Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173779
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
20.11.2010 19:59 - Инициатива, целяща подпомагането на достъпа на всяко дете в България до качествено образование
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
1



Инициатива, целяща подпомагането на достъпа на всяко дете в България до качествено образование imageЗаедно в час e нова неправителствена организация, създадена с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

Мисията на Заедно в час е да насърчава и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери, за да се улесни достъпът на всяко дете в България до качествено образование.

Нашата цел е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители. Всяко дете в страната да се обучава от учители, които успешно подкрепят своите ученици да развият максимално потенциала си. Един ден учителската професия да се радва на престижа и уважението, които заслужава.

Имаме партньори и съмишленици, с помощта на които ще извървим всяка стъпка към постигане на нашата цел. Ето какви са стъпките на нашия подход:

* Подбираме талантливи и амбициозни млади хора, които имат нужните качества и мотивация, за да станат успешни учители и лидери.

* Обучаваме избраните кандидати, така че да мотивират своите ученици да постигат високи резултати и да напредват максимално бързо и успешно по пътя на личностното си развитие.

* Осигуряваме им работни места като учители за период от две години в училища, които работят с ученици от социално и икономически затруднени общности. Тези училища са партньори на Заедно в час и очакват обучените от нас учители.

* Нашите учители получават педагогическа правоспособност от висше училище партньор на Заедно в час след успешно преминаване на интензивно обучение.

* По време на двете години, когато преподават, работим постоянно в подкрепа на младите учители. Те преминават през комплексна програма за професионално развитие, която спомага за успеха им като учители, лидери и професионалисти.

* След приключване на програмата учителите на Заедно в час имат възможности за професионална реализация в разнообразни области благодарение на утвърдените си лидерски умения и на признанието на нашите бизнес и академични партньори.

Благодарим за подкрепата на партньорите на Заедно в час:

AIMS Human Capital; AstraZeneca; Българска агенция за инвестиции; Български форум на бизнес лидерите; Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси; ConsulTeam; Global Group; Economedia; Entrea Capital; Motorola; Unicredit Bulbank

И на нашите съмишленици:

Министерство на образованието, младежда и науката; Фондация „Пайдея”; Фондация “Миню Балкански”; Институт “Отворено общество”

ЗАБЕЛЕЖКА: Виж и Фейсбук-групата на Заедно в час и ако споделяш целите на организацията.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!