат. Аз с моята реплика не исках да ги уязвя, а просто да вметна, че е възможна и друг род чувствителност, която не се впечатлява чак толкова от пълни с клишета маниерни статии, съдържащи изключително оскъден, но за сметка на това пък прекалено претенциозен смисъл.


Тагове:   Мартин,   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!