Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192752
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.03.2009 16:05 - Опит за дискусия с един бъдещ надежден десен кандидат-депутат
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 657 Коментари: 1 Гласове:
0



 

 

imageВ блога на функционера на ДСБ от софийско ниво Радан Кънев прочетох крайно любопитна обмяна на мнения между някакъв анонимен читател и самия домакин; ето какво си казват двамцата:

Анонимен каза: Радан, извинявай, че питам, но след като твоите съратници (д-р Н.Михайлов, Н.Димов и Понева, които бяха против курса на Костов за следизборна коалиция с ГЕРБ) напуснаха ДСБ, ти какво ще правиш, примири ли се с неизбежността, или заради разбиранията си също се подготвяш да напуснеш партията? Или пък правиш компромис със съвестта си с оглед влизането в листите за предстоящите избори?!

Радан Кънев каза: @ Aнонимен: "Престана ли да пиеш коняк сутрин?" Не обичам да ми задават отговори. Особено като не знам кой ми ги задава :-) Поздрави, Р.

Това казва уважаваният млад надежден политик Р.Кънев на дръзналия да пита, да задава неудобни въпроси представител на електоратеца. Не знам за вас как е, но мен лично този духовит и с претенции за остроумие отговор някак си ме подразни (особено като се вземе предвид, че излиза от устата не на Дмитрич Станишевич - от неговите мръсни хулигански устенца напоследък вече всичко може да се чуе! - а излиза от устата на един "десен" политик!), поради което реших да се включа в безплодния до този момент разговор. Казах ето това:

Ангел Грънчаров каза: Г-н Кънев, Вие доста дипломатично сте отвърнал на анонимния, но човекът Ви е задал резонни въпроси (пък всеки има правото да си формулира въпросите както иска все пак). На Вас явно не Ви харесват неговите въпроси, и по тази причина си намирате предлог да не му отговорите (това не били въпроси, а били отговори!).

Но другият предлог да не му отговорите е че бил анонимен. Аз поемам риска и решавам да повторя от свое име същите тия въпроси - бихте ли имал добрината да ми отговорите все едно че аз съм Ви ги задал?

imageПравя го понеже смятам, че в тия въпроси има един твърде съществен нравствен компонент, който съвсем не може да заобиколите.

И затова като гражданин и избирател на ДСБ държа да прочета Вашия отговор... ако желаете да ми отговорите де, то това си и Ваш избор...

Сега ще чакаме да ни отговори иначе доста любезния домакин, който със сигурност ще бъде в листите на своята партия за предстоящите избори - няма лошо, човекът е доста активен и перспективен. Ала има една малка тънкост: ще бъде със 100%-ова вероятност в листите на ДСБ само ако партията му се яви със самостоятелна листа на изборите. Ако се яви в голяма предизборна коалиция тогава в общите листи е доста трудно да попадне кандидат от районно ниво. Ето по тази причина някои хора в интернет взехме да се питаме дали пък позицията на Р.Кънев против всякакви съюзи (както и на другите от ДСБ, вече напуснали партията, които твърдо възразиха против недопустимостта на такива "нравствени компромиси" за съюзяване не само с ГЕРБ, ами дори и със СДС!), която той проповядваше преди време, не се дължи на опасения, че ако такива съюзи се създадат, то тогава неговото име е все по-малко вероятно да попадне в листите?

imageИ затова, с оглед на този въпрос аз се осмелих да му задам от свое име ония така неприятни за него, предполагам, въпроси на анонимния читател. Ще видим как (и дали изобщо) любезният г-н Кънев този път ще се наеме да отговори... любопитно е, нали?!

Защото бъдещите кандидат-депутати в тази кампания трябва да привикват да отговарят на крайно и безкрайно неприятни въпроси; това също важи и за всички ония, които изобщо имат дързостта да се захващат в наше време с политика. Ето по тази причина, като не го щадя този Р.Кънев, аз по най-благородни подбуди му помагам и му давам шанс да избистри своята позиция. И то най-вече в така силно интересуващото обезверения ни електорат нравствено (морално) отношение. Дали обаче Р.Кънев ще разбере това - или ще ме намрази още повече?!

(Казвам това, понеже той не крие антипатията си към моята персона: той добре знае, че който открито демонстрира неприязан към А.Г., нему немедлено почват да растат акциите в интернета! Ясно е, че моята персона - която напоследък даже беше удостоена с титлата "най-противен блогър", е доста неприятна на мнозина, понеже, както е известно, имам лошия обичай да задавам и да не спестявам никому най-неприятните въпроси. Но както и да е де, който иска да го харесват, става политик, а пък ний, останалите, имаме свободата да правим каквото считаме че сме длъжни.)

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!



Гласувай:
0



1. prebroitel - Да бе..
07.03.2009 17:24
Да бе..точен въпрос.Е и да няма отговор ние си го знаем.Г-н. Агелов не коментирам постингите ви, но ги чета.Радвам се на неуморимостта.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!