Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173884
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
23.09.2010 21:40 - Нов триумф на безсрамието в толкова безчестната история на президенстването на Георги-Гоце Първанов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
0



Нов триумф на безсрамието в толкова безчестната история на президенстването на Георги-Гоце Първанов imageВ най-новия коментар в блога на Иво Инджев, имащ заглавието Добро пожаловать в страната неограничените случайности! прочетох следните думи:

Какво е 11-ти септември за света (не само за Америка)? Това е годишнина от най-кървавия атентат в човешката история, при който за броени минути по изключително мъчителен начин в Ню Йорк и Вашингтон загинаха повече от 3000 души от 80 нации, включително и българи. Събитие, неслучайно отбелязвано като годишнина от невиждано по мащабите си престъпление.

А какво е 11-ти септември за България днес? Най-случайно това е ден на русофилите. Събират се край Казанлък с хиляди на свой Шести национален събор с песни и танци да отпразнуват веселия празник под патронажа на президента Георги Първанов. Обикновено им пеят Веселин Маринов, Грета Ганчева, Йорданка Христова, Бисер Киров и т.н.

Какво беше това 9-ти септември ли? Най-случайно това се оказа тази година празник на най-голямата руска инвестиция в чужбина (най-случайно, все още България официално е чужбина за тези инвеститори) в недвижима собственост. Почетоха го московският кмет Лужков и българският премиер Борисов. И пак: песни, танци, клетви за вечна дружба…

И така нататък, прочетете тоя силен коментар на журналиста Иво Инджев. Рекох и аз да заявя в тая връзка нещичко - с оглед на това поне ний двамата с него, имам предвид из средите на многолюдната армия от блогъри, да организираме някакъв опит за поредно "блогърско цунами" - и ето какво написах:

Другарите комунисти като като символическата двойка Жан Виденов и Гоце Първанов обичат да играят хорца по време, когато са ставали трагични събития, или когато е била годишнина от трагични събития.

Жанчо играеше кръшно хорце в момента, в който са горели 10-тината войничета в оня камион, по който стреляха бандити; като му казали за случката, той, както твърдят очевидци, продължил да си играе хоро, не се пуснал, милият ни хороиграч. Това кърваво хоро му излезе съвсем скоро на носа де, ама и България за малко да отиде тогава по дяволите.

imageДругарят Първанов пък отиде да се забавлява като „отстрелва“ вълци и лисици, и то не кога да е, а точно в деня на национален траур - когато страната скърбеше по ония наши сънародници, които изгоряха като факла в останал ни от социализма счупен и грохнал влак.

Оня ден пък беше годишнина от най-трагично и кърваво събитие в най-новата българска история; Гоце, естествено, празнуваше и черпеше бабите с кюфтета, кебапчета и руйно вино. И Станишев правеше същото, естествено.

Бойко Борисов пък баш на 9-ти септември удостои с голяма чест един най-виден представител от страната-окупаторка - и на страната-вдъхновителка на убийците на собствения му дядо! - на когото другарите харизаха свещена българска земя, та да си направи своя лична колония на брега на морето.

Днес, когато е годишнина от най-кървавия терористичен акт в цялата световна история Гоце Първанов, естествено, пак празнува. И така се издава, че вътрешно тоя комунист – а комунистите са най-злите терористи в човешката история – не просто ликува, ами и сияе; какво говоря, той не само вътрешно сияе в такива дни, той и външно сияе и ликува. Вгледайте се довечера в лицето му по време на новините и ще разберете че съм прав.

Морал, съвест, срам, съзнание за вина, други человечески качества няма у другарите-таваришчи комунисти; неслучайно поетът е казал: „Не човек, а желязо… не, комунист!“. А днес другарят Перванавий дали не и тропнал едно хорце – голяма работа че на 11 септември са загинали по ужасен начин толкова човешки същества?! – та да ознаменува още един триумф на безсрамието в толкова безчестната и срамна история на своето президенстване?!  


Тагове:   нов,   триумф,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!