Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192018
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 22:10 - Против усърдните сеячи на политически нихилизъм: трябва да се гласува и то за традиционните десни демократични партии!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 476 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageВ блога България е наша е започнало нещо като дискусия, като думата е узурпирал някой си, който се представя за говорител на "Асоциацията за свободно слово Анна Политковская", а пък на всичкото отгоре безсрамно е прекалил в натрапчивото и най-нахално налагане на една съвсем субективна и изцяло нихилистична по същество гледна точка: той, умникът, съветва българите да сме били гласували с "недействителна протестна бюлетина", т.е. иска да ни прави на последни смотаняци-глупаци. Та в тази връзка се наложи да му възразя, ето какво написах там:

Ако помислят малко, страстните почитатели на т.н. "протестен вот" (сред които се реди и любимецът на нацията, народният трибун бай Вучков - и бодрата му смяна в лицето на Слави Трифонов!) вероятно ще открият, че по този начин единствено циментират крайно тежкото политическо статукво. Не вярвам да го правят само от глупост - имам предвид Вучков и Слави - предполагам, че някой щедро им плаща за да сеят такива недемократични и нихилистични настроения сред "неразумната маса". Тепърва да се надяваме че ще открием колелото или топлата вода е крайно тъпичко: при демокрацията се гласува за професионални политици; като си недоволен от управляващите, подкрепяш опозицията, която единствена може да осъществи промяната. Толкова е просто това.

Дясната демократична опозиция (ДСБ и СДС) заслужава да бъде подкрепена, понеже тя и на дело е показала, че може да осъществява крайно тежки, но здравословни и благотворни промени - за доброто на България и българите. Тия политици - най-силно хулени и плюти, впрочем, от продажните ченгесарско-олигархични медии! - коренно промениха комунистическа България и я направиха достойна днес да е член на Европейския съюз! Сега, когато от днешните корумпирани управници (най-продажни руски мекерета) е застрашена самата европейска ориентация на страната, най-нормалното е да подкрепим традиционните десни партии, които ще направят така, че в най-скоро време България да стане най-достойна, уважавана, силна и просперираща страна, член на общността на свободните народи, на Европейския съюз.

Неслучайно цялата мутроченгесарска олигархия трепери при мисълта Костов и другите десни да вземат властта; по тази причина са мобилизирали куцо и сакато да сее нихилистични настроения в интернет, по медиите и къде ли не още.

image Жалко е, че някой, представящ се за "Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", се е захванал така усърдно да сее най-пошъл политически нихилизъм. Имах по-високо мнение за привържениците на тази организация, подкрепял съм много от техните инициативи. Сега имам чувството, че неколцина от лидерите на тази асоциация явно вече имат директни политически амбиции, поради което са започнали да агитират срещу "всички политици".

Да се премахнат "всички политици" означава да се премахне самата демокрация, а в крайна сметка и самата свобода: да плямпотиш срещу "всички политици" означава, че призоваваш в страната да се установи диктатура, тирания. Нима е толкова трудно да се разбере даже това?!

Прочетете чудесната статия на Темплар (Беседа срещу мажоритарната система, аз лично я наричам също МАДЖОритарна система!) и ще разберете много неща. Днес всички политически нихилисти са за маджоритарна система, тя, представете си, била "най-демократичната": да, ама не, Тамплар ви доказва точно обратното. Но най-вече човек трябва да мисли и да не се оставя да го подвеждат със съблазнително звучащи коварни, но и толкова празни приказки. Ето един откъс от тази наистина великолепна статия, написана със специално внимание към така усърдно мислещото мнозинство от нацията:

Имам и още един много силен аргумент срещу мажоритарната система: абе аланкоооолу, не виждате ли че президента Първанов - Гоце и наемния циник Трифонов са тези, които най-силно викат за мажоритарна система? Не ви ли светка някаква пембена лампа в празните тенджери от този факт? Или трябва пак да ви измамят като последни "хора от народа", за да се усетите, че сте измемените камилчета в схемата на разузнавачите от запаса и резерва...

imageТова е положението, вярно го е казал човекът. Но да продължа. Дойде периодът на предизборната агитация, безчет мошеници и спекуланти ще се включат, та да помогнат, да допринесат отново да бъде прецакан благодушният и наивен народец. По тази причина мислещите и разбиращи граждани са длъжни всекидневно да разобличават напъните на амбициозната паплач - и да разпространяват едно здраво съзнание за демократичните ценности, за ценностите на свободата и демокрацията.

Трябва да се гласува и то за традиционните десни демократични партии, които промениха България и я въведоха в орбитата на западните демокрации. Всичко останало са евтини фокуси на лакоми за власт мижитурки с користни политически амбиции, които се надяват да съблазнят колкото се може повече наивници и балъци в подкрепа на единствено личната си "кауза" за уреждане сред съсловието на "големото доброутро". Аман от тия навлеци вече!

(Този пишещия не от свое име, а от името на цяла "Асоциация", нека да има доблестта да излиза оттук-нататък със собственото си име: грозно е да се говори от името на цяла група от хора, които най-вероятно не са те упълномощили да налагаш своите лични политически пристрастия, т.е. своята субективна обърканост, все едно че тази последната е общоприета и едва ли не задължителна! Не е демократично да се прави така! Нормалното е всеки да пише и излиза от свое име. Щом го е срам да постави името си и се крие зад някакъв "колективен субект", явно амбициите му не са толкова чисти и морални, каквато претенция лъжльовците винаги имат.)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   нихилизъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!