Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192029
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 22:11 - Един външен поглед към ставащото в най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageКойто иска може прочете информацията Ядреното рестартиране на България: справедливост или покер?, разпространена от агенция "Ройтерс", но преведена на български. В нея става дума за антиевропейската мелодрама, започната по инициатива на любвеобилния ни спрямо Русия президент Гоце Първанов. Мелодрама, замислена с ясна вътрешно-политическа цел: да насърчава антиевропейски настроения сред простодушния електоратец (вместо логичните антируски настроения - след като "братска Русия" спря газа и по този начин извъртя най-звучен шамар на своите управляващи протежета в София, същите тия Гоце и Дмитрич).

В тази връзка и Ройтерс пише съвсем справедливо:

... Но наблюдатели, а и някои политици, казват, че ходът на доминирания от социалистите кабинет е блъф и хазарт. Освен че припомнят картината на ядрената катастрофа през 1986 г. в украинския Чернобил, те твърдят, че това е опит чрез повдигането на национално чувствителна тема да се съживи спадащата подкрепа в навечерието на парламентарните избори, които вероятно ще се проведат през юли или август.

Изследванията на общественото мнение показват, че над 70 на сто от българите искат правителството да подаде оставка, а балканската страна беше заляна от вълна от протести на студенти, земеделски производители, лекари и обществени служители, които твърдят, че са отвратени от живота в най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз.


Ако забелязвате това, което у нас не се признава почти от никой (да не говорим пък за самата власт или пък за прислугващите й проправителствени медии!), а именно, че Президентът и Правителството разиграха мелодрамата около спрените 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй" главно с оглед да изманипулират, да побаламосват, да си поиграят с немислещия електорат, от гледната точка на Европа е нещо съвсем лесно подразбиращо се. Което именно и показва, че ако у нас поддаващите се на лъжите и на тъпите игрички на управляващите не са малко, то прислужващите на путинска Русия "умници" Гоце и Дмитрич нямат никакъв шанс да подведат самата Европа.

imageКоето и означава, че тия две московски мекерета напразно се напъват да създават впечатление, че някой отвън може да ги счита за фактор в политиката на България: Европа отдавна е уволнила тия двамата и изобщо не ги счита за нищо.

Въпросът обаче е: кога ние, дето сме жертви и обект на издевателствата на тази антибългарска продажна дружинка, ще си свършим своя дял от работата, т.е. ще им ударим един най-великолепен шут, който да ги извади завинаги от българската политика?! Време е да сторим това, но за този момент все пак трябва и да се подготвим: затова заповядайте на първата национална среща на политически ангажирани граждани и блогъри, която ще се проведе съвсем скоро в Пловдив.

(Забележка: снимката на "народния чиляк" Дмитрич с кебапчетата е направена от Красимир Юскеселиев, от в-к "Дневник")

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   най,   съюз,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!