Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193519
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.10.2010 18:24 - Оказа се, че Европа е единствената надежда за удържане в някакви все пак приемливи рамки на чалга-изпълненията на управниците ни
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0



Оказа се, че Европа е единствената надежда за удържане в някакви все пак приемливи рамки на чалга-изпълненията на управниците ни image(Нижеследующото е мой коментар, публикуван под статията в блога на Иво Инджев под заглавие Цветанов май се изпусна за инкубатора, забравяйки за изолатора, в който се анализира реакцията на Европейската комисия (ЕК), която окачестви като неприемливи думите на български министър, който по време на посещение в Брюксел призова “да се направи сериозен анализ на проблемите с ромите, защото тези среди са инкубатор, който генерира престъпност”.)

Фактът, че онова говорене, което се приветства от немислещото мнозинство на природонаселението у нас, не се толерира от европейски мислещите лица и институции - понеже не се вмества в европейските представи и ценности - говори само за това колко сме далеч от нормите за европейското мислене и поведение.

Случката с Цветанов трябва да ни покаже как изглежда в очите на европейците самият Борисов, който е още по-фриволен и цветист в експлоатацията на едно тодорживковско полуграмотно и нахално говорене, което се приема така ласкаво от споменатата немислеща част от българската народно-природна популация. Но ако европейците, от съображения за дипломатичност, се пазят да дават израз на своето възприятие на бойковите богатирско-бабаитски изпълнения, то видяхме как реагират по повод думите на дясната бойкова ръка, именно на народния любимец "Цецо" (както сам Бойко нарича вицепремиера си).

И това показва, че на европейците май вече взе да им писва от непремерени популистични приказки и изхвърляния на нашите "природно-интелигентни-културни" властелини. Докато в същото време омаяният от чалга и евтина ракия народец се просълзява от милост като гледа как Бойко, Цецо и Гоце рипат кючеци и фърлят гюбеци на европейската все пак политическа сцена, щото, така или иначе, и ний сме Европа, и това, което става у нас, колкото и да е скандално, се приема, че става в границите на цивилизована Европа. Която, милата, показа, че се срамува от перверзии, с които ний пък, оказва се, се гордеем!

Ето че за цивилизоването и удържането в рамките на приличното на доминиращата част от днешния политически елит на България можем да разчитаме единствено на натиска от страна на Европейския съюз. Ако не бяхме станали част от Европа, този наш елит отдавна да ни беше направил в пълно копие на кагебистката путинска Русия; но Европа все пак удържа щенията и мераците на такива като руския упълномощен представител у нас Гоце Първанов, който, кажи-речи, вече стана персона нон грата в цяла Европа (някой да си спомня да са го поканили на официално посещение в някоя нормална европейска държава, щото аз не си спомням?!) - и е желан само от деспотите на Средна Азия (гдето си и ловува, гдето си гони разни диви козли, подобно на най-пръв селянин, за което, изглежда, и е роден!).

imageТа, вижда се, изобщо няма нужда да се питам в тази връзка какво би станало с всички нас ако правителството на СДС начело с Костов не беше направило нужното да ни откъсне от мечешките обятия на Русия и да ни хвърли така безжалостно в европейското цивилизационно и културно пространство! Аз дори си мисля, и съм го писал многократно, че Европа, от съображения на състрадание и човечност, един вид по най-чисти хуманистични подбуди, благоволи да ни вземе, щото вече не можеше да гледа как нашата родна кагебистко-ченгесарска олигархия се издевателстваше и гавреше с българите толкова години, а пък те най-мазохистично понасяха и търпяха.

Та трябва да сме благодарни че постигнахме поне това, щото ето, оказа се, че в тежки времена като нашето Европа е единствената надежда за удържане все пак в някакви рамки на чалга-изпълненията на такива образцови представители на родната кагебистко-ченгесарска олигархия като Гоце и Бойко.  


Тагове:   надежда,   оказа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!