Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194941
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.12.2010 16:45 - Ние, българите, сме си виновни за всичко, което ни се случва
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 919 Коментари: 2 Гласове:
0



Ние, българите, сме си виновни за всичко, което ни се случва imageНамерих в Електронен вестник една поредица от три интересни статии за "съвременната, за актуалната българщина" (но и за историческата такава), предизвикали, разбира се, огромен брой коментари. Ето ги линковете към тия текстове:

България – гнусна страна в Европа, ние, българите, сме радиоактивни и заразни

Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят - лайф, от мола

Ние като член в ЕС (не като гъз)… Българският хляб е боклук. А българска музика по MTV?

Авторът се казва Павел Петов, представен като "... човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик."

Аз лично напълно споделям написаното от него и апелирам анализът му да се прочете от колкото се може повече хора. Искаше ми се да мога да "свия" текста, като избера най-силните и най-верните моменти от него, ала се оказа, че това е неизпълнима задача: всичко е важно, нищо не може да бъде изпуснато или съкратено.

Такива са текстовете, писани от сърце - или, по-скоро, с болка в сърцето. Благодаря на г-н Димитър Козарев, собственик-управител на издателство ДИЛОК, който ми изпрати линк, та да мога да прочета текста, който сега предлагам и на вас. Приятно четене!

Ето все пак няколко "цитата", та да провокирам любопитството Ви, пък и да могат да стигнат до книжното издание на моя блог, именно в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Чалгата не е музика. Тя е вид култура. Тя винаги е съществувала при нас. Чалгата обедини простащината от най-различен тип - псувня, порно, евтин секс, вулгарно облекло, циганьорщина, селяния, гюбек, мазнене пред по-височайши, призив към криминални действия, отричане на ученето и познанията и т. н.

И ние, българите, сме съгласни с това. Ние, българите, си купуваме билети за чалга концерти, ние си купуваме дивидита с чалга.

Факт е, че чалга изпълнителите и звукозаписните чалга компании са най-богати. Те са богати от нашите пари. Ние сме им ги дали. Те не са ги откраднали. Те не са ги приватизирали. Ние, българите, и нашите роднини, сме дали и даваме пари на тези хора.

Ние, българите, си купуваме, ако не чалга издания, то си купуваме чалга изглеждащи вестници.

Ние, българите, гледаме, ако не чалга предавания и телевизии, то чалга изглеждащи предавания...

Чалгата е един сборен и много точен образ кои сме и от какво се интересуваме. Ако във вашето семейство не се слуша чалга, ако вашата дъщеря или син не слушат чалга – няма да се социализират.

imageНо каква е ползата да се социализират с чалгаджийчетата от българските семейства? Какво ще донесе този социален контакт?

... Ние, българите, окрадохме помията от демокрацията, капитализма и социализма Да. Факт. Взехме всичко най-лошо.

... Да, вие, българинът, който чете тези редове, е пряк участник в свинщината, наречена българска територия, българско политическо пространство и култура (ако въобще съществува тази дума). От демокрацията взехме само нечленоразделните крясъци, като пропуснахме спора и дискусията.

Ние, българите, сме един провален проект на нашите пра-пра-родители

Ние сме и безкултурни. Няма да имаме нобелов лауреат. Няма да има Оскар. Не, няма да има и други признания от света. И за това съм виновен аз и всички, които четат тези редове и са отраснали в България, без значение, на пол, раса, националност, религия и т.н.

Вие и аз сме отровени, радиоактивни, раково-болни и заразни в следствие от българското и средата, в която сме отрасли.

Вече сме направили твърде много компромиси и със собственото си възпитание, чест и естетика, т.е. станали сме българи.

Ние българите сме крадци на чужда слава.

Джон Атанасов - бащата на компютъра е българин? Генетично да, на практика - не. Този изключителен човек е роден в САЩ и там е развил и усъвършенствал идеята на Лайбниц за изчислителна машина.

Българска култура няма

... Лоша, евтина, непретенциозна публика. Тъпа публика както за политическо, така и за филмово шоу. Защо ли?

Гледах интервю със Спилбърг – той каза, че е нищо без неговата публика. Че ако публиката му е нямала претенции, той е нямало да създаде всичките тези филми. За филмите, книгите, театъра и политиката, трябва публика.

Публиката е околната среда, където растат тези растения. При лоша, тъпа, неграмотна публика, какви растения да пораснат?

Вижте как чалгата избуява - има добра публика...

Наградите „Аскер”, както и наградите на рекламните агенции за най-добра реклама са като обикновени комунистически партийни събрания.

Те си гласуват, те си пляскат и те си раздават награди помежду си.

И всеки казва на всеки – “Ей, жестока си, Миме! С Пешо сте много яки!” Просто, защото са познати и приятели, не защото нещо има стойност.

Шуро-баджанащина = простащина = България.

image... Кирилицата е проблем на България

Тема табу, но факт.

С изборът на кирилица и налагане на православието цар Борис I лишава България от интеграция със света. България се капсулира както политически, така и културно. Свободният достъп и приток на информация го няма. Със своята уникалност на писменост и религия България не е симпатична на другите и историческите ни беди не закъсняват.
Да приемем ли латиницата?

