Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194654
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2010 10:06 - Защо толкова много се радвам, че веке си имаме Университет и у Перник
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо толкова много се радвам, че веке си имаме Университет и у Перник imageРадостно е, че вече си имаме университет и у Перник; тъжно беше до вчера, че си немаме университет баш у Перник, ама вече тоя пропуск биде преодолян. Лично Он, Бойко, уважи събитието по откриването. Имали цели 60 студента, бравос! Студентите щели да живеят в хотел вместо в общежитие, е те от това по-убаво има ли?! Пари бол в тоя университет, личи си, че създателите му действат с широка ръка.

А пък името на тоя университет кво ли ке биде? Мен ми се чини, че най-много би подхождало името "Георги Първанов". Пернишки университет "Георги Първанов" - звучи великолепно, велико даже! Таман он, Георги Президентски, може да е патрон на тоя университет, щото, ако не ви е известно, он между другото е и голем учен. В областта на комунизъма. Бива го, спец е в тая област. Нищо чудно да е последният човек у нас, дето не само познава, ами и в същата степен и обича комунизъма - предмета на своите дългогодишни научни занимания. Но да оставим патрона, да погледнем патрондаша. (Брях, като почне човек да мисли и да пише за наший почитаемий Президент, нема начин да не опре до патрони, патрондаши, ловуване, пушки едноцевки и многоцевки и пр., което, както и да го погледне човек, означава, че ловуването и партизанлъка из горите е неговото истинско призвание, е негова съдба!)

Та искам вкратце да река защо толкова много се радвам, че веке си имаме Университет и у Перник. Щото туй, пернишката наука, се оказва, че е точно огледалце на целата българска наука - требе да се произнася с ударение на първото "а", именно така: нбука. У нас си имаме нбука, а не наука, е ето, че Перник се оказа точен символ на това що е българска нбука напоследък, пък и изобщо. Даже у Тутракан да беха направиле университет, символът щеше да е по-слаб от тоя в Перник.

Що ли? Ами щото Перник си е работнически, миньорски, металургичен град. И с неговото име са свързва славното име на нашио Президент, който, както е известно, е голем учен. В областта на комунистическите нбуки и практики. Не само на нбуките е голем спец он, ами най-вече на комунистическите практики е голем спец он, Гоце Перванавий. В Перник университето е баш точно копие на българската чалга-нбука, щото, ако не знаете, да ви река, ний си имаме чалга во сите области, ето, и в нбуката се оказа, че си имаме веке и първият чалга-унитерситет! Университето на името на другаря Първанов, жив и здрав да ни е!

Помнете ми думата, че като излезе у пенсия като млад персонален президентски пенсионер, он, Гоце, ке стане или най-почетен ректор на пернишкио Университет и негов почетен доктор "хонорис кауза пердута", или пък ке замине на Хавайските острови или дори у Сибир, дето в бляскавата си резиденция да си харчи на спокойствие парите, дето спечели с толкова голем труд во време на президенстването си. Щото он, любимецът на народо, когато падне от власт, нищо чудно да стане обект и на полицията и на правосъдието. Или нема да стане, а, вий как мислите?

imageМен ми се чини, че може и да стане, щото ето, един нищо и никакъв си Гиньо Ганев веке е станал обект на Сметната палата заради разхищения, а пък какви ли поразии е сторил толкова хрисимият Гоце?! Помнете ми думата: най-крадливи у нас са най-хрисимите. Туй секи, дето малко от малко разбира от българска народна психология, ще ви го потвърди, питайте, та да се убедите.

Та ето, че българската ни нбука е в положение, което се символизира най-плътно и ясно от това, че най-последната и най-висшата й еманация е Пернишкиот Университет. Чийто патрон е самият Георгий Перванав, същия, дето в най-скоро време ке стане, помнете ми думата, първиот доктор хонорис кауза на тоя университет.

На което не можем да въкликнем нищо друго освен това: бравос, другарю Първанов, тая година доктор хонорис кауза, а пък догодина, както е тръгнало, ви желаем да станете и доктор хонорис кауза пердута! За което много ще се радваме, толкова ще се радваме, че се чудим как ли ще издържим да изчакаме тоя знаменателен момент, скъпи другарю Първанов!  


Тагове:   перник,   Много,   университет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!