Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195660
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.11.2010 21:58 - "Да убиеш присмехулник" - чудесата на днешния български училищно-директорски гений
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
0



"Да убиеш присмехулник" - чудесата на днешния български училищно-директорски гений image"ДА УБИЕШ ПРИСМЕХУЛНИК" - ЧУДЕСАТА НА ДНЕШНИЯ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩНО АДМИНИСТРАТИВНО-ДИРЕКТОРСКИ ГЕНИЙ

Светът е оцелял защото се е смял, или смехът е порция здраве - поне за днешните български условия.

"... като ми е изпратил копия от всички документи... за да се убедим на какви чудесии е способен днешния български бюрократичен гений..." (Ангел Грънчаров - въведение към "Кошмарът се завърна!")

Ангеле, читателите на блога и вестника са достатъчно интелигентни хора, за да ги затормозяваме с образци на бюрократични нелепости, а нали добре знаеш, че интелигентният приема нелицеприятните неща от живота като неизбежни епизоди от него и макар и последните да парят от болка, не с гняв, а със смях. Нека да се посмеем, макар и изгорели от болка и гняв, да хвърлим нашето предизвикателство в очите на образователните управленци: бъдете рахат в покоите си!

Ето целият текст на един "уникален" довел след себе си дисциплинарно наказание "забележка" (първото от замислената поредица комулиращи наказания).

ИЗХ.№ 261/17.03.2010
До Атанас Маринов Атанасов
ЕГН 500420.....
Библиотекар
в СОУ "Васил Левски"
гр.Русе

Господин Атанасов,

На основание чл.193, ал.1 от Кодекса на труда представете в срок 23.03.2010 (включително) писмени обяснения относно:

1.В началото ма м.февруари (кой ден?) 2010 година 2 момичета (кои?) от полуинтернатната група - от І е и ІІ б клас са посетили библиотеката за да вземат книжки. Възпитателката ги е пуснала с уговорката да се върнат бързо (по кое време?). След като се забавили, учителката е изпратила друго дете (кое?) да ги повика. Оказало се, че вратата на библиотеката е заключена отвътре (набрано с курсив - отвътре - б.моя). Притеснена, възпитателката (коя, защо по-горе беше учителката?) и е започнала да чука, за да отворите. След като сте отключили децата са се върнали отново в ПИГ.

2.При Вас в библиотеката няколкократно е забелязано да влизат външни лица, които не са свързани с учебния процес, след което вратата отново се заключва отвътре.

imageМоля, дайте обяснения какви са тези хора, които не са свързани с учебния процес, след като вратата се отново се заключва.

(Вие, господин Директор, бяхте ли наблизо и ако сте били там, или са Ви докладвали начаса, защо не ми направихте забележка на момента? А знаете ли, какво пишат ученици от повереното Ви училище за някои колеги в Интернет: "Много е печен господина, а като започне да говори за чикиджиите...". А спомняте ли за онзи случай отпреди три години, когато изпращахме първия гимназиален випуск, кой от присъстващите там, явно доста подпийнал, е снимал под полите на абитуриентките, и ако си спомняте, защо се потули случая. Що излиза, някои злоумишлено се клеветят, без да са извършили никакво деяние, а други, за които общоучилищната мълва говори под сурдинка, и не само тя, просто минават метър. Аршинът, аршинът, господин Директор?)

Всички изброени по-горе действия представляват нарушение на трудовата дисциплина по смисъл на чл.187, т.10 от КТ, чл.134, т.4 от ППЗНП, чл.125, т.4 от Правилника за дейността на СОУ "Васил Левски" Русе, чл.8, ал 1 от Правилника за осигуряване на безопасни условия за възпитание, обучение и труд в системата на народната просвета от длъжностната Ви характеристика.

Недаването на писмени обяснения в посочения по-горе срок ще бъде считано за отказ от Ваша страна да дадете обяснение и отсъствието на уважителни причини за извършените от Вас дисциплинарни нарушения.

