Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195395
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.08.2010 18:15 - Багери на московския кмет Лужков, продължаващи строежите в неговата лична съветска колония в устието на Камчия, превърнаха плажа в кална баня
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



Багери на московския кмет Лужков, продължаващи строежите в неговата лична съветска колония в устието на Камчия, превърнаха плажа в кална баня imageИво Инджев е написал интересна статия със заглавие Мексикамчийският залив, в която между другото се чете:

“Морето на един от най-красивите плажове по северното Черноморие се превърна в кални бани. Причина за това са вливащите се води на придошлата от поройни дъждове река Камчия, чието устие се е разширило и тонове кална вода се вливат в морето. Според местни туроператори се наблюдава отлив на туристи, заради мръсното море (БГНЕС)“

Видях с очите си калния феномен на това наистина изключително красиво място от Черноморието. Познавам го от много години и рядко пропускам лято да го посетя, но такова чудо не бях виждал. Практически целият залив е залят от кал. Само природен феномен ли е обаче тази „туристическа драма“?

Кал има и от гумите на тежките камиони по асфалта на тесния участък от локалния път на подхода към устието и плажа. А завали ли дъжд, става още по-кално. Защото „строежът на Лужков“ (както всички го наричат под сурдинка) в такива дни рязко засилва оборотите по изкопните дейности наоколо в отсъствието на плажуващи. Тук се готвят да посрещат Путин да открие обекта през септември, като писаха столични вестници.

Някой в държавата, уж нашата, ще се поинтересува ли защо това е единственото място на българското морско крайбрежие, за което не важат правилата за спиране на строителството в активния туристически сезон? Строят се два грамадни корпуса за детски санаториум, както пише на табелите, на които някак скромно се премълчава, че ще е само за руснаци. Както само за руските деца в момента работят душовете на плажа щом ги приберат в хотела под строй (за целта страховити въоръжени охранители спират движението на колите, докато не пресекат). Отидат ли на обяд, на единствения останал охраняем плаж на цялата огромна пясъчна ивица, българин не може да се изкъпе. Лужков не спонсорира подобни глезотии за аборигените.

И така нататък, изчетете цялата статия ако искате, интересно е; и вълнуващо е; ето как моя милост изрази там вълнението си, понеже пък, от друга страна, ми харесва да дразня комуноидите, без значение къде са се приютили, в моя или в блога на Инджев, това няма никакво значение:

imageКакто разбирам, таваришч Лужков си строи и прави на българска територия своя лична съветска колония (щом табелите са само на руски, за какво друго да си помисля?)! Подобно усещане имах тази зима в Пампорово, което също е колонизирано почти напълно от съветско-руски новобогаташи с комунистически генезис и мислене. И собствена църква дори са си построили, щото сега, ако не знаете, да ви кажа: съветските ни другари вече са "силно вярващи": както някога вярваха в Маркса-Ленина, сега вярват в... пардон, грешка, сега пак вярват във все същия "бог", именно, в червонеца, в златния телец, в пачките с пари вярват, в какво друго да вярват бившите - бивши ли? - комунисти!

Значи не им стига да си слагат, благодарение на много пари свои собствени услужливи и слугински правителства и президенти (емисарят на Путин Гоце Първанов какво е? Ами правителството на Серьога Дмитрич какво беше?), не им стига че ни превърнаха в свой собствен троянски кон в ЕС и НАТО, не им стига, че искат да си строят собствена атомна централа на българска територия, и собствен газопровод, и собствен нефтопровод, но ето, както виждам, направо си колонизират и правят по свой съветски вкус цели парчета от иначе неголямата българска земя, с охраната му, със съветските забранителни табели и т.н.?!

Г-н Инджев, не забелязахте ли да се вее там и кърваво-червеното съветско знаме, или поне трицветното руско знаме, та да съм спокоен, че всичко си е на мястото, че всичко е "както трябва"?!

А наш Гоце дали ще реже лентата на това морско имение на Лужков - наред със своя кремълски началник, с бойния си другар по лония на ДС-КГБ, таваришч Путин?  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!