Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195456
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.09.2010 21:59 - Независимо дали го харесват или не, Иван Костов е централната реформаторска фигура на българския преход
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
0



Независимо дали го харесват или не, Иван Костов е централната реформаторска фигура на българския преход imageЗапочналата Разгорещена дискусия между комуноид и човеци за това какво направи Иван Костов за България се разгорещи и разпламтя още повече. Стана твърде интересно и понеже темата има голяма обществена значимост, публикувам и тази дискусия отделно; ето как се развиха нещата:

Анонимен каза: Само комунистическите диктатори бяха всеобщи народни любимци и се радваха на 100% одобрение. В демократичната политика никога не можеш да угодиш на всички и не е учудващо, че една част от България е за, друга против Костов. Както в Германия Хелмут Кол е омразен на половината страна, особено на източногерманците и най-вече на източнoгерманските комунисти, защото им е развалил рахатлъка и според тях е съсипник на любимата им ГДР, по която никога няма да спрат да носталгират, докато за десните германци той е голям политик.

Както част от гдрманците до края на дните си ще носталгират по Валтер Улбрихт и Ерих Хонекер и ще мразят докрай Хелмут Кол, така част от българите винаги ще носталгират по Вълко Червенков и Тодор Живков и ще ненавиждат Костов. По-важно е обаче друго: факт е, че личността на Иван Йорданов Костов винаги поражда яростни полемики. Някои го проклинат, други по превъзнасят. От това ясно личи, че става дума за личност. Никой не се горещи по форумите заради Беров, Сакскобургготски или Станишев. Това би било гротескно и наистина няма причини, защото не става дума за личности, а за пълни нищожества. Какво интересно или спорно би могло да се каже за тях? Независимо дали го харесваме, или не, Иван Костов е централната фигура на българския преход. Също както пианистът Владимир Хоровиц, мразен и критикуван, респ. хвален и почитан, е централният пианист на ХХ век.

На въпроса какво направи Иван Костов за България - ами като финансов министър в правителството на Димитър Попов стартира реформите в България и я спаси от гладната Луканова зима. Той беше двигател на реформите и в правителството на Филип Димитров.

Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:

1. Месечна инфлация 300%.
2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ТИМ, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

imageКакво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:

1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.
10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.

Започна да има ред.

Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените „престъпления по време на управлението на ОДС“

Ангел Грънчаров каза: Благодаря за текста! Ще го публикувам като отделен постинг за да се прочете от повече хора, та ако желаете, дайте име на автор или поне псевдоним, щото звучи зле да пиша Автор: Анонимен отдолу :-(

Комуноидът "Ловецът на врабчета" почна в тоя момент да вие на умряло:

Грънчаров, липсва ти елементарно възпитание. Или, да го кажа по друг начин - възпитан си като ботевградски селянин. И цървул като теб е учител и преподава в училище? Верно образованието е деградирало тотално!

Като публикуваш текста, спомни си че България попадна в Шенгенския списък благодарение на Стоян Ганев и проспиването и на едно писъмце от Еврокомисията в началото на 1992 година.

И също така много ще съм любпитен като как стана така, че с магическа пръчка доларът стана за 20 дни от 5000 на 2500 лв (и то при Софиянски, а не при Костов). И ви моля, впрегнете малкото си работещи сиви клетки и ми обяснете на мен, малоумния комуноид как, какво икономическо събитие се случи, че се стабилизираха доходите?

Ако можете, Грънчаров - вие, или някой от присъдружните ви анонимни седесар икономисти, да ми обясните откъде Костов намери пари хем да върне 4 млрд долара външен дълг, и да намери пари да вдигне заплатите (макар че тогава беше масовата РМД приватизация и всъщност не е работа на държавата да дава заплати)

Също така ви съветвам да си сверите малко спомените и да видите кога беше Луканов, кога дойде Костов. И да си признаете най-сетне, че Виденов трябваше да плати над 2 млрд долара по галвницата на външния ни дълг, и фантасмагориите за 13 000 000 000 дълг можете да си ги заврете... правилно, Грънчаров, я как и сам се сещате.

imageСъщо така поровете малко в интернет и вижте дали инфлацията за 2000 и 2001 г. не се движи в граниите 7-10% годишво - 0,2% няма дори в Япония и Канада. Ама какво да ви го обяснявам, това седесарковците знаете само да ревете по митингите като разгонени магарета.

Също така запалете свещ на БСП, тъй като домираното от нея 37 ОНС въведе Валутния борд в последните месеци от управлението си. И благодарение на това 1 лев = 0,5 германски марки. Всъщност я ми разяснете откъде дойдоха пари хем да се намали външния дълг с 4 млрд долара, хем да се повишат заплатите от 5 на 125 долара? Къде открихме нефт? Или като всеки глупав човек, дрънкате приказки без покритие?

Грънчаров, как философията обяснява поведението на човек, който цитира данни, които нямат нищо общо с действителността, но се опитва да си придаде важност?

Всъщност спомняте ли си за срещи на Бого Бого с лидерите на СИК и ВИС? Защото аз си спомням - след една такава изчезнаха лепенките от витрините, но пък тръгнаха едни куфарчета към една партийна централа.

А Бисеров помните ли го? С негвата къщичка и куфарчетата с пари към него?

Драги ми Грънчаров, хора като вас провалиха комунизма - некадърни дори за комунистическа България - и сега искате да ме учите на демокрация? Че вие и на демокрацията и ебахте майката, и затова са ви виновни комунистите, щото на две магарета сено не можете да разделите, и са ви научили още по времето на Тодор Живков. Хеле пък лично вие, който сте завършил в СССР и да ми оплювате комунизма - че и имате очи да учите децата.

