Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195966
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.08.2010 18:22 - Премиер-мечта: ще накара мръсните експлоататори да изоставят луксозните си офиси и лъскавите си секретарки - и да влязат под строй в затвора!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 568 Коментари: 1 Гласове:
0



Премиер-мечта: ще накара мръсните експлоататори да изоставят луксозните си офиси и лъскавите си секретарки - и да влязат под строй в затвора! imageПИСМО ОТ ПРОФПРЕДСЕДАТЕЛЯ ГИНЧО МИНЧЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ

Уважаеми Господин Борисов,

Пише Ви един профсъюзен деятел с над 50 годишен стаж.

Започнах като обикновен профпредседател, изучих се в профсъюзни школи, бил съм на обмяна на опит в Съветския съюз и отдадох живота си на борбата за социално равенство и защита правата на пролетариата.

След промените се оттеглих от активна профсъюзна дейност, защото не можех да гледам как новите капиталисти ограбват представителите на наемния труд, а новите профсъюзни лидери не правят нищо.

От вчера обаче съм на друго мнение. Вече кипя от ентусиазъм и съм готов да дам отново всичко от себе си.

Разбрах от медиите, че вие сте се съгласили да се направи най-после това, което отдавна трябваше да направи – казали сте „да” на предложението да се криминализира невнасянето навреме на осигуровките от страна работодателите.

От сега виждам картината – мръсните експлоататори изоставят луксозните си офиси, лъскавите си секретарки, скъпите си коли и влизат под строй в затвора.

Почти същото като след 9 септември 1944 година.

Вследствие на страха от затвора останалите капиталисти ще започнат навреме да внасят осигуровки, осигурителната система ще се напълни с пари, държавата ще може да прави своите разплащания и ще настъпи всеобщо щастие. Може нещо да остане и за нас, пенсионерите.

Как не се бяхте се сетили досега? Защо не бяхте попитали?

Това обаче е само началото.

Ето още няколко предложения, вдъхновени от Вашето „Да”:

Да се криминализира неплащането на заплатите, както едно време – на 5-то и 20 число. След закъснение от над три дни – затвор. Това да важи обаче само за частниците.

Да се криминализира неплащането на заплати в размер по-малък от средната заплата в Европейския съюз.

imageДа се криминализира неплащането на пенсии по-малки от гръцките, примерно. Ако социалният министър не може да го осигури – и той в затвора.

Здравната министърка да върне безплатното здравеопазване – ако не може до три месеца, и тя да влезе в затвора.

Политиците, които едно обещават на избори, а правят после друго – строг тъмничен затвор. Тук обаче е възможно едно изключение – да има помилване, когато един политик преборва левите си противници с десни обещания, а после прави по-леви неща от предишните управляващи. Само така, господин Борисов, ще отървете пандиза.

Оставам на разположение:

Гинчо Минчев - профпредседател

(Препечатано от блога на Евгений Тодоров)  


Тагове:   офиси,   накара,   МРЪСНИТЕ,


Гласувай:
0



1. raders - Ами тези заплати трябва ли да бъдат ...
09.08.2010 20:58
Ами тези заплати трябва ли да бъдат непременно заработени? Защото аз мисля, че е по-добре хората да си стоят в къщи и да получават големи заплати:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!