Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173928
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.02.2009 22:36 - СДС има избор: или да продължи да се самоубива, или да се възроди и да стане сериозен фактор в политическия живот, като влезе в коалиция с ДСБ
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1344 Коментари: 3 Гласове:
0



 

 

imageВ блога на Мартин Димитров, под бележка, в която той казва, че доверието в СДС расте (СДС удвоява резултата си) стана интересна дискусия, от която искам да ви предложа изразените тези по един най-възлов проблем: ще има ли силна дясна коалиция между ДСБ и СДС, ще успее ли младият лидер на СДС да надмогне глупавия антикостовстки синдром в СДС и да осъществи партниране с Костов, което може да доведе дотам, че подобна дясна коалиция да стане решаващ фактор в българската политика. А българската политика има нужда от един такъв силен рационален фактор, понеже пейзажа в нея е крайно ирационален, т.е. абсурден, изпълнен с пародии и тъпи напъни на жалки подлизурковци-популисти.

Та ето как протече дискусията - пропускам ония изказвания, които са извън този проблем и се свеждат до поздрави и наздравици на "социологическия успех" на СДС. Пръв сипнах масълце в огъня, разбира се, аз, "старият подпалвач на войни", сиреч на по-оживени дискусии:

Ангел Грънчаров рече: Дай Боже, дай Боже да е така, макар че аз, честно да си кажа, не вервам на социолозите у нас, особено пък на тия, които се финансират от бюджета, и чиито шеф се назначава от управляващите… не че другите не са от същия дол дренки де…

Тия резултати обаче не трябва да водят до това СДС да започне да си мери мускулите с другите десни и да почне да се надува, или пък да започне да си позволява екстравантни безмислени ходове. Онова, което иска десният избирател, или гражданинът с дясно мислене като мен, е СДС и ДСБ да станат катализатори за създаването на една по-широка дясна коалиция, в която да се привлекат по-сериозни партии и политици, сродени от общи ценности (този е критерият за обединение, всичко друго е от Лукаваго!), да се явят заедно на изборите, и то с листи, позволяващи преференциален вот, сиреч пренареждане от избирателя на позициите на кандидатите в листата.

Това е, иначе явяването поотделно също е вариант, но у нас избирателите са настроени така, че с по-голяма охота ще гласуват за по-голяма дясна коалиция, която да е противотежест на ГЕРБ. А пък след изборите, дай Боже, трябва да съставите парламентарно мнозинство с ГЕРБ и всичко, което не е комунист и ченге (доганчовец), и тогава нещата ще потръгнат!

Казах тия думи, обръщайки се към М.Димитров, ала те сякаш драснаха кибрита и се почна една обмяна на реплики, понеже дежурните антикостовистки активисти (двама-трима на брой, не повече!) скокнаха като ожилени:

Yanko рече: САМО СДС! Дано най-сетне това даде необходимото самочувствие на нашите лидери да се явим спокойно на тези избори. Ако Костов се оттегли - може и с ДСБ, ако не - сами и това е. Ние не сме в положение да ни извиват ръцете!

Наложи се да отлея още малко масълце в огъня, та да изследвам какви са настроенията; оказа се, че публиката съвсем не се отдаде на попълзновенията на този провокатор с партизанско име (аз ще приведа изказванията на всички, които ще вземат отношение по зачекнатата тема):

Ангел Грънчаров рече: Някой си “Янко” по-горе - нищо чудно човекът да е фен и на Т.Живков, щото “Янко” е неговия "партизански" псевдоним - казва “Ако Костов се оттегли, съюзете се с ДСБ, ако не се оттегли - идете сами на избори”.

imageАз пък искам да запитам този “Янко”: защо Костов трябва да се оттегли след като е най-успешния министър-председател на България и след като е един от най-компетентните и признати от Европа български политици?

Да видим дали т.н. “Янко” ще ми отговори, щото всяко нещо, което се подхвърли, трябва да се доказва убедително; а пък тия, които казват разни приказки и басни, изхождайки от това, че те са нещо като “народен фолклор”, сиреч искат да натрапват на хората ограничеността си, го правят просто защото нямат никакъв аргументец за тезите си…

Anonymous рече: Защо Костов трябва да се оттегли след като е най-успешния министър-председател на България и след като е един от най-компетентните и признати от Европа български политици?

Иван Димитров рече: Защото е политик без доверие и като всеки политик загубил катастрофално доверието което е имал трябва да си ходи или да помага без да е на парва линия. (запазвам оригиналния правопис и пунктуация на този умен и грамотен човек)

Ultra рече: От името на Янко до Ангел Грънчаров: Костов трябва да се скрие в миша дупка, защото е персонален виновник за всички злини в десницата. Заради самовлюбеност разцепи СДС. Същото това СДС, към което е отправил последен разколнически взор днес. Дано не го послушат хората около Мартин!

