Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192907
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.12.2010 12:42 - Животните са много по-добри от нас, хората...
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1262 Коментари: 4 Гласове:
1



Животните са много по-добри от нас, хората... imageТия дни се случи така, че пътувах из страната с лека кола. Искам да разкажа за един инцидент, на който бях свидетел - и който стана на шосето между Пазарджик и Белово.

Както си карах с 70-80 километра в час (образувала се беше колона от 4-5 коли, аз не обичам да изпреварвам често, пък и не бързах толкова) изведнъж колата пред мен рязко намали; явно нещо беше станало по-напред в колоната. Но не спряхме, а леко продължихме. Видях следното:

Някакво куче, голямо, овчарско, беше пресекло шосето и първата кола в колоната го беше ударила. Изглежда кучето беше със счупени кости, но не беше прегазено, а се гърчеше, виеше и ревеше в средата на пътя. Шофьорът, който го беше блъснал, отби встрани на пътя, но без да обръща никакво внимание на кучето, почна старателно да разглежда бронята на колата си да не би да е одраскана!

Стана ми интересно какво друго ще направи затова продължих напред с неголяма скорост. И в огледалото за обратно виждане внимателно гледах действията на тоя така загрижен за бронята на колата си шофьор. Беше млад човек, 20-тина годишен. След като огледа бронята на колата си, видимо доволен, без даже да погледне гърчещото се на средата на пътя куче, той се качи на колата си и тръгна. Скоро профуча покрай мен с бясна скорост.

След три часа пътувах по обратния маршрут. Кучето още си беше там, но вече беше премазано неколкократно от други коли; червата му се бяха пръснали на средата на пътя. Явно оня идиот с бронята наистина не се е върнал поне да премести кучето встрани от пътя. Имах плахата надежда, че в един момент би могла да проговори съвестта в туй човешко същество и той да се върне, та да се погрижи малко за кучето, което блъсна с колата пред очите на толкова хора. Но не би. Съвестта му не е проговорила. Питам се в такъв случай кой по-скоро е животното... крайно объркана работа се получава!

Дали да направя някакъв коментар? Всички думи тук са излишни. И друг път съм писал, че премазаните по нашите пътища кучета и котки са всекидневие, а това е свидетелство за обезчовечаването на хората. Сякаш никой няма да намали скоростта, за да пропусне и да не премаже тия животинки; имам чувството, че някои специално увеличават скоростта, та да ги премажат и да се насладят на кръвта им. Грозна работа.

А животните са нещо като наши най-близки роднини. С тях единствени обитаваме тази наша планета.

Имам чувството, че в нравствено отношение животните безкрайно много ни превъзхождат. Страшно е, но трябва да признаем: животните са много по-добри от нас, хората, а пък ние сме жестоки, самонадеяни и безчувствени. Животните не убиват живи същества без смисъл и заради някакво глупаво перверзно удоволствие.

А човеците убиват. След като улиците и пътищата са осеяни с трупове на премазани от коли животни, какво пречи, ако тая тенденция продължи все така успешно, скоро по улиците и пътищата на страната ни да почнем да виждаме и човешки трупове, премазани от коли на хора, на които никой не обръща внимание. Или да срещаме и да се натъкваме на части от човешки тела.

Кошмарът е наблизо, не само около нас, а и в нас самите...



Гласувай:
1



1. анонимен - Браво
26.12.2010 14:01
Харесвам
цитирай
2. sande - За тези случаи заслужава да се разказва ...
26.12.2010 14:07
За съжаление това не са просто инциденти, а нещо, което се среща по пътищата, а и в населените места доста често. Грубоста към животните, жестокостта към животните. Напълно съм съгласен с автора, че кучетата, в случая, са по-благородни от хората, макар, че техният Бог е Човека. Но ето го този бог: жалък, злобен, безчувстен, жесток. Какви деца ще създаде и възпита такъв човек.
Написал съм едно есе и десетина разкази на тази тема в Блога. И какво виждам: от тези неща се интересуват хора, които и без това си обичат кучетата. А "онези" не четат. А ако случайно прочетат нашите писания, сигурно ще кажат, че сме смахнати. Предната броня е по-важна от душата!
Но ще продължаваме да пишем, нищо че това прилича на битка с вятърни мелници. Ще браниме тези душички, тези Божи пратеници.
цитирай
3. анонимен - Re:
26.12.2010 16:14
A zashto tozi koito opisva ne e napravil tova za koeto obviniava shofiora ?!?!
цитирай
4. анонимен - ?!?!??!?!?!??!?!
26.12.2010 20:03
Авторът на статията е по-голям БО*ЛУК от шофьора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!