Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195123
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.03.2009 17:04 - Засега няма по-добра алтернатива за България от Иван Костов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageЗдравей г-н Грънчаров, моите поздравления, че все още като Диоген продължаваш да търсиш човеци и да доказваш истини, които са толкова ясни за всички нормално мислещи хора с изключение на голямата маса манипулирани българи. Които са повече и затова все още сме на това дередже. Какво имам в предвид?

Следя всяка твоя публикация и съответно коментарите по нея. Прави ми впечатление, че много от тях са написани от хора, които просто са решили да бъдат "принципни" в своите убеждения и не допускат и за миг други възможности, различаващи се от многогодишните внушения, че Иван Костов е чудовище, от което България е пострадала най-много.

Иван Костов е по-лош и от Ахмед Доган (агент Сава), и от Георги Първанов (агент Гоце), и от мадридския хитрец и мошеник Симеон, а също и от това момче Сергейчо, което наистина не е добре здравословно и се чудя как самите комунисти го допуснаха да заема такъв пост в държавата ни толкова години.

Та да си дойдем на думата.

imageВ коментарите на т.н. ОГИ по твоята статия Политически лексикон за разпознаване на леви шмекери и политически спекуланти прозира до голяма степен мисленето на повечето неориентирани българи. Както и той самият казва, че работи с хора и повечето от тях са на мнение, че България се нуждае от нови лица в политиката, но тези нови лица да не са политици. Това мнение е абсурдно по своята същност, защото се иска лица, които не са политици - да се занимават с политика, което означава, че ще бъдем управлявани от лаици, т.е. от хора, които си нямат и хабер от политика.

Хората, които мислят така, изглежда не знаят, че парламентарната демокрация се основава именно на този принцип на управление от партии и съответно хора - политици.

Аз имам един приятел, на който няма да му казвам името по разбираеми съображения. Човекът е завършил висшето си образование в бившия СССР специалност руска филология и по много въпроси ценя неговото мнение, но единствено по въпроса за политиката в България не мога да приема становището му. И той както известния ни ОГИ е на мнение, че има много кадърни млади хора, които биха управлявали добре и безкористно, които разбират и знаят как да управляват и те много скоро ще се наложат, но така от само себе си.

Той сам казва, че никога няма да прости грешките на Иван Костов и никога няма да гласува за него, защото Иван Костов е нанесъл най-големите поражения на България и на СДС, може би по-големи и от тези на Доган, Георги Седефчоф, Симеон, Жан, серГейчо и т.н.

Решил е да отиде да гласува, но щял да напише на бюлетината че не е съгласен с всички кандидатури и щял да ги задраска. Така щял да изрази собственото си мнение.

imageАз не зная как ще се докажат тези нови, никому неизвестни хора, как ще добият популярност, за да бъдат избрани и да управляват страната.

На мнозинството българи не им е ясно, че за да навлезе един нов човек в политиката, той трябва да бъде представен от някой, трябва да бъде въведен в управлението от управляващите и вече на поста, който заема, ще се докаже какво може и как може да го прави. Мартин Димитров е един такъв нов човек в политиката, но трябваше да стане депутат за да може да се докаже, че е политик с бъдеще и може да направи нещо добро за страната.

Ясно е като бял ден, че сегашните управляващи няма да могат да представят нови лица които да управляват честно и достойно страната, това може да го направи само дясно управление. Иван Костов със своя опит, учейки се от грешките, които допусна, ще може да си подбере подходящ екип от честни и необременени специалисти, които ще имат възможност да се доказват и съответно след това да поемат управлението на страната.

Засега няма по-добра алтернатива за България от Иван Костов. Не случайно и Бойко Борисов се ориентира към него - защото така би имал най-добрия съветник в евентуално правителство на ГЕРБ. В противен случай Б.Борисов би се провалил. А ББ може да е всякакъв, но не и глупав. Даже в много отношения по въпроса с флирта с избирателите и самият Костов би могъл да се поучи от него.

(Автор: Иван Христов, Барселона, Испания)

imageТърсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >]


Тагове:   демокрация,   морал,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!