Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195577
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.06.2009 21:43 - Премиерът Дмитрич, "сбъдващият мечти", си играе с огъня: обажда се лично по телефона на червени бабички
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageЧета на едно място информация от медиите и направо не вярвам както на очите си, така и на ушите си; ето, прочетете и вие и за целта предварително си прочистете ушите:

Домашните телефони в цялата страна загряха от обаждания на висши политици. Начело на телефонната офанзива са премиерът Сергей Станишев и външният министър Ивайло Калфин, информира Стандарт. С високата чест за по-малко от 24 часа са удостоени хиляди българи. Първите хора на държавата звънят наред и призовават избирателите да гласуват в неделя с бюлетина №6. Подобно чудо електоратът вижда за първи път. Безпрецедентните обаждания са започнали около 20 часа в петък и продължават днес.

"Здравейте, обажда Ви се Ивайло Калфин. Искам да Ви напомня, че в неделя избираме депутати за парламента на Европа. Нека да изпратим там подготвени хора и професионалисти. Призовавам Вас и вашето семейство да гласувате с бюлетина №6".

Приблизително по същия начин говори от слушалката и премиерът Сергей Станишев.

imageЕлекторатът обаче е въодушевен. Бабите са убедени, че са говорили лично с Калфин и Станишев и са изпаднали в истински транс от оказаната им висока чест. Те отсега се стягат за урните и със сигурност ще пуснат бюлетина според дадените им указания.

Позволете ми обаче да не се съглася напълно с автора на горните редове. Ако човек погледне малко по-проникновено или психологически на създалата се ситуация, ще се изненада, че резултатът може да е съвсем различен от очаквания, на който той залага. Ще ви насоча какво може да стане, смятам, че ще се съгласите с мен като помислите:

Помислете какво може да стане ако примерът Дмитрич лично на вас ви се обади по телефона. Представете си също, че вие сте престаряла червена бабичка - или дедушка, респективно. Представете си, че цял живот сте мечтали лично да се докоснете до светиня му, вожда на комунистите: бай Тодаря, Гоце или, в краен случай, като няма друго - и Дмитрич. Мечтали сте, ама ето че се намери премиер, който сбъдва мечти. И ето че в слушалката чувате приятния, мек и някак си по съвсем съветски звучащ глас на министър-председателя Дмитрич, който е и лидер на червената партия!

Да, ала вълнението няма как да не е невероятно силно. И ето че е напълно възможно развълнувалата се до чрезвичайност бабичка току-виж да се хване за сърцето и да се свлече на пода: понеже, рекохме, тя цял живот е мечтала лично да си поговори с комунистически вожд! И ето, сега я е осенила тази чрезвичайна радост! В резултат сърцето на разтрепераната от радост червена бабичка не издържа и бабичката скоропостижно се пренася в другия, по-добрия свят. Където, да се надяваме, няма такъв коравосърдечен и безочлив мутро-комунизъм.

imageПремиерът Дмитрич, гастролиращ само като записан глас по телефоните на понамалелия заради безжалостните закони на природата червен електорат, разбира се, няма как да разбере защо точно преди изборите по страната се е случила такава засилена вълна от инфаркти.

Затова за всеки случай, за да се установи доколко е вярна моята хипотеза, съветвам някой от представителите на опозицията да направи справка за това каква е кривата на инфарктите в тия дни, в които Дмитрич упорито звъни на бабичките и дядушките с червена ориентация. И тогава ще се открие, че неговото не е невинно-шеговита лъжа, а по-скоро е опасна игра с огъня. Сиреч със здравето на така скоростно намаляващия червен електорат. Може да се окаже, че вместо да изписва вежди по-скоро е вадил очи...


Тагове:   опозиция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!