Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192238
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.03.2009 15:36 - На учредяването на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ще може да се присъства и... "виртуално"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageЗа момента бъдещият ДИСКУСИОНЕН КЛУБ получава подкрепа най-вече от българи от чужбина. Мнозина от тях изказват съжаление, че не могат да присъстват поради това, че са далеч от страната и имат служебни ангажименти. За нас, инициаторите на Клуба, тяхната морална подкрепа в случая обаче има не по-малка ценност от физическото присъствие. Въпреки това би ни се искало тяхната вътрешна съпричастност с идеята и каузата да получи и други, по-осезаеми измерения.

По тази причина възникна идеята да осигурим възможността за виртуално членство в Клуба, включително и на правата на негови учредители. Ето защо всеки, който желае с името си да подкрепи нашата инициатива, нека тук, под тази бележка, в коментарите, да заяви тази своя воля, като прибави и името си. В блога на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ще се оформи колонка, където ще бъдат изписани членовете-учредители на клуба, без значение дали присъстват по виртуално-духовен или реален, физически начин. Смятам, че това осигурява равен шанс за съпричастност към нашата кауза - ПОДКРЕПА НА МЛАДАТА БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ И НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ - независимо в кой регион на света живее.

Но има и нещо друго, което ще придаде по-осезаеми измерения на т.н. виртуално членство в клуба. Решихме дискусиите да ги записваме на видео, и след това клипчетата ще бъдат качени също на сайта (блога) на Клуба. По този начин където и по света да се намират неговите членове, ще могат да следят дискусиите, да предлагат теми, да коментират, да заявяват своите разбирания. Смятам, че това са добри и работещи идеи, които, както се вижда, възникват именно в хода на обсъжданията на съпричастните с неговата кауза, и то преди още Клубът да се е събрал на учредителната си сбирка.

imageИ последно. Един млад човек предложи като затопли времето Клубът да се събира на открито, примерно, до езерото (намиращо се до едновремешното заведение "Симфония"), където има скамейки, то е в "Симеоновата градина". По този начин Клубът ще излезе на улицата, сред гражданите, а пък минувачите ще имат възможността да се спират и вслушват в дискусиите. Разбира се, и тия дискусии ще се запишат на видео и че могат чрез интернет да се чуят по целия свят. Така Клубът понякога ще се превръща в нещо като пловдивски "Хайд Парк", ще се постигне едно сливане на дискусионността с улицата, щото, известно е, у нас реалната демокрация се постига само на улицата.

Това е, след няколко дни ще се съберем. Два вида участие в учредяването на Клуба - виртуално ("електронно") и реално - ще осигурят възможност за участие на всички, които подкрепят неговата кауза. Това е то свободата, която имаме благодарение на интернет; но благодарение на Клуба ще започнем да я чувстваме все повече и повече и в реалния живот. Защото живото общуване лице в лице наистина не може да бъде заменена от нищо друго.

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   може,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!