Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196417
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.12.2008 06:59 - Край! Тръгвайте си! Веднага! Незабавно! В Сибир! Вън от Европа!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

image(Заглавието на този текст е мое, Ангел Грънчаров. Текстът по-надолу не е мой. Но аз изцяло споделям констатациите, съдържащи се в него. По тази причина го публикувам в блога си.)

Безвъзвратната загуба на стотици милиони със сигурност от европейски фондове за България е причината за тази реакция на Демократи за силна България, която ще чуете да правя от тази трибуна. Вместо да разберат своята дълбочина на вината за проваленото членство в Европейския съюз и пропуснатите ползи, управляващите разпалват антиевропейски настроения и крият зад тях своя провал, започват открита война срещу Европейската комисия, с което допълнително ще навредят на отношенията ни с Брюксел.

На България в тези условия й е нужно ново правителство. Защо? Защо ви призоваваме веднага след гласуването на бюджета да си ходите – управляващите? Защото без правителство, което има вътрешно и външно доверие, България влиза в криза – икономическа, и влиза в тежка криза във взаимоотношенията си с Европейския съюз. Това е много лошо за страната. Това е нещо, което може да бъде предотвратено с волята на Народното събрание, с волята на мнозинството.

Ние ви призоваваме да прекратите мандата си!

Защото вкарвате страната наистина в изключително тежка икономическа и институционална криза.

Не може министър-председателят да казва, че е разочарован. Защото всички ние сме разочаровани от самия него.

Не може госпожа Плугчиева, която отговаряше точно за тези неща да не се случат, да казва, че се нарушават принципите на солидарност от страна на Европейския съюз.

imageКакво искате вие? Европейският съюз да е солидарен с вашата корупция ли? Не може да е солидарен с вашата корупция. Не може да е солидарен с вашата некомпетентност. Вие трябва да си ходите, колкото се може по-бързо. България се нуждае от ново управление, което с доверие да й помогне да излезе от тази криза.

Единственият ви аргумент по време на вота на недоверие през м. юли беше, че мерките са временни, че вие ще реагирате и ще отворите европейското финансиране. Оказва се, че вие сте абсолютно неспособни да го направите. Тогава няма какво да правим в тази зала. Тръгвайте си! Благодаря.

(ИЗЯВЛЕНИЕ на Иван Костов от името на ПГ на ДСБ относно безвъзвратната загуба на стотици милиони от европейски фондове, дата: 26-11-2008)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   Сибир,   край,   незабавно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!