Наложи се да реагирам, понеже явно агитката се раздвижи, а пък движението е живот, та затова пат сипнах малко масълце в спора с думите:

Ангел Грънчаров рече: Драги Димитров, казваш, че Костов бил “политик без доверие”: ти как го разбра това? Искаш да кажеш, че ти самият нямаш доверие в него? Ако е така, разбирам, имаш това право. Но някой да те е упълномощавал да говориш от името на всички? Аз примерно имам доверие на Костов. И мнозина други са като мен. Това, че в-к “Труд” ти е втълпил усещането, че Костов е “политик без доверие” не е основание да се смята, че това наистина е така: “Труд” постоянно смесва желаното с действителното. Така че моля, драги Димитров, недейте смесва личното си желание Костов да е политик без доверие с истинското положение на нещата. Костов има такива качества на политик и държавник, че противниците му са бесни при мисълта, че отново нему ще се налаг да изважда, за кой път вече, от батака, от разрухата…

Ultra рече: Ангел, ако Костов мислеше за някой извън себе си, отдавна щеше да направи крачка назад и да избере за свой наследник някой млад и необременен човек. Така, както СДС избра Мартин Димитров. И какво щеше да пречи на истинското дясно обединение тогава? Нищо! А защо Костов не го прави? Отговори си сам. Аз спирам да пиша повече по темата, защото май си привърженик на ДСБ от ранносектантския му период, а с такива е безмислено да се спори!

imageТози "Ултра" явно призна безсилието си, щото никъде не е доказано, че "младият" и "необременен" човек е по-добър вариант от доказалия се политик като Костов. Но това предизвика екстрената намеса на нов воин, който почна да налита с тъпи копия и стрели без острие:

Странник рече: Грънчаров, Костов като е толкова велик, защо търси ракета-носител, която да го спаси? Защо не се яви сам на избори, и да го спасите Вие, и другите като Вас. Нали има подкрепа… Смешници...

В този момент някаква другарка Нечева се провикна, сякаш е на ОФ-събрание:

Нечева рече: Искам мажоритарни избори, но не да ми минава Гоцето с номера за 58 депутата! Искам реални народни представители! Не искам партии, искам професионалисти!

Наложи се да се намеся, та белким вдъхна малко енергия в изнемощялата от интелектуално безсилие антикостовистка компания:

Ангел Грънчаров рече: Така и така никой от подхвърлящите заклинания не даде що-годе свестни аргументи в подкрепа на тезата, че “Костов бил политик от прехода и политик без доверие”. Не може най-успешният премиер, премиерът-реформатор да е без доверие, щото това е жесток упрек срещу самата нация, която сега се ползва от ефекта на тежките, но животворни реформи, които Костов със своя екип направи. Онова правителство, господа, беше на СДС, не само на Костов. Отричайки Костов, си правите херакири, щото така отричате и онзи исторически принос за България, който СДС по времето на Костов постигна. Жалко е такива неразумни приказки да се говорят от хора, които се смятат за демократи, за десни, за седесари. Радостното е, че г-н Димитров е прагматичен политик, политик-реалист, при това е умен, та се надявам той самият да не направи такива грешки…

Това даде резултат, ОФ-активистката Нечева, като най-умна, не издържа, и се хвана на въдицата, та да покаже колко й е акъла и къде е учила научната дисциплина "мразене на Костов":

Нечева рече: божеееееее Костов, ако беше достоен политик щеше да се оттегли много отдавна! Какво ми ругае Костов сега срещу цялата агентура на ДС(БСП,эДПС и т.н). Той, когато имаше възможност - КАКВО НАПРАВИ ПО ВЪПРОСА С ДОСИЕТАТА?????????? КАКВО? Защо когато имаше властта да направи много важни и основни неща - не ги направи???

(Забележете, тя, както подобава за новопокръстена в ченгераско-кагебисткото православие атеистка с ленинска мундщровка, пише "Боже" с малко "б"! Това говори много за нейната "дясна ориентация", с която парадира сякаш е на ОФ-събрание.)

Любака от Перник рече: Към Нечева: С препинателни знаци - питанки и чуденки, уважаема госпожо, не може да се прикрие неосведомеността и незнанието или користното предубеждение. Кой отвори досиетата? А кой ги затвори, за да ги ползва избирателно? И защо? Задайте въпросите към осведомени и политически грамотни хора. Във Вашия клуб по интереси, подозирам, няма да намерите такива. Или както казваме граовци - нече, г-жо Нечева, напред с рого. Сака се и грамотност. (Ударението е на “а”-то).

imageТази реплика явно вбеси дежурните по блог на М.Димитров антикостовисти, които явно са зачислени там, та да напомнят на младия лидер на СДС, че "народът не иска Костов", щото, опази Боже, току-виж се съюзил с Костов, а пък коалицията им току-виж вземе да бие даже славната БСП! Вижте какво измислиха да рекат в тази връзка:

Нечева рече: Към Любака от Перник: Г-н Костов също има досие, но то е в Москва. Не бъдете толкова наивен…

(Забележете: сега е модерно православните привърженици на Белокаменната, които пишат "Бог" с малка буква, да изкарват Костов "агент на Москва", нищо че същата тази Москва пръска луди пари, за да мърсят мекеретата й дето сварят и Костов, е Европейския съюз (той, мръсникът, ни натика там!) и Америка, и всичко дори!)

flyco рече: Мартине, чу ли какво каза Мартенс? Бойко та Бойко, поне двайсет пъти го спомена… за Костов нищо не каза. Що тъй?

