Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192635
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.10.2010 11:18 - Грешката ни е, изглежда, в това, че все чакаме някой друг да направи или да оправи нещата
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
0



Грешката ни е, изглежда, в това, че все чакаме някой друг да направи или да оправи нещата imageЗдравейте, г-н Грънчаров,

Извинявам се за забавения отговор, но времето ми непрекъснато отлита нанякъде и доста трудно го намирам. Отново ви благодаря за високата оценка на нещата ми сред електронните издания на книги на издателство "Фльорир". Благодаря ви и за това, че сте включили "Великата Индия" в интересния Ви блог "Humanus", доколкото разбрах, днес организаторите ще теглят чоп сред първите десет пътеписа, за да определят печелившите.

Отново доста дълго разглеждах публикациите в основния ви блог. Впечатлен съм от много от статиите, третиращи въпроси на философията, психологията и образованието. В "Познавам ли самия себе си", в "Моят аз...", във "Филотренинг" и др. например сякаш виждам мои неизказани и ненаписани мисли, споделям много от вашите тези и философските ви обобщения, до които водят житейските неща.

"Но първото условие на философията – и на човешкия живот изобщо – е свободата. Не е лесно да се живее с нея; без свобода наистина много по-лесно се живее. Затова днес мнозина мечтаят за “силната ръка”, която щяла да ги оправи..." И т.н.

Точно казано. Не знам дали могат да се излекуват душите на хората чрез философия, според мен вероятността е нищожна, но поне трябва да се опита. Разгледах и съдържанието на сп. "ИДЕИ", но не успях да вляза в "Идeи към eдна нoва филocoфия и cтратeгия на oбразoваниeтo в България".

Признавам си, че не успях да се ориентирам сред политическите постулати на извадките от, ако не бъркам, в. "Гражданинъ". ДС, Гоце, Трактора... - два пъти прочетох текста, но не успях да разбера за какво по-точно се борят vladoan и Михайло.

Дано да дойдат по-добри времена.

Пожелавам ви здраве.

Красимир Георгиев

Здравейте, г-н Георгиев,

Благодаря Ви за добрите думи и пожеланието! Присъединявам се към очакването Ви да дойдат по-добре времена; разбира се, за да стане това, което всички желаем, се налага и да поработим, за да се придвижат нещата в желаната посока. Грешката ни е, изглежда, в това, че все чакаме някой друг да направи или да оправи нещата.

А простата истина е, че ако ние сами не въведем ред в своя дом, като си запретнем ръкавите и здравата поработим, нещата никога няма да се оправят - от само себе си или пък с махването на някаква магическа пръчка, която сме турили в раката на някакъв всемогъщ бабаит.

С поздрав: Ангел Грънчаров  


Тагове:   Нещата,   Направи,   оправи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!