Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194546
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.04.2010 23:16 - Безчувствеността спрямо истината по моето разбиране е първият признак за разпознаване на автентичния социалист...
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 1 Гласове:
0



Безчувствеността спрямо истината по моето разбиране е първият признак за разпознаване на автентичния социалист...



 

Това в клипчето по-горе е една, предполагам, съвсем нова македонска социалистическа песен, която е вдъхновила Комитата до такава степен, че не само я е турил в блога си в тази ранна утрин, но е и написал отдолу следните прочувствени думи: От Македония идва дефиниция на понятието "социалист". Не отричам, че ме развълнува ;-). Надявам се да има някаква иронична нотка в тия думи, но начинът на изразяването му си е изцяло негова работа.

Аз пък, изслушвайки с насилие над волята си тая песен бях овладян от съвсем друг род чувства, които ми се наложи да излея в следната реплика:

Текстът на тази песен бъка от неистини и лъжи - както, впрочем, е характерно за социалистите, независимо дали са македонски, български или от Занзибар. Неслучайно е казано: "Социалистите понякога може и да не убиват, но винаги лъжат".

Ала като се вземе предвид, че лъжата всъщност е директно посегателство и убиване на истината, а също така и на душите на ония, които се оставят да бъдат излъгани, то изводът е, че социализмо-комунизмът винаги убива. Само дето начините на убиване са най-различни, перфидни и усъвършенствани до световни висини; явно доста са се упражнявали в различните видове убийства, та да достигнат до такова пълно съвършенство в тази област.

Та в този смисъл и мен тази песен ме развълнува: щото когато някой лъже, ми става гадно и не мога да не реагирам. А когато се пък някой възпее в песен социалистическата лъжа и социалистическата склонност към лъжене, това вече е връх на наглостта.

И затова следва да се реагира, понеже ако мълчим, ако се оставим на социалисто-комунистическия поток от неспирни лъжи, то като едното нищо ще бъдем удавени дотам, че в един момент ще станем неспособни да правим разлика между лъжа и истина, сиреч, ще станем безчувствени към истината.

Безчувствеността спрямо истината по моето разбиране е първият признак за разпознаване на автентичния социалист...
 

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ > кн. II на сп. ИДЕИ  


Тагове:   моето,   социалист,


Гласувай:
0



1. анонимен - fwATMWJijkvOdX
24.05.2011 16:58
It's spooky how clever some ppl are. Tahkns!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!