Все тая. Вече е късно, а и едва ли има полза особена.

Интернет смазва възможността за кирилица. Повечето пишат на маймуница. Още един символ на българската безкултурна безпринципност.

Българската история – поредица от случайности и безволеви действия

Всичко, което се е случило на България от турското робство насам, е без участието на българите и българския народ...

Слава на всички български герои – без ирония. Но дали си е заслужавало да загинат за днешните помяри като нас?

България става комунистическа страна. Не заради някакво партизанско комунистическо движение. Това не е по волята на българите. България е окупирана от Съветският съюз на практика до ноември 1989 г. Паметникът на Съветската армия, е паметник на един окупатор. Нека да не го рушим – просто да напишем и друг текст на него: ”Ние бяхме (а може би и продължаваме да сме) окупирани от Съветския съюз, и сме негова подлога.”...

„Освобождението” на България от комунизма започна тихо. Някак ненадейно, без българинът да го е искал, плакал, молил или желал...

Всъщност – преди 10 ноември беше забранено да се псува. След 10 ноември разрешиха псуването и то започна. Свободата на скритият псувач, наречен БЪЛГАРИН, започна на 10 ноември 1989 г...

Всъщност разбрах, че българинът е безпринципен педераст. Той иска да бъде шибан и унижаван. Без това не може да живее. Тази сексуална страст у нас, българите, е феномен. Къде ли е Фройд да види този феномен.

Общество от педераси, които обичат да бъдат унижавани, замервани с екскременти, ядат собствени и чужди лайна. А ако няма такива, ги забъркват и ги създават от нищото. Всъщност България е страната създала – ЛПМ – Лайняното Перпетум Мобиле. Жалко, че няма нобелова награда за нации – щяхме да спечелим.

Дали е цинично и вулгарно това което пиша?

Не е, защото е истина. А ако не забелязвате, че е истина, значи толкова сте потънали в… ежедневието, че например е невъзможно да усетите миризмата на мащерка. В кацата с лайна няма мащерка.

Неприятно ли ви е? На мен – да, защото живея в тази действителност.

Твърдението, че в преходните времена се раждат герои, идеи, нови течения е вярно, но не и за България...

imageТи – кметът, министър-председателят, президентът, депутатът – НЕ си виновен. Виновна е твоята публика. Тези които са гласували или не са гласували за теб.

Виновни са българите, населяващи страната България. Факт – австралийците, филипинците или шведите не са ни виновни.

България влиза в Европейският съюз

България влезе в Европейският съюз съвсем заслужено. Страната ни изпълни всичките поети задължения. Подписахме всички предприсъединителни договори – е, българите не попитаха какво пише там в договорите.

Преди влизането на България в ЕС, ние бяхме постигнали феноменални икономически резултати:

България беше икономическият тигър в Източна Европа. Българските пенсионери пращаха помощи на децата по света. Хората на минимална работна заплата участваха активно на Франкфуртската стокова борса. Германски специалисти стажуваха в страната ни за да разберат тайните на качественият български аутобан. Няколко пъти Китай, наложи защитни квоти заради заливането му с български стоки в областта на електрониката в лицето на световният гигант “Правец Империал Електроникс”. Обувният завод „8-ми март” купи “Саламандер” – с което една легенда си отиде. Индия поиска да спре българската експанзия на платове чрез “Вратица”-Враца и обяви девалвация на индийската валута. След като “Кремиковци Хеви Индустри” погълна заводите “Тисен” в Германия, а от “Митсубиши”, Япония, предложиха заедно да дебаркраме на кандския пазар за свръхспециализирана стомана – Европа погледна към нас.

След референдум българският народ гласува за приемането на България в ЕС. Светът си отдъхна. Сега и хората от Европа ще имат право на безплатно образование в България.

Елит? Личности? Чалга-гюбек!

Това е много тъпо. Да защото не само, че не е вярно, а и не може да бъде вярно. За до го направи една страна – тя трябва да има предистория и история.

Историята се създава от личности. Личностите извършват действия с които увличат части от публиката.

Публиката подкрепя личностите. Публиката сама излъчва личности. Личностите имат нужда от други личности.

Така се създава елит и общество. Не в смисъла на кинтаджии (от кинти, пари) и мизерници...

В България – така наречените хора се увличат от „елита” и по кръчмите, и поляните се чекнат на чалга. Малки и големи...

ЕС поиска всичко от нас, и аз, и ти им го дадохме. Не, не го дадоха българските политици. Ти избра тези политици. Объркал си се? Добре. Но като видя, че си сгрешил, защо не излезе да протестираш?

Защо АЗ не излязох да протестирам? Защото сме мижитурки. Защото ти си глупак, който казва – “Абе, те сами ще се оправят нещата. Аз ли ще оправям света?”

Ти и аз сме глупаци. Да, ти, който четеш тези редове. Не те обиждам – това е факт.

Човек, който вижда, че го ограбват и лъжат, че му изнасят телевизора от къщи и чукат децата му пред очите и не прави нищо, е или мижитурка, страхливец, гол охлюв или, ако не разбира, е глупак. Избери си едно от двете неща или и двете.

