Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192372
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.11.2010 19:53 - Сред новите български демони освен Алексей Петров и Никола Филчев е и президентът Първанов - Гоце
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
0



Сред новите български демони освен Алексей Петров и Никола Филчев е и президентът Първанов - Гоце imageТова бил заявил германският разследващ журналист Юрген Рот, който тия дни е в България. Информация за твърдението му прочетох в блога на Иво Инджев, в публикация под заглавие Цветанов цитира цитиращия цитати от цитаделата на премълчаването. Оказва се, че Юрген Рот се е срещал и с вицепремиера Цветанов, който пък бил потвърдил скандалната информация на три независими източника (Едвин Сугарев, Юрген Рот и Николай Колев-Босия) за криминалната връзка между бившия главен прокурор Никола Филчев и две поръчкови убийства.

Ето какво пише в тази връзка г-н Инджев, който пък написа и издаде цяла книга за злотворната роля на президента Георги-Гоце Първанов в българската политика, именно книгата "Президентът на РъБъ" и многократно е писал за причастността на Гоце към цялата тази история, понеже не друг, а Първанов изпрати Филчев за посланик в "братски Казахстан", за да го скрие от правосъдието:

Цветанов обаче не коментира пред ТВ 7, а и не беше питан, най-съществената част от изявленията на германския колега: че сред новите български демони, освен Алексей Петров и Никола Филчев, е и президентът Първанов. Както и преди съм писал, пренебрегването на многократно направените разкрития от страна на Едвин Сугарев - бивш посланик на България (поне този статут биха могли да му признаят като “легитимност”!) е един от продължаващите с години скандали на поръчковата слепота на всички етажи на властта у нас. Тя обаче вече е гарнирана и със същата, още по-убийствена глухота, когато съпругата на убития прокурор Колев се ангажира не просто с пореден разказ за връзката на Филчев и компания с убийството на мъжа й, а и с упрека, че чадър над престъпниците държи, цитирам: “Гоце”! Защото Нанка Колева го направи в качеството си на опитен дългогодишен магистрат и не в кварталната кръчма, а в националния телевизионен ефир.

В тази връзка реших и аз да вметна няколко изречения, за да покажа как възприемам всичко това; ето какъв коментар написах там, в блога на Инджев:

Моята интерпретация на съвкупността от всички изнесени факти и направени напоследък твърдения около наистина злотворната роля на лицето Гоце Първанов в българската политика не само като президент, но и преди това, е следната:

Симулациите на такава бясна политическа активност от страна на Гоце Първанов и свитата подлизурковци около него, имам предвид учредяването на президентска партия по модела на Путин, всъщност са не друго, а специфично и сякаш собственоръчно подписано признание от страна на президента за причастност към октопода. Понеже за какво толкова ще го е страх наш Гоце като напусне поста си, а, следователно, и българската политика?

Разбира се, че го е страх да не би да му се търси сметка от правосъдието за всички онова, което е натворил и извършил във всички тия години, в които лицето Гоце Първанов се подвизаваше в политиката - и около нея, в по-сенчестите и тъмни места. И затова учредява своя собствена партия, та и след падането от поста да бъде нещо като "активно политическо лице", та белким му се размине; както самият Гоце опна своя чадър, за да предпази от търсене на отговорност приятеля и съ-заговорника си Филчев, изпращайки го за посланик в Казахстан, така сега иска да опне политически чадър върху собствената си глава, та да не се изсипе върху нея онази съвсем заслужена, впрочем, жар, огън и жупел след като стане от мекото кресло в бастиона, намиращ се отляво на някогашния Партиен дом с рубинената петолъчка на БКП.

Та явно създаването на пропутинистка партия от Първанов е действие по тертипа, изразен в поговорката "Гузен негонен бяга!". Явно е твърде много гузен наш Гоце, явно го е много страх да не му търсят сметка един ден, явно има за какво толкова да го е страх - това показва цялата му трескава активност, която започна и която се очертава в годината до падането му от власт. В тая година Гоце, създавайки си партия, всъщност по този начин не просто ще опъва политически чадър над собствената си глава, ами ще гради нещо, подобно на бункер, сиреч, ще строи бетонна стена, за да се предпазва от заслужени удари по главата.

imageЩо ли толкова сторил нашия уж безобиден мухльо и лъжльо Гоце та така панически го е страх да не би да му потърсят един ден сметка за "содеяното" - след като стане "рядовой гражданин Балгарии"?! Явно има за какво да го е страх. Неговият страх го издава. Сам себе си издава със своя панически страх. Страхът на ония, които здраво са нагазили в престъпления, завери, съглашателства, предателства и прочие е особено изразителен. Всеки престъпник непременно сам себе си издава със своите действия след като е извършил престъпленията си. Което и показва, че нищо не може да остане скрито и покрито, особено пък ако си на такъв проветрив пост като президенския.

Горкият Гоце! Що ли му требеше да се катери, лазейки и драпайки с колене, лакти и нокти до тоя така проветрив пост?! Що не си стоя на непроветриво местенце, ами се изкачи на най-високия връх, откъде просто нямаше как да не лъсне пред всички истинския му лик? (Щях да напиша "мръсния му задник", ама се сдържах; но то, всъщност, "лице" и "задник", знайно е, в някои случаи напълно съвпадат!) Явно цялата тази история на възхода и падението на лъжливото и пакостливо момче от Сирищник показва следното: че истината непременно побеждава лъжата, а доброто пък побеждава злото.

Дай Боже и в тоя случай да стане така, щото, приятели, на моменти си мисля, че ний, българите, май сме направили така, че живеем в страната, в която универсалните закони на битието не действат, т.е. в която всичко е тъкмо наопаки! Много ми се иска бъдещето да опровергае една такава неприятна теза. Но за да се случи това и ний трябва с нещо да помогнем. На истината, за да победи лъжата, трябва да й се помага от нас, хората, за които лъжата и лъжльовците са непоносими; същото се отнася и за доброто и злото, за справедливото и несправедливото, за достойнството и за падението.

Нищо не става ако ний, хората, не го направим сами - или не му помогнем да се случи...

Най-голямото тържество на българската демокрация и на законността в България ще бъде ако такива рушители на морала и правото като Първанов, Трактора, Филчев и цялата престъпна мафия около истинския октопод, наречен ДС, бъдат натикани в един прекрасен ден зад решетките. Щото същите тия успяха да навредят на модерна България така, както никой друг в цялата й история не е могъл...



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!