Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194570
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.02.2010 17:46 - Николай Бареков Дудукович ще става политик! Ликуй, народе: у нас чалгата във всичките й форми никогаш няма да умре!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
0



    imageТази сутрин попадам на радостна и дългочакана вест: Бареков нагазва в политиката догодина. Сърце немирно се разпръхтя от радост: слава, трижди слава, българската чалга е безсмъртна, тя нема да умре! Имам предвид "журналистико"-политическата чалга, на която Бареков е виден представител; той, впрочем, е виден представител и на гилдията на музикантите на духови инструменти - дудуци и други такива. Както и да е, ето и пространно интервю на Барека, което задоволява вълненията на публиката относно туй що чини и как живей тоя неин доскорошен любимец: Журналистът Николай Бареков: Ритнах Бойко отзад, беше ме ядосал.

Не знам що да кажа относително плановете на Бареков да се развихри на политическото поприще, след като повилня на "журналистическото такова" - където в изминалите години се държа като гладен шопар в небран бостан; впрочем, що ли обиждам тия достойни животинчета, шопарите де, та ги приравнявам с нравствений лик на наш Бареков?! В един момент от безчинствата на Барека се стреснаха и менторите му от бТВ, та го изритаха, щото се беше разпасал до крайност: въртеше дудуци без да му мигне окото, и то от екрана, и то, разбира се, само срещу най-солидно заплащане. Абе хич не е прост тоя Бареков, и от тая гледна точка има големо бъдеще в политиката, в която в наше време задават тон и останаха комай кажи-речи само индивидууми все от неговата нравствена величина.

Бедна ми, бедна Българийо, не обръгна ли ти, миличка, на гаври и поругавания, не се ли пресити най-сетне?! Ами ти бе, заспал народе, докога ще търпиш така да правят наглеците с родината ти?!

Пиша горния възклик, понеже според това, което видяхме и виждаме пред очите си в тия дни на апотеози и триумфи на разни народни любимци, нищо чудно да се окаже в един миг, че Барекът не само ке се занимава с политика, не само ке напредне в тая толкова отговорна роля, ами нищо чудно да се окаже, че нему самия е отредена и съкровената мисия на наш будущий народний спаситель?! И то в ония траурни дни - да плюем в пазвите си, та да не чуе дявола! - когато днешния властелин на душите, всемогъщият бат ви Бойко, бъде детрониран от народното сърце, сиреч, падне от трона на славата, на който сега седи така великолепно и пищно с целата си свита от Дочоолувци и Гочоолувци.

imageТ.е. когато и сам Бойко бъде бутнат от държавния пиедестал - както това се случи наскоро с ментора му Симеона Втарога, друг любимец на нацията, който слезе опозорен отвсякъде - и се скри в покоите на новопридобитите си дворци за да ближе на спокойствие раните си, причинени му от неблагодарния спрямо заслугите му и толкова изменчив в симпатиите си наш народец! Барекът в ролята на следващия народен спасител и оправител - как ви се струва тая гротеска, а, таваришчи - ще си получим ли най-сетне заслуженото унижение в негово лице?!

Щото, както си личи, вече нема друг, вече друг не остана, комуто да може тепърва да бъде поръчано да ни спасява - освен комитата Яне, Слави Учиндолский и Барек Дудучний. Имам предвид времето, в което настоящий исполин бат ви Бойка се сгромоляса в отломки, падайки немилостиво от пиедестала си. Он ни се закани, че ке ни управлява барем 1000 години, ама да видим де, има фантастики, които са непосилни даже и за неговото мощно телосложение. За умствения му капацитет сега не говорим - и не щем да пророним и думица.

Бареков не се отличава с мощно телосложение, ала, както сега с удивление забелязвам в оценките на "бъдещите му колеги" на политическото поприще, бил имал, представете си, вид на интелигент (!) и дори на нещо кат "интелектуалец" (Боже, прости ми гаврата със словото! Туй твърдят неколцина запитани що мислят за будущето на Барека в политиката, неколцина индивидууми от днешната ни политическа класа, за които, щом тъкмо Бареков им се привижда, че е нещо като интелектуален, нравствен и духовен изполин, за които, значи, представете си тогава, каква е степента на собственото им израждане, щом не друг, а Бареков им изглежда като за нещо като звезда на фронта на интелигентността!!! Ако Бареков е такава, то какво тогава да кажем за бай ви Вучкова, он в такъв случае требе да е самото божество?!

За Азиса дума не ща да отварям, щото за него отдалече си личи, че е нравствен и умствен колос, в сравнение с който даже Бареков бледнее; хубавото е, че Бойко Борисов поне нема претенции в туй отношение, интелектуалното де, хубавото е, че он си остава неръкотворен простолюден гений - и в туй явно се корени неговото изключително превъзходство над останалата гмеж от интелектуални народни титани, под която стене народното тяло.

imageПиша тия вълнуващи неща по прелюбопитната тема, ала трябва веке да привършвам. Всичко туй, дето се мъчех да ви го кажа, го е казал великолепно анонимният народен гений, написал като коментар под известието, че Бареков ке се отдаде на политиката, следните мъдри слова:

Бареков смята, че щом подкрепяше Бойко Борисов през цялото време сега той ще му върне жеста и ще го назначи на някоя сладка длъжност. Обаче Бойко Борисов гледа само собствените си интереси и далавери, тъй че sorry Ники ама няма да ти се отвори парашута - само те използваха. По-добре се върни при духовите инструменти, ОТДАВАТ ТИ СЕ!

При тия думи аз мръквам, щото каквото и да се каже, ще бледнее по правдивостта си! Лек ден ви желая на всички: радвайте се на оставащите дни, в които друг ще ви спасява и оправя, а не самият Бареков!


Тагове:   николай,   НАС,   народе,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!