Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193485
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.01.2009 14:18 - Руският митрополит на Пловдив Николай разкри изцяло ченгесарската си антиевропейска душица
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageЧета нещо скандално, което, странно защо, съвсем не ме изненадва: Пловдивският митрополит Николай: Стига с тази интеграция, дотука!. Знаех че ще каже това, очаквах го, не можеше друго да каже оня, който се прочу с това, че нарече великия антикомунистически папа Иоан Павел Втори "еретик" - и така спечели вечната любов и признателност на своите началници от КГБ. Щото този Николай, дето сега се представя за пловдивски владика, всъщност не е друго, освен началствен представител на Русия за Българската православна църква. Него го гласят и за патриарх когато умре Максим, помнете ми думата! А БПЦ в наше време, уви, не е друго, освен идеологически филиал на ДС - досущ същото както е и в матушката Русия.

Та ето накратко историята с кърджалийската скандална проповед на руския възпитаник-фанатик:

Пловдивският митрополит Николай заклейми европейската интеграция на страната ни по време на Божествената Света литургия в храма "Св. Георги Победоносец" в Кърджали. "За какво ни беше интеграцията в Европа - за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?", влезе в риторика владиката. Той за пореден път скочи срещу новия семеен кодекс, който въвежда съвместното съжителство - "с други думи, блудството и прелюбодеянието, узаконено от българската държава".

Да пази Бог, дано не бъде! - патетично извикал висшият духовник под купола на църквата.

Той нападна европейското настояще на страната ни, недоволен и от факта, че храмовете, които са паметници на културата, са държавна собственост, а църквата "само транслатор". Възмущението на митрополита кипна, а миряните замръзнаха по местата си, когато той извика: "Това не се е случвало нито в комунизма, нито в турско робство!". Според дядо Николай да обявят един храм за паметник на културата е кощунство. "Храмът ни е нужен днес и сега, за вечни времена. Стига с тази интеграция, дотука!", даде глас на гнева си духовният водач. Той обяви пред смълчаните хора, че "Църквата ще застане на своето място срещу някои фактори в държавата". По думите му обаче тя няма власт над изпълнителната власт, а се бори само от амвона.


imageПо-нататък в словото си той нарече дискотеките "свърталища на бесовете и разврата, на пиянството и злото" и подчерта, че е страшно, когато деца убиват деца, визирайки случая със студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

И така нататък, все в този стар съветско-комунистически фанатичен спрямо различността дух е плещил този дявол в расо в проповедта си в Кърджали. Забележително е, че даже Министърът на културата Стефан Данаилов бил изпаднал "в недоумение от липсата на вяра и надежда в доброто у висшия духовник". Те двамата, впрочем, се скарали за един манастир, дето бил паметник на културата, и за който Николай води битка да си го присвои, щото той, разбира се, освен владика, е и добър бизнесмен от най-мутренски тип.

Не ми се коментира повече, просто отбелязвам многозначителния факт: руският възпитаник, владика на Пловдив, скочи и изрази най-интимните, съкровените мисли на цялата властваща в момента у нас руско-българска олигархия, на която той е най-предан слуга, ако не и същински началник. Щото е довереното лице на Русия в БПЦ, което работи да става патриарх, та първом БПЦ да стане подопечна на Руската, а пък после, както се надяват, и цяла България най-после да стане подопечна на Русия Задунайская губерния.

imageТа ето този краен фанатик Николай успя да изрази ония толкова съкровени антиевропейски мисли, които ентусиазират днес националните предатели, явяващи се български управници. Николай е голям приятел с Гоце Първанов, с Г.Гергов, с кой ли не от управляващите. И ето, без да иска показа същината, която ги сродява: битка срещу Европа по всички линии, битка за изтръгването на страната ни от западния свят и предоставянето й в мечешките лапи на Матушката Русия. Която, разбира се, купува предаността на нашите мекерета с най-щедри подаяния московско злато.

Да, точно така е. Вчера бях в един нов храм, който наскоро Николай откри в Пловдив. Вътре цялото обзавеждане - икони, полилеи и всичко останало - беше руско производство, и беше богато обзаведено с двуглавия руски орел или ястреб, дето е в герба на Русия. Сякаш човек не е в български, ами в руски Храм. Това не е подразнило Николай, напротив, радвало го е. Такъв като него фанатик по презумпция си е национален предател. Той и с християнството няма нищо общо: вгледайте се в лицето му. Виждате ли адския огън, който гори в злобните му очички? Анатема на тоя безсрамен Сатана, дето се подвизава във владишки дрехи и с владишка корона!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!