Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195926
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.08.2009 18:39 - Всеки посетител на блога може да бъде не само читател на новото списание ИДЕИ, но и негов автор, участник в списването му
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 365 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageМоите опити да предизвикам в това лятно и отпускарско време разговор около новото списание ИДЕИ - Списание ИДЕИ няма да е откъснато от най-горещите проблеми на българския живот, но акцентът няма да е само върху тях - доведоха до там, че откликнаха поне двама, които обаче ми дават надежда, че има хора, разбиращи смисъла на такова едно дело. Ето какви мисли споделихме с тях в тази връзка:

PetyaL рече: Г-н Грънчаров, факт е, че на българина ако не му се налага да е активен предпочита да заеме една пасивна позиция, да не поема инициатива и да наблюдава животът около него, същевременно мрънкайки как нищо не се променяло, все същотото си било. Тъжно е, но е факт. Какво ще кажете за заглавие да е "Идеи за развитие". Всеки иска да се развива и може би подобно заглавие би пробудило интерес. Освен заглавието, според мен трябва да се акцентира повече върху визията на корицата. Целта е предполагам да се привлекат повече млади хора, "бъдещето на България". Нека да е по-провокиращо.

Анонимен каза: Г-н Грънчаров, бих Ви помолил да оставите няколко броя за продажба online, с включени куриерски разходи за Европа.

Ангел Грънчаров отвърна: PetyaL, вижда се, че мислим в една посока. Аз смятах първоначално под името ИДЕИ да стои следното пояснение: Издание на Центъра за развитие на личността (ако не знаете за него, отидете в блога на този Център за да научите повече). После обаче мои приятели, философи, ме убедиха подзаглавието да бъде само "Философското списание", понеже то вкючва в себе си всички проблеми на личностното развитие. Но сега се замислям дали не е по-добре да се върнем към първоначалния замисъл, кето ще помогне на повече хора да открият в това списание своето списание.

imageКъм анонимния: Разбира се, списанието може да бъде получено след заявка от всеки, които пожелае, и независимо къде се намира по света. Така че благодаря за Вашата заявка, давате ми надежда, че е възможно и други хора да си го поръчат.

А сега подготвяме първия брой, така че всеки, които има някакви текстове (свои или преводни) нека да ми ги прати, може да влязат в него. Така че всеки посетител на блога може да бъде не само читател и потребител на новото списание, но и негов автор, участник в списването му...

Което и показва - сега допълвам това - че друго такова списание няма и не може да има. Философията е нещо твърде свободолюбиво, т.е. демократично. А всяка личност крие в себе си огромни богатства, на които трябва да се наслади. Всяка личност е безценна. Списанието ИДЕИ ще работи за това колкото се може повече хора да открият безкрайните хоризонти пред себе си, да повярват в собствените сили и смело да тръгнат към бъдещето, което са пожелали - и което заслужават.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!