Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192830
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2010 10:28 - Първанов е обвинен, че покровителства и крие от правосъдието убиеца и поръчителя на убийства Никола Филчев
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
0



Първанов е обвинен, че покровителства и крие от правосъдието убиеца и поръчителя на убийства Никола Филчев imageПрепубликувано от Българският чадър на Първанов

Автор: Иво Инджев

Страхувам се за децата и семейството си, каза пред Би Ти Ви вдовицата на убития през 2002-а година прокурор Николай Колев – Нанка Колева, която заяви, че е била заплашвана да мълчи, но призова да бъде задържан бившият главен прокурор Филчев. Това обаче не става, защото го пази ”президентът Гоце – човек на службите”, категорична беше тя.

Пределно ясно е на всички кои са поръчителите – бившият главен прокурор Никола Филчев, бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и Филко Славов – тогавашният шеф на баретите, добави Колева.

Филчев, по нейните думи, е искал от Николай Колев да извършва поръчкови убийства. “Поръчан” е бил варненският апелативен прокурор Васил Миков, конкурент на Филчев за поста главен прокурор.

„Съпругът ми е попитал: „Този човек има две деца – как ще го убиваме?”, а Филчев е отговорил: „Ами, какво от това”. Съпругът ми и аз имаме също две деца и това не попречи той да бъде убит”, каза Колева.

Тя за пореден път заяви, че Филчев е признал пред нея, че лично е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Като вдовица на убития прокурор г-жа Колева може да бъде заподозряна във всичко, но е и в некомпетентност. Защото самата тя е дългогодишен магистрат и се държа в студиото именно като такъв, отсявайки информацията на части: съобщи свои твърдения, зад които стои (някои от които изтъква от години) и на други, които не желае да съобщава заради разследването.

Един магистрат публично обвинява държавния глава в покровителство над поръчителя на убийството над висш прокурор. Това не е “жълт вестник”, на който един политик може да си позволи лукса “царствено” да не отговаря. Нито дори е книга, в която един журналист разкрива или обобщава механизмите на злоупотребата с власт на самия връх на държавата, но твърденията от въпросната книга да потъват в удобното мълчание на същия този президент.

Ако Първанов не даде под съд за клевета Нанка Колева, това ще е равносилно на мълчаливо признание за вина пред един служител на Темида, изнесъл обвинението пред публиката. А Темида, надявам се, няма да е вечно изнасилвана с превръзка на устата.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!