Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173577
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
26.12.2010 17:09 - Когато се ражда Бог в самите нас засиява нещо светло и божествено
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато се ражда Бог в самите нас засиява нещо светло и божествено imageВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Ветлеемска звезда

Изгрява Ветлеемската звезда и човечеството, озарено от нейната чиста светлина, отново отбелязва Рождество Христово.

Според едно старо средновековно вярване, блещукащо в душите ни като багрите на древен стъклопис, в навечерието на светото раждане, злото страда и се бори за съществуването си. Затова хорските сърца и умове често са обсебени от бесове, гняв, егоизъм и жестокост. Но светлината засиява и неговите сенки побягват изплашени.

Тук, в нашата изстрадала Родина, мракът също се бори за своето жизнено пространство.

Мрак, тласнал бащата на млада родилка да захвърли невинния младенец в тоалетната, сред фекалиите. Мрак, довел до тропот на полицейски ботуши в градовете на България. Мрак, тласкащ лечители, учители, политици, магистрати и чиновници да продават достойнството на своята мисия за тридесет сребърника. Мрак, даващ на едни алчността и наглостта да изграждат палати, а принуждаващ други да се хранят от контейнерите за смет, да мръзнат, гладуват и умират.

Но ето изгрява звездата на Изток, а във Ветлеем се ражда Бог. Чистата светлина ни изгаря и ослепява. Тя е бистро, кристално огледало, в което виждаме лицата и душите си такива, каквито са. И се надяваме и молим да ги излекуваме и пречистим. Защото:

Когато се ражда Бог, бездната вън от нас и вътре в сърцата ни уплашено се свива. Когато се ражда Бог, съвестта, човечността и способността да обичаме се възраждат. Когато се ражда Бог, истината боли, но и лекува. Когато се ражда Бог в самите нас засиява нещо светло и божествено.

Докато си похапвате пържолите и гуляете на празничните си трапези, обърнете се вътрешно на Изток. Направете го от сърце и душа като тримата влъхви и направете своя дар. Той иска от нас само един подарък: да намерим себе си, да прегърнем доброто, да обичаме ближния си.

Честито Рождество Христово!

Написа: Паула Лайт - 24.12.2010 г.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!