Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195282
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.01.2009 14:46 - Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageБлогъри и чатъри зоват за бунт срещу корупцията и политическата некадърност

Масов протест срещу властта тръгва от интернет

Серия от мащабни национални протести срещу правителството планират студенти, еколози, фермери и други граждански организации до седмица. Първите шествия са предвидени за 14 януари – датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция. Точно в 10.00 часа студенти ще тръгнат от зала „Христо Ботев" в Студентски град към Народното събрание, където към митинга ще се присъединят и други недоволни от управлението граждани. „Призоваваме всички, които стачкуваха под различни форми поотделно, да се обединят", пишат в съобщението си организаторите.

„Постави [14] пред името си в знак на солидарност с националния протест срещу мафията, бедността, корупцията и политическата некадърност. Ела на 14 януари в 11.00 часа пред Народното събрание. Препрати това съобщение до всичките си абонати." Подобни текстове се разпространяват от няколко дни между потребителите на Skype, Facebook, както и в повечето български форуми. По този своеобразен начин общуващите в интернет показват своята съпричастност и гражданска позиция.

Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа и дори след 2 години членство в ЕС не е възприета нито една европейска практика. Няма да търпим безнаказано да избиват колегите, приятелите и надеждата ни. Няма да живеем в страх. Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим, пише още в текста на протестиращите.

imageПрепратка към клип в сайта за видеообмен VBOX7.com пък припомня за абсурдите на изминалата година - убийства, катастрофи, бедствия и други, на които правителството не реагира адекватно.

В сряда предстои среща на студентите с политическа партия „Зелените", на която ще бъде направена обща декларация и ще бъде обсъден начина на протест, каза за „Новинар" Борислав Сандов, представител на университетския клуб за екология и устойчиво развитие ЮНЕКО. Студентите са получили разрешение и от общината за шествията в рамките на три дни.

Бележка от автора на този блог: Присъединявам се към всичко, но не мога да не реагирам ето на няколко думи в теста, които, предполагам, се дължат на гражданска незрялост или на липса на демократична култура у написалите ги:

Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим!

Драги инициатори, приятели, проблемът не са ни "политиците изобщо", а управляващите! Много моля, разберете го и се поправете! Без политици, без партии, без опозиция, без Парламент няма демокрация. Да се говори изобщо против политиците е неглижиране, размазване на отговорността, което е изгодно само за толкова безскрупулните управляващи. Управляващите носят цялата и пълна отговорност за ситуацията в страната, а не "политиците" или "всички политици"! Защото сред политиците има опозиция, която години наред води тежка парламентарна битка с управляващата мафиотска коалиция на Дмитрич-Гоце-Доган-Симеон! Аз като гражданин съм гласувал за тези опозиционни (десни) демократични сили и не позволявам да бъдат приравнявани към арогантната ченгесарско-комунистическа напаст, която ни управлява. Понеже такова приравняване не е коректно, не е честно, не е справедливо!

Нима не усещате манипулацията?! Толкова е просто това, нима не го разбирате?! Естествен съюзник на разгневения от управниците си народ са опозиционните демократични сили. Непременно трябва да потърсим тяхната подкрепа. Тези политици са реалната алтернатива на досегашните упраляващи. Тях и трябва да опълномощим да оправят батака, наследен от досегашните управляващи: както стана в 1997 година.

Така мисля аз, убеден съм, и съм готов да споря с всички нихилисти спрямо политика, демокрацията и "капитализма", които сеят настроения, изцяло изгодни на управляващата ни мафия.

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   наред,   мафията,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!