Любака от Перник рече: Към Нечева: Ами да! Но защо към московското му досие (на Ив.К.) забравихте да прибавите и хотелите му и милионите му и несметните му богатства, придобити по известен само вам начин, Нечева? Нече, Нечева… Воло рие, ама под него теле нема. Явно, макар и с нисък процент, Ив. Костов продължава да плаши и смущава. Кого?

flyco рече: Към Любка от Перник, понеже плаши и смущава затова му е нисък процента. Ако призванието на един политик е да намалява процента си то г-н Костов явно го постига.

Сега славната другарка Нечева, православна атеистка, и се налага да влезе в ролята на столетната "Майка-Партия", вижте какъв червен бисер успя да измъдри:

Нечева рече: Любен, влюбен в Костов, дете невинно, нямаш понятие какво защитаваш, нали? Ще ти дойде и на теб акъла, ама да не е късно само! (Она, милостивата Партия де, за всеки ще се погрижи да му набие в акъла какво требе да мисли!)

Наложи се да завърша, да закръгля спора, да ознаменувам пълната победа с ето тия справедливи думи; те са повече за домакина на блога, а не за другарката Нечева, той е умен и ще го разбере:

Ангел Грънчаров рече: Другарко Нечева, опитвате се да пробутвате на уважаемата интелигентна публика ченгесарски тошотошевско-кеворкянови клишета спрямо Костов, които вече не хващат дикиш, така че поне не се старайте, нема смисъл. Иска се на мутрокомуноченгесариата Костов да се оттегли, понеже най-много го е страх от него, ала няма да го огрее: такива най-съкровени желания рядко се изпълняват. И Белокаменната (Москва) иска Костов да бъде разкостен, и затуй продължава да плаща огромни количества рубли, та да възпитават продажните медии наивна публика, състояща се все от хиляди другарки Нечеви.

imageЗа огромното съжаление мутрокомуномафията Костов удържа пропагандната война срещу себе си, състояща се от лъжи, клевети, плюнки и храчки и още е главен фактор в българската политика. Колко са процентите на Костов няма да ви ги кажат другарката Мира Янова или другарят Андрей Райчев, а избирателят. Аз подозирам, че процентите на ДСБ колкото повече нарастват, толкова повече социологическата мафия ги намалява: когато Костов наближи 0%, тогава явно е станал изключително силен. Тия 1-2 %, които му дават сега, показват, че реалните му проценти са поне 5-6 пъти повече.

Все пак единстената интелигентна, мислеща и твърда опозиция в този парламент беше Костов и неговите хора. М.Димитров също принадлежи към тази група на автентичните опозиционери. По тази причина тест за неговото бъдеще в политиката е дали ще успее да надмогне натиска на свитата си от бездарни политически играчи-кариеристи около себе си, т.е. дали ще подаде ръка и ще започне да си партнира истински с Костов.

СДС прави разни коалиции с гергьовденци и янияневци, и стигна до жалко положение, стигна до резил - понеже дълго бяга и се кри от съюз с Костов, бидейки смазано от моралното му превъзходство. Сега има избор: или да продължи да се самоубива, или да се възроди и да стане сериозен фактор в политическия живот, като влезе в една принципна дясна коалиция с ДСБ и още няколко партии, които залагат на ценности и програми, а не на далавери и облаги.

Това е, таварищ Нечева, моята позиция…

Така и завърши този разговор за момента (е, може и още да възрази някой, но надали), който все пак е добре да се запази в архива ми, поради което го публикувам и тук.

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



1. анонимен - CARIST
18.02.2009 06:07
PRIVET NA CIGANSKATA GEYSKA KOPANARSKA DRUJINKA OT PLATENI DRASKA4I I TAMNOSINI GAZOPODAVATELI , POSINELI OT ZLOBA I ZAVIST RAZBIRA SE , KOITO VREMETO IZHVARLI NA BUNI6TETO NA ISTORIQTA .
цитирай
2. анонимен - CARIST
18.02.2009 06:14
ANGIELIEEE , KOLKO BRE MANGO PLA6TA UNUI KOPANAR4ETO VAN4ETO KOSTUFFFFF NA BUBLIKACIIIKA BRE ILI NA RED TI PLA6TA .
цитирай
3. prebroitel - Ле, ле..
18.02.2009 11:48
Ле,ле..как си се сетил? Много е готино.Поздравления!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!