Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174534
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.01.2010 16:48 - Пълен аудиозапис на крито досега интервю с Тодор Живков, учителят в политиката на Премиера Бойко Борисов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 2742 Коментари: 5 Гласове:
2




imageСтава дума за интервю на журналистката от радио "Свободна Европа" Румяна Узунова, взето преди 19 години. Аз научих за това интервю от сайта "Българската 1989-та година", където то е представено по следния начин:

Разговорът, продължил 90 минути е проведен преди 19 г., на 22 февруари 1991 г. във вилата на Живков в „Бояна”, където е под домашен арест. Повод за срещата е започващия на 25 февруари съдебен процес срещу Живков. На същия ден американската радиостанция, с офис на столичния бул. „Витоша” е трябвало да излъчи в ефир интервюто.

Думите на комунистическия вожд обаче не стигат до слушателите и гражданите. След оказан драстичен натиск от високопоставени кръгове от президентството и правителството символът на свободното слово Румяна Узунова сама оттегля интервюто и се отказва от публикуването му.

Самият аудиозапис на интервюто е сложен в сайта "Фрог нюз", ще го намерите след текста ето на този линк: Тодор Живков: Исках да сме със Запада, но шпионин ме предаде. Сега, като пиша тия думи, го слушам, то е някъде към 40 минути, имам чувството че записът е твърде манипулиран (спиран, "рязан" и "лепен").

За мен лично сюблимният момент е как човекът, който 40 години лично е забранявал и заглушавал американското радио "Свободна Европа", в един момент се оказва нещо като "дисидент" в условията на проклетата демокрация - и по тази причина е опрял дотам в тежък момент да споделя мъките си не на друго място, а тъкмо в "Свободна Европа". По-хубава ирония на историята едва ли може да има, сполай на самата история!

А иначе Живков в интервюто си е нагъл колкото и когато беше на власт. Той е в момент на изолация, ала скоро ще преживее медиен ренесанс пред неокомунистическите медии, при него скоро ще отиде и ще му цуне ръка даже и мандатоносителят Доган, да не говорим за останалите псевдозвезди на нашата тогавашна псевдодемокрация, които искаха просто да се обезсмъртят като се снимат с "историческата личност Живков", с всесилният диктатор, с великия правешки селянин, който държа в ръцете си съдбата на цял един народ в продължение на близо 40 години, с дъртия лъжльо, при който се обучиха и който още вдъхновява кажи-речи всички до един представители на толкова арогантния български политически елит.

imageЯвно са имали добър учител в лъгането, в селяндурското увъртане, в наглостите, в краденето (пардон, забравих, че Живков е бил толкова честен и скромен, че даже когато е бил апогея на властта е имало назначена и прикрепена на специфична служба една жена-майор, която се е занимавала главно с това да му кърпи скъсаните чорапи!).

Не трябва да забравяме и това, че в тия паметни години, в които е взето интервюто, бодигард на Живков е не някой друг, а сегашният министър-председател на Република България Бойко Борисов. Той се е обучавал при него и е попил всички живкови мурафети за бъдещата си бляскава политическа кариера, не по-малко бляскава от кариерата на самия правешки селянин. Имам предвид пози, погледи, жестове, маниери, атавистични словесни обрати в говоренето на нашия роден Ал Капоне, трогващи така дълбоко народното сърце! Затуй нашият сегашен европейски премиер-демократ завинаги ще си остане с най-топли чувства към диктатора, негов незабравим учител в политиката! Което носи толкова зловещ смисъл, че повече едва ли може да се открие и помисли. Наздраве, българи, и честито да ви е! Продължавайте да си спите преспокойно! Майната ви най-после заради това спане - не наспахте ли се вече?!  


Тагове:   интервю,   аудиозапис,


Гласувай:
2



1. анонимен - малко лъжеш с това заглавие, тук ...
22.01.2010 17:02
малко лъжеш с това заглавие, тук няма "Пълен аудиозапис на крито досега интервю с Тодор Живков, учителят в политиката на Премиера Бойко Борисов", а препратки към други сайтове
цитирай
2. angeligdb - Препратките
22.01.2010 17:23
водят към пълния аудиозапис, в какво е проблемът че не разбрах точно?!
цитирай
3. zaw12929 - Палачинката винаги се обръща, има ...
26.01.2010 20:25
Палачинката винаги се обръща, има две страни, а многостранния живот има много по вече възможности за обръщане
Хареса ми постинга, доколкото ни разкрива важни моменти
Не приемам аругантния Ви стил. Демократичните страни пазат историята си. Не изпускат нерви и не слагат оптереления на държавните си ръководители. Омразата ще ви докара инсулт. Не си заслужава. Без такива чувства.
цитирай
4. анонимен - робска психика
20.04.2010 15:57
Проблемът не е на автора. Проблемът е в националнта психология. Злобата и ненавистта на нищожеството към успелите хора - основмна национална черта. Какво да се прави робска психика.
цитирай
5. merita - Много неща не знаят обикновените ...
21.04.2010 07:44
Много неща не знаят обикновените хора.Ние живеехме в една наша си килия и не знаехме какво става по света. Жалко е че не направихме правилните изводи и не се обасни на хората какво ги очаква със смяната на една форма на управление с друга.Ето защо има и носталгия по миналия строй.Ако забелязвате никой няма носталгия по диктатора.Повечето харесват живота който са живяли тогава.Мисля че има разлика.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!