Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2190393
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.03.2009 16:04 - Премиерът Станишев и прокуратурата покриват с политически чадър злоупотребите на Доган
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageСигналът на ДСБ за злоупотребите на ДПС и Ахмед Доган вече има минимално развитие. В Комисията за борба с корупцията най-после е предоставена кратка и непълна информация от НАП. Изготвянето на тази информация изисква не повече от една седмица, но за да стигне до народните представители, бяха нужни осем месеца.

Най-съществената част от информацията ще бъде предоставена вероятно през април, когато народните представители няма да могат да предприемат каквито и да било действия. По този начин премиерът Станишев и министър Орешарски покриват с политически чадър злоупотребите на ДПС и Доган.

Макар и кратка и непълна, информацията категорично показва, че:

1. Четирите имота – т.нар. “Сараи” в Бояна, “Росенец” в Бургас, “Casa Domini” в Тетевен-Рибарица и “Орфей хотел” АД, са собственост на хронично губещи фирми, притежавани от поставени лица, в два от случаите търсени от прокуратурата.

2. Обитаваните от Доган “Сараи” в Бояна са построени с пари, откраднати от българския данъкоплатец под формата на дължим ДДС.

3. Три от имотите – “Сараите”, “Росенец” и “Casa Domini” в Тетевен-Рибарица са по същество перачници на пари в големи размери. Не е известно как се издържат. За строителство и ремонти са “похарчени” огромни суми, получени от необезпечени заеми и от бившата групировка “Мултигруп”.

Престъпленията срещу българската данъчна и финансова система са извършени пред очите на премиера Симеон Сакскобургготски и финансовия министър Милен Велчев и са прикривани от премиера Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски.

Днес ние не призоваваме прокуратурата да действа, защото знаем, че тя отново ще прикрие злоупотребите. Не призоваваме нито една институция, защото, както досега, никой няма да направи нищо.

Убедени сме, че единственият начин да бъдат разкрити докрай тези прикривани от Тройната коалиция престъпления е БСП, ДПС и НДСВ да бъдат изпратени от българския избирател в опозиция.

София, 27 февруари 2009 г.

(ИЗЯВЛЕНИЕ на ДСБ относно злоупотребите на Доган, дата: 27-02-2009 г.; вижте и реакцията на един сайт, изглежда купен с парите на Доган. Моят коментар по темата предстои скоро.)


Тагове:   Доган,   Станишев,   чадър,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!