Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174460
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
24.09.2008 08:11 - Подписка срещу най-новия скандален гаф на премиера Дмитрич
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageЕто част от текста на подписката, от който можете да разберете за какво по-точно става дума. Аз за нея научих от блога на Даниела Горчева. Подписката е съставена от група възмутени български граждани, пръснати из различни страни на Европейския съюз, от чието име премиерът Дмитрич се е изказал, без обаче да ги пита какво мислят. Аз също се присъединих към подписката. Не обичам някой да говори от мое име и да ми приписва мнения, които не споделям и не мога да споделям. Вие също, ако ви възмущава подобен подход, можете да направите същото, именно да подкрепите подписката, това може да стане ето ТУК.

От медиите научихме, че в интервю за руския вестник „Время новостей" премиерът Станишев е направил изказване от името на всички български граждани. Той казал, че «българското общество никога не е възприемало Русия като агресор».

Ние сме смаяни и възмутени от това изказване. Преди пътуването си за Сочи премиерът нито е искал, нито е получавал съгласието на цялото българско общество, за да прави такова категорично и ангажиращо нацията изказване. Говоренето от името на всички граждани е нещо, което западен държавник трудно би си позволил. То е свидетелство за неизживяното тоталитарно мислене на премиера.

При това в международен план България вече изрази своята позиция. И тя е, че нашата страна безусловно подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Грузия в нейните международно признати граници. По същество, с изказването си в руското списание премиерът противоречи на позицията на българското МВнР.

Като български граждани ние, членове на форумно общество «Де зората» и подкрепящите ни съмишленици, категорично протестираме срещу това самоволно обсебване на нашето мнение и на нашия здрав разум.

Днешна Русия в лицето на управляващите я бивши служители на КГБ/ФСБ, на военно-промишления и газово-нефтения комплекс проявява отдавна агресивност, както към собствения народ, така и към своите съседи. Тя подлага от години на жесток терор гражданското население в Чечения, подкрепя сепаратистки сили в Молдова, окуражава подривни елементи в балтийските републики, дестабилизира Източна Украйна, шантажира Полша и други свои съседи с новия инструмент на енергосуровините...


Текстът продължава в самата подписка, в сайта, където и вие можете да се подпишете. Това може да стане на това място.


Тагове:   най,   новия,   гаф,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!