Като ви гледам какви дитирамби редите по адрес на Костов, много съм любопитен да прочета какво сте писал преди 1989 по адрес на другаря Живков.

И така, като повтори всички до една басни, клевети и плюнки срещу Костов, измислени от ДС и от неуморните платени слуги на бандита Чьорний (Кеворкян, Батков, Слави Трифонов и пр.), комуноидът се оттегли временно, за да оближе раните си някъде на тъмно; в туй време друг Анонимен каза:

Момчиле, Лъжеш! Лъжеш! Лъжеш! По рождение ли си лъжец или само така можеш да си изкараш парите?

Не ме интересува за кого си гласувал, защото не си гласувал за Костов. Това ми е достатъчно, за да ти кажа, че си гласувал против България. Луканов, Виденов? Ами защо не попиташ майка си, която била "онеправдана" от Костов с пенсията, какво народно негодувание е било по времето на Виденов или във вашето семейство нямате такива спомени! Като те гледам колко си закръглен и нямаш визия, а и да ни говоря, че си плешив, абе въобще има нещо партизанско в тебе, долно, подло и продажно. Сигурно, не си гладувал много при Виденов, а?

Анонимният ти изкара повече факти отколкото може да ти побере малкото мозъче. Тези изтъркани алабалистики за "куфарчета", "величието" на Виденов и статистика, която не се абсорбира от информирани читатели те издава.

Ако не беше Костов, България до сега нямаше да я има. Това не са празни приказки, това е истината, която те изкарва от равновесие, защото знаеш, че Костов върне ли се ще маргинализира всеки ген слязъл от Балкана! Няма да има прошка, да знаеш.

Наследниците на цървулки като тебе нямат полза от силна държава и зрял политически народ. Апропо, чалга, национал-популизъм, пишмян-патриотизъм и най-вече наемници в интернет, на които им се плаща на буква в евро, за да пишат срещу Костов.

Та, Момчиле, сляп е онзи, който не иска да види, нали?

В тоя момент комуноидът, нарекъл се "Ловец на врабчета", като усети, че тук наивни "врабчета" за ловене няма, побесня, превъртя тотално и почна да стене, да кълне и да вие ето така:

Аз ли лъжа? С кое съм излъгал? Хайде проверете колко е инфлацията през 2001 - напишете в интернет "инфлация, 2001" и ми кажете какво ще видите. Задавам конкретни въпроси - на един не сте отговорили. На нито един.

Анонимният не изкарва факти - ако това са факти, аз съм ватман. Това са факти за неграмотните и на невежите. И в тях няма грам истина. Ама хич.

imageХайде отговорете ми на нещо друго - как е възможно, как стана това: заплата при Виденов - 5 долара; заплата при Софиянски - 100 долара (за 3 месеца); заплата при Костов - 125 долара. Как за 3 месеца Софиянски успя да направи заплатите по 100 долара? И ако такъв икономически магьосник, защо го сменихме като премиер, а не го оставихме още 1 година? Защо ми беше Костов, след като за 4 години той вдигна заплатата с 25 %, след като Софиянски за 3 месеца я вдигна с 2 000?

Съмнявам се че ще получа отговор - обикновено седесардемократите сте гласовити тъпанари, които като нямат аргументи минават към ограничен репертоар от епитети.

Сами не знаете колко нисичка е камбанарийката ви.

Наложи се вече да сложа чертата под душевното страдание на стигналия от ярост до ръба на самоубийството комуноид и щото съм хуманист го съжалих и рекох:

Комуноидът "Ловец на врабчета" явно превъртя от злоба, да го оставим да си почине, да си обърше пяната от устата, да пие успокоителни - аз лично не ща на съвестта ми да падне вината за това, че се е самоубил - нищо че е комуноид. Доведохте го до умопомрачение тоя нещастник, стига толкова. Комуноидите всъщност са доста нещастни в реалния живот човешки същества, щом са деградирали дотам, че техни любимци, кумири и вождове да са Луканов(!), Виденов(!!), Станишевчето(!!!), Клара Цедкин(!!!!), Ленин(!!!!!), Сталин(!!!!!), Хрущьов(!!!!!!!!), Тодор Живков (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) и пр. идиоти, мракобеси, кръволоци, вампири и пр.

Та затуй разговорите, пък и дискусиите с такива човекоподобни същества са безпредметни; те не вдяват; те лъжат както дишат; извратени са дотам, че за тях лъжата е истина, а истината - лъжа (вижте що прави главният комуноид на республиката Гоце от Сирищник!), при тях всичко е тъкмо наопаки. Да не говорим пък какви са в морално отношение - какво, "морално" ли рекох?!

Такова нещо при комуноидите като морал няма. И разсъдък при тях няма. Има само злоба, бяс, бесовщина. Да, както комунизмът е бесовщина (по Достоевски), тъй и продуктите на комунизма, комуноидите, са пяната и отровата на тази бесовщина.

Хубавото е, че тая комуноидна напаст вече не е толкова опасна, въпреки че успя да навреди на България толкова, колкото й навредиха и нейните създатели - комунистите.

Та комуноидните глави не увират по една единствена и най-проста причина - бетонни са! :-)

Та затуй е глупаво да очакваме да уврат някога и да почнат да мислят, да признаят истината и пр. Непоправими са тия: това го писах още в 1990 и се оказва, че съм познал...  


Тагове:   преход,   дали,   независимо,   не,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!