ДИРЕКТОР............... (Галин Ганчев)
(Липсва подпис)

Връчено на 19.03.2019
връчено на дата 19.03.2010

Връчил: М.Петрова

някъде тук е моя подпис (подпис: има го)

ТЕ ТОВА Е, ЕЙ ТИ ТЕБЕ, БУЛКА, СПАСОВДЕН!

Както се казва за подобни случаи - без коментар. Но няколко уточняващи факта: защо за "деяние", извършено в началото на месец февруари се искат писмени обяснения във втората половина на следващия, март месец. Думата на администратора, сиреч бюрократа - По Кодекс на труда, два месеца след извършването му (но кога, на коя дата, в кой час?)

И по т.2. Да, имало е частни посещения (три на брой, те са отбелязани в показанията на лицето, посетило ме в библиотеката, за да ми помогне в устройването й), но те са били съгласувани с охраната на училището (все пак въпросното лице не е Карлсон и не живее на покрива, и не може да преминава през него?) и както отбелязах по-горе са били свързани с пряката ми работа в библиотеката, помощ от приятел, за да мога да окача портретите на писателите, класици на литературата ни по стените на библиотеката, да подкрепя тематичните сбирка "Национално-революционно движение ХІХ век" и "Трета българска държава" (1878-1913), както и да почистя рафтовете. Никога не съм търсил помощ от ученици, никога не съм използвал труда на помощния персонал за работа, която мога да свърша сам или с помощта на приятели. Други се възползват от служебното си положение, как Сийке, аз не съм от тия?

ВИЕ бяхте ли там, г-н Директор? Лицето, което ми е помагало в библиотеката е депозирало своите показания пред нотариус (ще се появят на бял свят в най-скоро време - б.моя)

А право, куме, та в очите! Защо на 19.03.2010? - Много просто, казвам ти, дъще, сещай се, снахо, месец преди навършването на възрастта за ранно пенсиониране, съгл. пар.5, ал.5 от ПРЗ на КСО, та нали това бе темата на разговора ни в кабинета Ви на 24.03. (сряда) в 17 часа. Не си ли спомняте, г-н Директор? Аз си спомням, че Ви отказах!

imageВпрочем, както през 2005 год. Ви трябваше работното ми място (прав си Ангеле, разблокираха го?), така и сега ситуацията беше същата. Кой го зае? Страшно ненавижадам клюките, но ще Ви го кажа: вашият градски, г-н Пламен Иванов, който между другото съвместява и една друга длъжност - живее, сиреч пази вилата на помощник-директора Георги Иванов, от хуманни съображения, естествено!

Това е положението! Хаджи Генчо ряпа да яде, неговите шератлъци са детински прищевки пред Вашата прпесметливост и комбинативност (те са абсолютен плюс за днешно време), на които би завидял и Остап Бендер, само дето времената не са неп-мански.

Ангеле, навън е чуден, слънчев ден, същинско циганско лято. По-топъл и от първите дни на пролетта. Нали за истинска пролет в образованието ратуваме и се борим двамата с теб, и не само ние... Но идва зима... Пролетта по всяка вероятност ще закъснее и догодина, и следващата, и по-следващата години, но все пак, да се надяваме, нали сме оптимисти.

Хубава и ползотворна нова седмица на всички!

СМЯХ ПРЕЗ СЪЛЗИ

ТРУДОВО ДОСИЕ НА АТАНАС МАРИНОВ АТАНАСОВ-ГАНЧЕВ

(период 24.01.2005 - 15.09.2010)

Като заваляха едни доноси, та цели пет години и... зайдя. Кой ли не се упражнява в краснопис и красноречие? "Малтретирани" ученици, "разгневени" родителки, "съвестни" учителки, "бдители" служителки, зорка охрана. И защо? Пустото му учителско място! Да се отстрани непокорният и да се замени с послушния, за да действа машината безотказно.

Валя, валя, не остана малко облаче за ромон поне? Сълзи, сълзи, сълзи, роси, роси, роси!

07.11.2010 - Първият Ден след Мъжката, Войнска Задушница

Прости ми татко, че изрекох някои неща, свойствени за..., ти не си ме възпитавал на това, но...?

Атанас Ганчев, Русе  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!