Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196727
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.09.2010 22:16 - Кратък психологически анализ на феномена "бориславцековщинка"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 966 Коментари: 1 Гласове:
-1



Кратък психологически анализ на феномена "бориславцековщинка" imageМоят кратък "матрьялец" на тема Моралният облик на Борислав Цеков: "Виждате вие къде сте, а аз къде съм - по място в социалната стълбица, обществен авторитет и пр." се очертава да породи гореща дискусия - познайте за какво? Не се ли сещате?! Помислете де, лесно е. ОК, ще ви кажа, разбира се: за Костов, естествено, ще бъде и тук дискусията, няма как! Нищо че темата е за цариста Цеков и за височайший "морал" (пардон!) на царистите, и тук ще се спори за... Костов. Както и да е де, пренесе темата натам една г-жа, която написа трогателни слова за това как до едно време била вервала на Костов, ама он, злодеят, я бил разочаровал, и тра-ля-ля, и прочие, и т.н. Знаете ги тия изтъркани приказки срещу Костов, те втръснаха вече на цялата нация, та е доста глупаво да бъдат повтаряни още.

Та на тази госпожа се наложи да й отговоря, понеже в един момент тя най-патетично, подобно на древен гръцки или римски оратор, възкликна, сочейки с пръст моята скромна особа:

УЧУДВАЩО Е КАК ВСЕ ОЩЕ ВИЕ, КАТО ПСИХОЛОГ, ОЩЕ ВЯРВАТЕ НА КОСТОВ?!

Големите букви са от нея; ето как отвърнах но толкова разгорещилата се дама с несъмнени ораторски способности:

Г-жата, която била влюбена, пък после се била разочаровала от Костов, явно го е сторила, понеже не са й се сбъднали плановете да понамаже от приватизацията по времето на Костов. Познах, нали, мила г-жо? Все пак съм психолог, такава ми е работата: да разгадавам чувствата...

Забелязал съм, че най-големите врагове на Костов в днешно време са тъкмо из средите на ония, които навремето с огромна лакомия и жажда, воуръжени (нарочно изписвам тая дума по един по-архаичен начин) с лъжици като лопати и като багери, се бяха присламчили към СДС с една-единствена цел: да се налапат.

Като не им се сбъднаха плановете, за тях Костов стана най-големият враг, злодей и пр., което и обяснява горещите им чувства към него. Лично познавам много такива бивши седесари от по-първите редове, които, като не можаха да се налапат по време на Костов, след това го проклеха, после със същата цел се присламчиха към Царя - подобно на "уважавания", на "авторитетния", на толкова добре уредилия се на "социалната стълбица" Борислав Цеков, който, беспорно, точно с тази цел и е станал царист!

imageПосле пък ония, на които не им се усмихна щастието и при царя, се прехвърлиха за кратко време при Седеров; ала като разбраха, че и там няма да ги огрее, днес са най-примерни гербоваци, които, воуръжени с огромни лъжици и препасани през гушите с лигавници, са се наредили на опашката от страстно желаещи да лапат - и смирено чакат своя ред белким благоденствието не ги подмине и тоя път.

Та, мила г-жо, вий вече сте почитателка на ГЕРБ, на Б.Борисов, нали познах? Не се притеснявайте, признайте си! Ще ви разберем, човешко е! Благодаря за признанието!  


Тагове:   анализ,


Гласувай:
0



1. lisichka - тъжно е че все още такива катоо вас дават тон за песен
23.09.2010 23:38
Какво ли разбира свиня от кладенчова вода и вие от психология?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!