Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173715
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
12.02.2011 19:43 - Танталовие муки многострадалнаго Гоце Перванавага
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1097 Коментари: 1 Гласове:
1



Танталовие муки многострадалнаго Гоце Перванавага imageИван Бедров е написал хубава статия под заглавие Г-н президент, вие сте на ход!, в която между другото се казва:

Действащият посланик на България в Афганистан е бивш сътрудник на Разузнавателното управление на Генералния щаб (стр. 6). Става дума за военното разузнаване на армията на онази държава. Която беше член на Варшавския договор - основния враг на НАТО.

Посланикът е бил вербуван към военното разузнаване през 1987 г. По времето, когато той е изпълнявал първите си задачи и е отчитал първите си разходни документи, войските на съюзниците от Съветския съюз все още са в Афганистан. Пак по това време основният противник - Съединените щати, подпомагат муджахидините в съпротивата им срещу съветските войски.

20 години по-късно бившият военен разузнавач заминава в Афганистан като посланик на държава, която има войници там. Този път той отново е партньор на съюзниците. Е, съюзниците този път са… бившите врагове - американците и останалите страни от НАТО. Преди 20 години те бяха враговете на онзи военен разузнавач. Посланикът и разузнавачът обаче са един и същи човек...

Главнокомандващият Георги Първанов трябва да реагира и да го отзове. Президентът вече подсказа, че защитата на посланиците агенти ще е основен инструмент в предизборната кампания тази година. Този случай обаче е колкото подобен на останалите, толкова и различен. Господин президент, вие сте на ход!


Идете при Бедров, прочетете цялата статия, струва си. Моя милост като я прочете, не се сдържа да напише кратък коментар; ето какво написах там:

На мен обаче ми се струва, че ако "господин" Президентът - г-н Бедров, не обиждайте другаря Президент с това "господин"; моля, наричайте го поне таваришч! - на основата на изтъкнатото основание отзове посланика ни в Афганистан, то следващата му крачка трябва да е сам да си подаде оставката! Щото щом като един посланик по причина на това, че е бил сътрудник на враждебна на сегашните ни съюзници сила не може да бъде посланик, то нима агент на ДС (и на КГБ) Гоце Първанов може да продължава да е държавен глава на съюзническа на НАТО държава?! След като, първо, до оня ден, преди някоя и друга годинка, другарят Гоце водеше антинатовски демонстрации на комунистически бастуни в София под лозунга "НАТО-УБИЙЦИ!" и, на второ място, самият другар президент, разбира се, също е бил сътрудник на агентурна мрежа, враждебна на днешните ни съюзници.

Ако някой си не може повече да е посланик на основание, че е бил агент на ДС, шпионска организация, враждебна на днешните ни съюзници, то нима агент на ДС, шпионска комунистическа организация, филиал на КГБ и враждебна на днешните ни съюзници, може да бъде български Президент?!

imageЕто на това основание г-н Президентът ни по-скоро ще позволи да дерат кожата му с кремък, отколкото да подпише указ за отзоваване на български посланик, агент на ДС, от посланическия му пост. На мен лично много ми е твърде интересна тази история и с с непрекъснато растяща възхита следя развитието й.

Първанов няма печеливш ход. И в двата случая, и ако почне да подписва укази за отзоваване на посланиците-агенти, и ако откаже да ги подписва, поведението му ще влезе в остро противоречие с неговия собствен статут на действащ държавен глава, обаче агент на ДС, т.е. на шпионска централа, подчинена на тайните служби на чужда държава, именно на КГБ - и, респективно, крайно враждебни на днешните ни съюзници.

И да застане над посланиците-агенти и разпери над главите им крила да ги пази както квачка пази пиленцата си, и да ги отдаде на "заколение", таваришч Президентът става абсурдно-смешен и печален образ, който може да се спаси само по един начин: като си даде оставката! Като си даде оставката и след това веднага отиде да оплаква съдбата си, горчиво плачейки на коляното на своя кремълски началник таваришч Путин!

Ех, Гоце, Гоце, що ти трябваше да ставаш президент, що ти трябваше да се навираш между шамарите?!

Впрочем, на някой прави ли му впечатление, че Гоце е нежелан и не е канен от президентите на нито една натовска държава? Защо ли е така? Какво ли искат да му кажат, след като от доста време най-дипломатично го определиха като "президент персона нон грата"?!



Гласувай:
1



1. анонимен - YqnneGbsesBmMB
24.05.2011 16:00
HHIS I should have touhhgt of that!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!