Добре, кажи си, че си българин – това също е отговор...

imageНали сме чалгаджии тук… Правим велика балканска музика. Ще смаем света. Просто на всеки ъгъл – чалга изпълнител. Чужденците са полудели по нашата чалга. А нашата чалга е на европейско и световно ниво, нали?

Ако е така, къде е нашия вариант на Горан Брегович? Ама той не е чалга – български ми, чалгослущи европейци...

Българският хляб е боклук

Никой не е по голям от хляба – твърдеше един партиен секретар на времето. Много мъдър човек. Никой не прави български хляб по света, защото рецептата се охранява от ДАНС. След като “Тракия пшеница и ечемик индустриал” закупи всички хлебарници в ЕС, французите, италианците и германците със сълзи на очи разбраха какво означава думата хляб – като вкус и качество...

За тези, които не са яли хляб в други страни по света, да ги информирам – българският хляб е боклук. В Германия например има около 360 вида хляб. Френският, италианският и испанският хляб са много вкусни. Браво и на гърците!

... Българското образование – “Евро Психо”

След излизането от университета, какво гарантира дипломата?

Частните уроци в кои други страни от ЕС се практикуват така поголовно? България е лидер и пионер в частните уроци по български език, математика и т.н. Заради това българският език предстои да бъде приет като официален и единен за целия ЕС. Българските математици се занимават с изчисленията как да сгънат времето и пространството в едно...

Подкрепата, която оказват българските висящи родители при изпити, е феноменална. “Българският ученик и кандидат-студент вследствие на взаимодействие с учители и родители с мисъл може да променя траекторията на галактики” – категоричен е датският учен Хорхе Иванов. И допълва: “Българите имат много добро образование. Може да се види във всяка една тоалетна какви образувания правят.”...

Кои събития в България са европейско и световно значими?

Кои български вестници споменават по Euronews, BBC, CNN, DW и другите световни медии при преглед на европейският печат?

Нито един български вестник. Защо? Защото ти купуваш цялата тази хартиена словесна помия с удоволствие. Като купуваш помия, значи ти харесва и си помияр. Като си помияр, се пишат помиярски статии.

Вестниците НЕ са виновни. Те пишат това, което се харесва на читателя. Те пишат за теб. Ти си лош, некачествен читател. Те ти предлагат такъв продукт. Онези медии не искат помия или поне твоя вид помия.

Значи имат друга публика с други критерии (съвсем друг е въпросът за тяхната обективност, но нейсе).

Извод: Заради лошата българска публика нямаме добри журналисти, т.е. нямаме вестници.

Защити ли твоята интернет свобода? Само псуваш във форумите.

image... България като член (не като гъз) на Европейския съюз (това в скобите е, защото колкото и да се пазя от простащината, тя ми влияе), е подписала, подписва и ще подписва договори с които се преследва пиратството и нарушаването на авторското право.

Обаче ти си мълчиш, българино. Викаш си – те “Замунда” и “Арена” ще ги спрат, ама други ще излязат. Абе, каквото и да стане, ще си разменяме дискове. Споко.

Да, обаче това не е така. „Те”, с маските и качулките, ще те заключат или глобят и теб. Ще арестуват детето ти, защото е пипало и то с пръст джойстик, закачен към нелицензирана игра.

И тогава ти или твоето дете вече сте осъдени престъпници с разрушен живот, заради мълчанието на всички ни...

Извод и то прост: Само ние, българите, сме си виновни за всичко, което ни се случва.

Факт е, че българските гласоподаватели са изпратили в парламента, президентството и правителството хората, които са ни управлявали и ни управляват и сега. Те ни управляват, защото ние така сме поискали.

Написано от един унизен българин от масата, наречена гласоподаватели.

Как да се оправи България? Ето една малка крачка, но много необходима:

Моля ви, започнете да говорите на “Вие” и учтиво по между си. Моля ви, бъдете учтиви и толерантни със съседите си. Покажете добронамереност, направете им малък жест в знак на приятелство. В крайна сметка всички сме съседи, нали сме българи?

Звучи тъпо, изтъркано и глупаво, но, повярвайте – добрите съседи са задружни. Задружните съседи са сила. Силата е фактор.

Ваш Павел Петов

(Забележка: Моля авторът да ми прости тази волност, а именно, че публикувам толкова голяма поредица от избрани места от неговите три статии. Правя го най-вече заради това и читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ да могат да прочетат нещичко от тях. Вестникът ни е много беден и заради икономии не можем да си позволим пълната им публикация, както бихме искали. Също така съкратеният вариавн на текста ми е необходим и за да го използвам в часовете по гражданско образование на младежта. Тъй че, варвам, авторът ще ме разбере и ще ми прости че си позволих да пипна текста му.)



Гласувай:
0



1. анонимен - hdSctoiSzNMYH
24.05.2011 01:16
No more s***. All posts of this qauilty from now on
цитирай
2. анонимен - XmyehtiorA
24.05.2011 14:59
cWHX0o <a href="http://rowjvmmvhydp.com/">rowjvmmvhydp</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!