Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174171
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.02.2010 17:43 - Трябва да бъде попречено на Гоце Първанов да излага България по света със скудоумните си "идеи"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1182 Коментари: 0 Гласове:
0




imageАвтор - П.Ковачев: Кой ни сра в гащите? The best of Гоце, откъдето вземам така верния и правдив текст, препечатвам го тук, за да се прочете от колкото се може повече хора:

Когато писах текста "Кой ни сра в гащите?" изобщо не подозирах, че президентът Георги Първанов ще успее за малко повече от седмица да направи три гръмки хода, след всеки от който - рано или късно - ще трябва да си задава този въпрос. Той обаче е доказан титан на мисловните и вербални глупости и гафове и в никой момент не трябва да бъде подценяван. В този смисъл Гоце е победителят в тази своеобразна миникласация на политическите гафове от последните две седмици.

Първият гаф на Гоце е изказването му за икономическите досиета. В опита си да атакува Иван Костов и (завоалирано) Бойко Борисов, Гоце пропусна да забележи, че при отварянето на т. нар. "икономически досиета" ще цъфнат и неговите спонсори и ловни авери. На прима виста се сещам за хора като Георги Гергов, Цоло Вутов, Людмил Стойков, Петър Манджуков, депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, кмета на Симитли Апостол Апостолов (Поли), смолянската кметица Дора Янкова, някои позабравени банкери... Списъкът, разбира се е дълъг, и от него, като същи пипала на октопод излизат разклонения към други партийно-икономически и ченгесарски лица и фирми. И така може да се стигне до най-разнообразни крайни точки - от заменките чак до аферата с Иракския петрол и дори до куфарчетата на Луканов.

Но в Брюксел Гоце надмина себе си. Най-напред предложи България да станела "координатор" на Западните Балкани по пътя им към членството в ЕС. И какво собствено, ще координираме? Как да правят успешни далавери с парите на ЕС? Как да не си изпълняват поетите ангажименти? Или как да пускат през задната врата руските наглеци в ЕС и да градят антиевропейски славяно-православни завери? Страната-провал в еврочленството да сочи пътя на кандидатите за членство? Некадърните, крадливи и често пъти антиевропейски настроени български политици да дават акъл на колегите си от Хърватия, Сърбия, Македония... Не, че там са някакви светци, напротив - един дол дренки са. И точно за това никой здравомислещ човек не би оставил едни мошеници да дават акъл на други мошеници как да станат "европейци".

imageСлед няма и ден, Гоце стовари гнева си върху Ребека Хармс, докладчик в Комитета за индустрия, изследователска дейност и енергетика в Европейския парламент за отпускането на помощи, свързани със закриването на АЕЦ "Козлодуй". Фактът, че Р. Хармс е съпредседател на групата на Зелените/ЕСА даде шанс да бъде провидяна поредната "зелена конспирация" срещу България. Гоце, поддържан от Антония Първанова (НДСВ), Ивайло Калфин (БСП) и частично от Владимир Уручев (ГЕРБ), депутати в ЕП, зае за пореден път позиция, която показва неговото неразбиране на проблемите. Или може би показва неговата комунистическа наглост и упорство да пречи на всяка цена при изпълнението на поети ангажименти или на европейски политики. Сега ще бъде интересно да се наблюдава развитието на този въпрос в ЕП, доколкото Първанова е докладчик по същия въпрос в Комитета по околна среда на парламента.

Жалко е, че нямаше репортажи от това как са реагирали на глупостите гоцеви и гнева гоцев в Брюксел. Но колеги оттам ми казаха, че неговото посещение е липсвало от новинарските емисии на медиите там. Което пак си е оценка.

Всъщност за да бъде попречено на Гоце да излага България по света със скудоумните си "идеи", би било най-добре този човек да спре да пътува извън страната до края на мандата си. Да му измислим някакво безобидно занимание като за дебил и да го изтърпим някак си още 2 години.

Вижте също и: Представяне на книжка втора (първа за 2010 г., февруарска) на списание ИДЕИ


Тагове:   Гоце,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!