Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174358
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
30.03.2009 17:46 - Управниците ни напълно са абдикирали от народа, а ние сме вкопчени в тях като в спасители
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageЗдравейте, пиша ви във връзка със статията на тема защо трябва да гласуваме. Мисля категорично, че не сте прав.

Дали като мен сте гласувал на всички избори ot 1990 г. насам - на всеки 4 години (изключение правят само тези от 2001 г. и то защото бях в чужбина в деня на изборите)?

Дали ДОСЕГА все сте се надявал на по-добро, за да откриете след това, че всъщност всичко е една мръсна демагогия пред нас - простосмъртните, за да ги настаним на властта и те БЕЗНАКАЗАНО да крадат и грабят, нехаейки и дори подигравайки се с тези, които са ги избрали?

Примери ли искате? Ще ги чуете всяка вечер по новините.

Ще ги прочетете - десетки - в безценната книга ”Новите български демони” на Юрген Рот, ще ги разпознаете в докладите на ЕС за корупцията на най-високо политическо ниво.

Извинете, г-не, аз вече НЕ искам да бъда една от милионите възпиемани за ”идиоти” българи, която с ”активната си гражданска позиция” (каква демагогия стои зад изтъркания израз!) ще им помага не само да заемат място във властта, но и да ограбват и крадат, да трупат стотици хиляди и милиони за сметка на обиkновения българин живеещ на една заплата, с трошиците от богатите им трапези.

Нима вярвате, че в България се прави политика и се УПРАВЛЯВА държавата, народа? Управлява се ЕДИНСТВЕНО личния икономически интерес на българския депутат, министър и висш държавен чиновник.

imageНима вярвате, че тези избори са политически (това е само ”дрехата”, метната върху тях), когато за мислещия е ясно, че са само борба със зъби и нокти за разпределение на икономически влияния, сектори и интереси?

Ако всички мислеха като мен в деня на изборите не би бил избран нито един, защото нито един българин не би гласувал. Най-доброто, което може да се случи тук - в България - е да не гласува нито един избирател!

Това не би ли означавало служебно правителство от ЕС?

Няма как да стане, ще ми отвърнете, има хора, готови да се заробят за нови 4 години. Готови да гласуват! Нима вярвате, че мислят за вас и за мен? Напълно са абдикирали от народа, а ние сме вкопчени в тях като в спасители?

А всъщност НОВИ БЪЛГАРСКИ ДЕМОНИ.

Много още мога да говоря. Но не искам.

Ще повярвам на демократичния ви тон, ако намерите сили да публикувате коментара ми, но силно се съмнявам в това. На вас ви трябват ”гласоподаватели”.

Желая ви ”успех” на изборите и в следващите 4 години след това. И на вас, и на всички, които мислят като вас.

Останалите просто няма да участваме.

(Автор: Цонка Тянкова, този текст намерих в блога на своя ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТТА)

imageТърсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >]


Тагове:   демокрация,   морал,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!