Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192960
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.03.2009 17:13 - Лидерът на ДСБ Иван Костов покани БСП на дебат с десницата
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

image25 март 2009 / News.dir.bg

От БСП казаха, че най-вероятно няма да приемат поканата за дебат. Костов трябва малко да порасне и тогава да иска дебат с БСП, защото сега не е в тази категория, коментира пред журналисти Румен Овчаров, предаде БТА.

Десницата кани на дебат само левицата, каза Костов пред журналисти в парламента в коментар на снощния дебат по БНТ между представители на БСП и ГЕРБ. По думите му дебатът е разочаровал хората. Поне една конкретна мярка очаквах да чуя, изказана не с прости думи, а с терминологията на управленското решение, т.е. да има вид на програма, посочи лидерът на ДСБ и уточни, че това трябваше да дойде особено от страна на БСП.

ГЕРБ бяха по-близо до реалността, отколкото г-н Станишев и неговия екип, каза Костов. ГЕРБ се отличава от управляващите по обстоятелството, че признава органичните слабости и пороци на българската държава и икономика в момента. Те казват, че трябва да се направи, включително и чрез национално съгласие, това, което първи сме казали ние - да се отвори достъпът до европейските фондове. Докато от страна на управляващите въобще не се вижда такъв въпрос. Те казват, че няма такъв въпрос, че всичко си е наред, коментира още Костов, цитиран от Фокус.

От страна на ГЕРБ имаше един плах екип, на който очевидно не достига кураж, политическо говорене и експертиза, т.е. видима липса на потенциал, не скри критиките си обаче Иван Костов, цитиран от БТА. Това, което за мен беше изненада е, че накрая позициите се сближиха - излезе като че ли Бойко Борисов, който е алтернативата, някак прие основни тези на левицата и на крайната левица - например относно блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй", строителството на АЕЦ "Белене", добави той. По думите му строителството на втората атомна централа е унищожително за българската икономика в години на криза.

Попитан дали това сближаване на позициите го кара да се съмнява, че ГЕРБ ще спази обещанието си да не се коалира с БСП след изборите, Иван Костов каза, че се появява и такава мисъл, но отдава сближаването на друго. Аз го отдавам на популисткото народняшко говорене, добави лидерът на ДСБ.

(Препечатано със съкращения от ТУК)

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   демокрация,   морал,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!