Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173597
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
10.10.2010 18:21 - Доскоро Гоце само палеше свещи, ала сега вече е почнал и да се кръсти, подобно на началника си Путин
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
0



Доскоро Гоце само палеше свещи, ала сега вече е почнал и да се кръсти, подобно на началника си Путин imageПрочетох една информация, на която искам да ви обърна внимание, а също и да й направя кратък коментар; ето, четете и вие какво е казал наший любимия президент Георгий Перванавий:

Струва си да бъдат чути аргументите на привържениците на тази идея за преподаване на различни религии в училище.

Това обяви пред журналисти при посещението си в Добрич президентът Георги Първанов и уточни, че по този повод ще помоли за среща с Негово светейшество патриарх Максим, предаде КРОСС.

Според Първанов религията би могла да подпомогне усилията на държава и обществото за излизане от духовната криза.

„Едно такова обучение в училище без съмнение трябва да бъде обучение по етническа и религиозна толерантност", каза президентът.

(Източникът, откъдето взех тази информация, е Първанов: Религията може да ни помогне.)

А ето сега и моят кратък коментар:

Не ми се коментират думите на тотално дискредитирания в морално отношение Първанов; просто е излишно - стига човек да има поне най-елементарно нравствено чувство. Затуй искам, първо, да ви помоля да обърнете внимание - както K. Georgiev забеляза - на това как атеистът Първанов вече е почнал да се кръсти. Аз не знам той да е обявил, че вече е повярвал в Бога, сиреч, е изменил на атеистичната идеология на комунизма, в която е възпитан още, предполагам, с майчиното мляко.

От друга страна погледнато, не вярвам Първанов да е кръстен в черква, т.е. да е вече християнин, което именно и показва крещящия аморализъм, с което се отличава това действие, кръстенето, и то на принципен атеист, и то на публично място, пред камерите и фотоапаратите на репортерите! Доскоро Гоце само палеше свещи, ала сега е почнал и да се кръсти, както в това отношение следва светлия пример на своя началник от КГБ Путин, който вече така се усъвършенства в кръстенето, че вече може да премине директно към удренето с чело на каменния под в храма; дали няма да доживеем мига, в който и Гоце да почне да клечи на колене и да си удря челото в черква?!

На второ място искам да ви обърна внимание на този израз, който Първанов е изпуснал по повод въвеждането на вероучение; казал е: "Религията може да ни помогне", което е невинно-откровено, спонтанно изпуснато признание, че става дума за акция на кагебистите и на техните слуги с и без раса у нас, именно религията да бъде използвана за някакви външни на нея самата имперски и прочие цели, както ние вече допуснахме.

Разбира се, нямаше начин Първанов да не удари едно рамо на самата акция на руските-българските тайни служби, което той и стори, и така спешно, че отново показа на всички кой му дърпа конците - тоя, дето дърпа конците на нашия "православен" талибанин Николай, същият тоя, който цял живот дърпаше конците на престарелия сега негов боен другар полковник от ДС Максим и пр. Няма смисъл повече да се говори или пише, всичко е ясно, затова и спирам погнусен...  


Тагове:   свещи,   началника,   Гоце,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!