Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174388
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
30.10.2010 11:13 - Другарят Гоце Първанов си създава нова разбойническа чета, наречена "социално-общонародно-гражданско движение"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
0



Другарят Гоце Първанов си създава нова разбойническа чета, наречена "социално-общонародно-гражданско движение" imageВ ранната сутрин попадам на статия на Таня Петкова под заглавие Първанов ще даде старт на политическия си проект на 11 ноември, публикувана в сайта Медиапул. От нея научавам, че нашият "социален" президент, загрижен за времето, в което вече няма да е до толкова апетитно димящия кокал на властта, се е захванал да прави "широко народно-гражданско-общосоциално движение", което щяло да бъде алтернатива на сегашната власт.

За да изгради структурите на бъдещото си "движение", което има за цел пак да го държи наблизо до упоменатия апетитно димящ кокал на властта, другарят социален президент със съветски комунистически убеждения неуморно циркулира из цялата страна - на средства от държавния бюджет, естествено! - като при тия си обиколки он, разбира се, всеки ден копае първи копки, присъства на умилителни читалищни тържества, щипе дечица по румените бузички, ръкува се с малоумни червени пенсионери-носталгици по комунизма, прави изявления на спявки и седенки, само и само да може да събере, от кол и въже, най-нова разбойническа чета, на която още не е измислил името. Защото славната БКП-БСП, досегашната наша най-активна разбойническа чета, явно ни е крала недостатъчно, та требе да ни се появи още една, по-модерна и още по-крадлива разбойническа чета. Съставена от най-умели разбойници, които, понеже са твърде способни за крадливия занаят, са останали и "недискредитирани", та по тая причина малоумният електорат да може да бъде прецакан благодарение на тях поне още веднъж.

Наистина новата разбойническа чета на другаря Първанов, съставена все от лакоми поне колкото него самия мераклии за властта, щяла да включва най-вече червените кметове и общини, видни леви "ентелектуалци" от типа на Гранитски и майор Деянов от "На всеки километър", там, разбира се, за украшение, като черешка на тортата, няма как да не е другарката Велислава Дърева, а пък, говори се, като диамент на бъдещата първанова корона щяла да бъде турена другарката Меглена Кунева-Пръмова! Която, както се очаква, щяла да бъде представителката на другаря Първанов в бъдещите президентски избори.

Другарят Гоце явно е така дълбоко нагазил във всякакви злоупотреби, че спешно се налага да си намери верен какнидат за президент, който, ако успее благодарение на малоумници да се докопа до властта, да го закриля в бъдеще от евентуални бъдещи съдебни преследвания, щото, знайно е, президентът на нашта республика има доста голямо влияние и контрол върху съдебната ни власт. Което и обяснява факта защо по първаново време нито един бандит не влезе в затвора; ами много ясно защо не влезе: защото другаря Първанов, пръв приятел на наште бандити и олигарси, не е позволил никой от аверите му да бъде пипнат от правосъдието и натикан където му е мястото. Толкова е просто за разбиране това защо не работи съдебната ни власт, ала някой да ви го е казал и обяснил, а, кажете ми, скъпи сънародници и сънароднички?!

Такива ми ти работи. Та тоя наглец Първанов, чиито конце дърпат, разбира се, от Кремъл, явно търси начин да оцелее и за в бъдеще, макар че и кучетата по селата вече знаят, че он е бита и много оцапана при това карта. Явно сценаристите от ДС здраво са я закъсали откъм кадри, щом възнамеряват да се опират и за в бъдеще на един вмирисан политически труп, какъвто е наш Гоце.

Което е и твърде радващо. За мен обаче е интересно най-вече това: ще се намерят ли достатъчно на брой наивници в нашто немислещо царство, които да позволят още веднъж, за пореден, за кой ли път веке, да бъдат прецакани, и то не от нови, свежи-свежи бабаити като Симеонча и Бойко, ами от един, казах вече, съвсем вмирисан политически труп, какъвто е комунистът Гоце Първанов от Сирищник. Който поради прословутия български инат беше търпян цели 9 години на поста президент на республиката - за да обслужва интересите на Москва.

Он, разбира се, навреди колкото можа, ала стадото явно е готово още да бъде стригано; ще видим; имам беглата надеждица поне тоя път овчиците, за които ловджията Първанов сега прави своя нов капан, наречен "социално-народно-гражданско движение", да се усетят овреме, ама това, драги ми дами и господа, съвсем не е много сигурно. Щото малоумието из нашите родни простори сякаш неудържимо ескалира и нараства със зашеметяващи темпове, особено през последните годинки.  


Тагове:   нова,   Гоце,   Движение,   наречена,   --,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!