Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173965
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
25.11.2008 21:52 - БСП отново развя дрипавото знаме на комунизма и пак грабна чука и сърпа!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageИзвестният журналист и обществен деец г-н Калин Манолов е написал интересен и твърде смислен коментар на проекта за нова програма на БСП, озаглавен Във войната на идеи няма преки пътеки. Съветвам ви, прочетете този чудесен коментар, заслужава си. И на всичкото отгоре е написан с един блестящ стил, така че наистина няма да съжалявате че сте обогатили душата си с някои твърде важни и стойностни идеи.

Аз написах там кратък коментар, копирам го и тук, понеже си заслужава да се мисли и говори повече по голямата тема за културно-нравствените основи на обществения ред, основан върху свободата, също така върху признанието на автономията на личността (достойнството на човека), който заради удобство и поради една не съвсем коректна терминологична традиция наричаме "капитализъм". Тази тема заслужава най-внимателно вглеждане, понеже тъкмо ценностите на свободния пазар и на капитализма у нас крайно недостатъчно са прояснени, поради което си остават чужди на съзнанията на мнозинството от българите. Или ония българи, които продължават да си живеят с отломките на едно комуноидно пренебрежение и отрицание на същите тези ценности, без които свободата не може да ражда просперитет, а пък бедността - и личностна, и материална, и всякаква! - подобно на проказа се разпространява навсякъде, за да трови и съсипва живота ни.

imageНо ето какво написах в блога на К.Манолов:

Благодаря за информацията, аз лично не бях чел този проект за програма на БСП. Отдавна не съм чел техни документи, понеже няма смисъл, ала сега непременно ще я прочета.

Защото тяхната неадекватност заслужава да бъде изобличена, както това прави г-н Манолов. Непременно ще напиша и аз нещо по темата, макар че той е казал най-главното, и то по чудесен начин.

След като БСП има решаваща роля за създаването на един мутренско-ченгесарски-бандитски "капитализъм", сега БСП започва нова атака срещу автентичния, основан на правила и на морал капитализъм. Т.е. продължава своята атака срещу коренните устои на човешката свобода и на просперитета. Иначе казано, продължава да вреди на живота ни, отново се проявява като главна деструктивна сила в живота на общността.

БСП е партия, която прави всичко възможно да има колкото се може по-бедни, отчаяни и зависими от държавата хора. Тия хора след това тя ги будалка, използвайки ги като жаден за облаги от страна на държавата електорат, податлив на нейните невероятни и грозни лъжи, с които тази партия е прочута. С право е казано: "Лявото не винаги убива, но винаги лъже!". Аз пък бих добавил: винаги убива, понеже и лъжата е вид убийство, нравствено убийство: с лъжите си комунистите убиват човешкия стремеж към свободен и достоен живот. А пък, добре знаем, в същото време елитът на самата БСП се състои от безсрамно забогатели чрез злоупотреби с властта безскрупулни люде, представители на един мутро-ченгесарско-бандитски "капитализъм".

imageТ.е. лицемерието на тази партия няма предел, а пък аморализма и лъжливостта им тук, в тяхната програма, явно са достигнали нови висоти! Не се и изненадвам, че е така: те продължават да доказват с поведението си тезата, че са непоправими и са неспособни на нормално демократично и културно поведение. Комунизмът-тероризмът е заседнал дълбоко в душите и в сърцата им - както тия дни така мило сами си признаха.

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

 

svejo_url="http://aig-humanus.blogspot.com/2008/11/blog-post_8631.html"; svejo_title = "БСП отново развя дрипавото знаме на комунизма и пак грабна чука и сърпа!"; svejo_skin = "compact"; svejo_theme = "standard"; svejo_bgcolor = "FFFFFF";


Тагове:   БСП,   Отново,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!